TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Justin Sun, Almanya'dan 2,3 milyar dolarlık bitcoin varlıklarını satın almayı teklif etti

Tron kurucusu Justin Sun, Alman hükümetinin 2,3 milyar dolarlık Bitcoin varlıklarını piyasa dışı işlemle satın almayı teklif etti.

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2024 12:07
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2024 12:07
Kaynak: Haber Merkezi
Justin Sun, Almanya'dan 2,3 milyar dolarlık bitcoin varlıklarını satın almayı teklif etti

Tron Blockchain ağının kurucusu Justin Sun, Alman hükümetinin elinde bulunan 2,3 milyar dolar değerindeki Bitcoin (BTC) varlıklarını satın almayı teklif etti. Sun, bu alımın piyasa dışı bir işlemle gerçekleştirilmesini önererek, olası fiyat dalgalanmalarının önüne geçmeyi amaçlıyor.

JUSTİN SUN'DAN PİYASAYI DENGELEME HAMLESİ

Sun, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 3,5 milyon takipçisine bu niyetini duyurarak, Alman hükümetiyle doğrudan görüşmeye hazır olduğunu belirtti. Bu sıra dışı teklifin arkasında yatan sebep ise, Alman hükümetinin elindeki Bitcoin'lerin toplu bir şekilde satılması halinde kripto para piyasasında oluşabilecek dalgalanmayı önleme isteği.

SATIŞIN KAYNAĞI NEDİR?

Konuyla ilgili spekülasyonlar, 19 Haziran'da Alman hükümetiyle bağlantılı olduğu düşünülen bir kripto para cüzdanından yapılan 425 milyon dolar değerindeki 6.500 BTC transferiyle alevlendi. Bu cüzdanda toplam 50.000 BTC bulunduğu ve bu varlıkların kaynağının ise 2024 yılı Şubat ayında kapatılan korsan film sitesi Movie2k olduğu biliniyor.

Almanya Federal Kriminal Polis Ofisi yetkilisi Kristina Sawazki, el konulan Bitcoin'lerin satışına ilişkin kararın ilgili savcılık veya mahkemenin yetkisinde olduğunu ve elde edilecek gelirlerin yasal çerçevede değerlendirileceğini açıkladı. Justin Sun'ın bu teklifinin Alman hükümeti tarafından nasıl karşılanacağı ise merak konusu.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.