TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#blockchain

İLKHABER-Gazetesi - blockchain haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, blockchain haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Justin Sun, Almanya'dan 2,3 milyar dolarlık bitcoin varlıklarını satın almayı teklif etti Haber

Justin Sun, Almanya'dan 2,3 milyar dolarlık bitcoin varlıklarını satın almayı teklif etti

Tron Blockchain ağının kurucusu Justin Sun, Alman hükümetinin elinde bulunan 2,3 milyar dolar değerindeki Bitcoin (BTC) varlıklarını satın almayı teklif etti. Sun, bu alımın piyasa dışı bir işlemle gerçekleştirilmesini önererek, olası fiyat dalgalanmalarının önüne geçmeyi amaçlıyor. JUSTİN SUN'DAN PİYASAYI DENGELEME HAMLESİ Sun, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 3,5 milyon takipçisine bu niyetini duyurarak, Alman hükümetiyle doğrudan görüşmeye hazır olduğunu belirtti. Bu sıra dışı teklifin arkasında yatan sebep ise, Alman hükümetinin elindeki Bitcoin'lerin toplu bir şekilde satılması halinde kripto para piyasasında oluşabilecek dalgalanmayı önleme isteği. SATIŞIN KAYNAĞI NEDİR? Konuyla ilgili spekülasyonlar, 19 Haziran'da Alman hükümetiyle bağlantılı olduğu düşünülen bir kripto para cüzdanından yapılan 425 milyon dolar değerindeki 6.500 BTC transferiyle alevlendi. Bu cüzdanda toplam 50.000 BTC bulunduğu ve bu varlıkların kaynağının ise 2024 yılı Şubat ayında kapatılan korsan film sitesi Movie2k olduğu biliniyor. Almanya Federal Kriminal Polis Ofisi yetkilisi Kristina Sawazki, el konulan Bitcoin'lerin satışına ilişkin kararın ilgili savcılık veya mahkemenin yetkisinde olduğunu ve elde edilecek gelirlerin yasal çerçevede değerlendirileceğini açıkladı. Justin Sun'ın bu teklifinin Alman hükümeti tarafından nasıl karşılanacağı ise merak konusu.

BRICS ülkeleri, Blockchain tabanlı yeni bir ödeme sistemi geliştiriyor Haber

BRICS ülkeleri, Blockchain tabanlı yeni bir ödeme sistemi geliştiriyor

BRICS ülkeleri, yeni bir blockchain tabanlı ödeme sistemi geliştirmek üzere iş birliği yapacak. Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika'nın üyesi olduğu bu ittifak, uluslararası ticaretin daha hızlı, güvenli ve etkili bir şekilde gerçekleştirilmesini hedefliyor. Rusya'dan yapılan duyuruya göre, bu yeni ödeme sistemi, BRICS üyesi ülkeler arasında bağımsız bir mekanizma haline gelecek. Kremlin yardımcısı Yuri Ushakov, projenin, dijital teknolojiler ve blockchain gibi en son teknolojiye dayalı olarak şekilleneceğini belirtti. Ayrıca, bu girişimin uluslararası ekonomik etkinin artırılmasını amaçlayan daha geniş bir stratejinin bir parçası olduğunu vurguladı. USHAKOV: BAĞIMSIZ BİR ÖDEME SİSTEMİ GELECEK İÇİN ÖNEMLİ BİR HEDEF Ushakov, yaptığı açıklamada, "Dijital teknolojilere ve blockchain gibi en son teknolojiye dayalı olarak oluşturulan bağımsız bir BRICS ödeme sistemi, gelecek için önemli bir hedef olarak görülüyor." dedi. Bu sistemin, hem hükümetler hem de işletmeler için uygun, siyasi etkiden arınmış ve güvenli bir ekonomik altyapı sağlamayı amaçladığı belirtildi. Ushakov, proje için bir başlangıç tarihi açıklamazken, geçtiğimiz yıllarda BRICS ülkeleri arasında ekonomik iş birliğini güçlendirmeye yönelik bir dizi adımın atıldığına dikkat çekti. Bu kapsamda, Johannesburg Deklarasyonu'nda belirtilen hedeflere ulaşmak adına uluslararası işlemlerin güvenliğini artırmak için ulusal para birimlerindeki ödemelerin çeşitlendirilmesine odaklanılacağı ifade edildi. Ancak yeni blockchain tabanlı ödeme sisteminin başlatılması için belirli bir zaman çizelgesi henüz ortaya konulmadı.

"Socios.com University Roadshow" projesi başladı Haber

"Socios.com University Roadshow" projesi başladı

Taraftar etkileşim platformu Socios.com, dijitalleşen spor ekosistemindeki yeni iş fırsatlarını öğrencilerle paylaşmak için "Socios.com University Roadshow" projesini başlattı. Socios.com yayımladığı mesajda, spor endüstrisinde ve blockchain alanında kariyer yapmak isteyen gençleri sektörün dinamikleriyle tanıştırmak ve gelecek planlarını çizerken onlara yol gösterici olmak için bu projeyi gerçekleştirdiklerini açıkladı. Socios.com Türkiye'den Sema Tuğçe Dikici, Hazal Güngördü ve Emre Şahin, kasım ayının başından bu yana İstanbul, Boğaziçi, Marmara, İstanbul Okan gibi İstanbul'daki üniversitelerde spor sektöründe kariyer yapmak isteyen gençlerle bir araya geliyor. Socios.com da bu isimlerin sunumlarıyla gençlerin sporda dijital dönüşüm ve blokchain konusundaki sorularını yanıtlıyor ve spor endüstrisinde geleceğin meslekleri ile fırsatlarına dikkat çekiyor. - "Fan tokenlar, gelecek dönemlerde spor kulüplerinin en önemli sürdürülebilir gelir kalemlerinden biri olacak" Socios.com Kurumsal İletişim Müdürü Sema Tuğçe Dikici, spor kulüplerinin bu alanda yeni iş fırsatları yarattığını belirterek şu ifadeleri kullandı: "Sporda geleceğin mesleklerinden biri Web 3 Uzmanlığı olacak. Diğer bir deyişle teknoloji ve dijital dünyayı iyi okuyanlar, proje geliştirenler spor endüstrisindeki rekabette yer alacak. Blockchain dünyası ve özellikle fan tokenlar gibi dijital varlıklar da spor endüstrisinin geleceği açısından çok önemli. Fan tokenlar, gelecek dönemlerde spor kulüplerinin en önemli sürdürülebilir gelir kalemlerinden biri olacak. Bugün Metaverse'de Manchester City dev bir stadyum inşa ediyorsa, Liverpool sanal bir mağaza açıyorsa, sporun öncü aktörlerinin NFT'leri dakikalar içinde tükeniyorsa ve dünyanın en büyük spor kulüpleri fan tokenlar aracılığıyla taraftarlara kulüp kararlarında söz hakkı sahibi olma fırsatını veriyorsa dijital dünyanın spor ekosisteminin geleceğinin en önemli parçalarından biri olacağını söyleyebiliriz. Özellikle futbol kulüplerinin blockchain dünyasından dev markalarla sürdürülebilir iş modellerini yürütecek, token ekonomisi yaratacak ve en önemlisi de kulüpleri dijital rekabette bir adım öne çıkaracak uzmanlara ihtiyaç duyacağı kesin." Bu arada Socios.com, blockchain ve dijitalleşme alanındaki çalışmalarına devam edecek.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.