TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Bitcoin

İLKHABER-Gazetesi - Bitcoin haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Bitcoin haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Crypto Wealth Report 2024: Bitcoin milyonerlerinde yüzde 111 artış, kripto milyarderlerinde 6 yeni isim eklendi Haber

Crypto Wealth Report 2024: Bitcoin milyonerlerinde yüzde 111 artış, kripto milyarderlerinde 6 yeni isim eklendi

Kripto Wealth Report 2024, çarpıcı bir gerçeği ortaya koydu: Geçtiğimiz yıl kripto milyonerlerinin sayısı %95 artarak 172.300'e ulaştı. Bu artışta en büyük payı, sayısı 1 artarak 85.400'e ulaşan Bitcoin milyonerleri aldı. MİLYARDERLER KULÜBÜ GENİŞLİYOR Rapora göre, kripto milyarderlerinin sayısı da 28'e yükselerek 6 yeni isimle genişledi. Bu listede en dikkat çeken isim, yaklaşık 33 milyar dolarlık net değeriyle üst üste üçüncü kez en zengin kripto milyarderi olan Binance kurucusu Changpeng Zhao oldu. Zhao'nun kripto serveti, bir yılda 10,5 milyar doların üzerinde artış gösterdi. BİTCOİN'İN YÜKSELİŞİ VE ETKİLERİ Bitcoin, yeni kripto milyonerlerinin oluşmasındaki en önemli etken olarak görülüyor. 2024 yılında %45 oranında yıllık değer artışı gösteren Bitcoin, bugün 63.000 dolar seviyesinde işlem görüyor. Kripto para piyasasının toplam değeri de 2,21 trilyon dolara ulaşarak bir yıl içinde ikiye katlandı. Bitcoin'deki bu yükselişte en büyük katalizör, spot Bitcoin ETF ürünlerinin piyasaya sürülmesi oldu. Dünyanın en büyük varlık yönetim şirketlerinin bu ürünlere olan talebi, Bitcoin için önemli bir rezerv oluşturdu. KRİPTO BENİMSEME ENDEKSİ Henley&Partners ayrıca, ülkelerin kripto sektörüne yönelik düzenlemelerine göre hazırlanan Kripto Benimseme Endeksi'ni de yayımladı. Bu endekse göre, kripto sektörü için en olumlu düzenlemeleri sunan ülke Singapur oldu. Singapur'u Hong Kong, Birleşik Arap Emirlikleri ve ABD izledi.

Bitcoin'in fiyatı 65 bin dolara yaklaştı Haber

Bitcoin'in fiyatı 65 bin dolara yaklaştı

Kripto para birimi Bitcoin'in fiyatı, ABD'de Donald Trump'ın başkanlık yarışını kazanma ihtimalinin artması ve ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell'ın "güvercin" mesajlarıyla 65 bin dolara yaklaştı. Kripto para piyasalarında bir süredir devam eden satış baskısının hafta sonundan bu yana devam eden haber akışıyla güç kaybettiği görülüyor. Daha önce kripto para piyasalarına ilişkin pozitif söylemlerde Trump'ın başkanlığı kazanacağı ihtimalinin artması risk iştahını desteklerken, Fed'in bu yıl 2 kez faiz indirimine gideceğine ilişkin fiyatlamalar da kripto para piyasalarında görülen yukarı yönlü harekette etkili oldu. Analiz şirketi Coinmarketcap'in verilerine göre, Bitcoin dahil küresel kripto para piyasasının değeri yeniden 2 trilyon doların üzerine çıkarken, en büyük kripto para birimi olan Bitcoin'in fiyatı son 24 saatte ABD'de kripto piyasasına yönelik düzenlemelerde rahatlama umuduyla Haziran sonundan beri ilk kez 65 bin dolara yaklaştı. TSİ 12.00 itibarıyla 63 bin dolardan işlem gören Bitcoin'de cuma gününden bu yana kaydedilen değer kazancı yüzde 10'a çıkarken, analistler, söz konusu düşüşte kar satışlarının etkili olduğunu bildirdi. Piyasa değeri bakımından ikinci sırada yer alan Ethereum'un fiyatı 3 bin 400 doların altında kaldı. TSİ 11.10 itibarıyla Ethereum, 3 bin 390 dolar seviyesinde işlem gördü. Analistler, ABD'de hem yeni yatırım araçlarında onayın yaklaşması hem de kasım başındaki başkanlık seçimlerinden sonra Beyaz Saray'ı Trump'ın yönetme ihtimalinin artmasının kripto piyasasında olumlu değerlendirildiğini belirtti. Yatırımcıların şu anda Cumhuriyetçi aday Donald Trump'ın iktidara geri dönmesini beklediğini belirten analistler, Trump kısa süre önce kendisini kripto dostu olarak konumlandırdığından, sektör özellikle gelecekte daha az kısıtlayıcı düzenleme yapılmasının umulduğunu kaydetti. Analistler, ABD seçim kampanyasıyla ilgili belirsizliğin azalmasının da kripto varlıklara talebi artırdığına işaret ederek, yatırımcıların Bitcoin'i likiditeyi park etmek için bir kaçış aracı olarak gördüklerini belirtti.

Justin Sun, Almanya'dan 2,3 milyar dolarlık bitcoin varlıklarını satın almayı teklif etti Haber

Justin Sun, Almanya'dan 2,3 milyar dolarlık bitcoin varlıklarını satın almayı teklif etti

Tron Blockchain ağının kurucusu Justin Sun, Alman hükümetinin elinde bulunan 2,3 milyar dolar değerindeki Bitcoin (BTC) varlıklarını satın almayı teklif etti. Sun, bu alımın piyasa dışı bir işlemle gerçekleştirilmesini önererek, olası fiyat dalgalanmalarının önüne geçmeyi amaçlıyor. JUSTİN SUN'DAN PİYASAYI DENGELEME HAMLESİ Sun, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 3,5 milyon takipçisine bu niyetini duyurarak, Alman hükümetiyle doğrudan görüşmeye hazır olduğunu belirtti. Bu sıra dışı teklifin arkasında yatan sebep ise, Alman hükümetinin elindeki Bitcoin'lerin toplu bir şekilde satılması halinde kripto para piyasasında oluşabilecek dalgalanmayı önleme isteği. SATIŞIN KAYNAĞI NEDİR? Konuyla ilgili spekülasyonlar, 19 Haziran'da Alman hükümetiyle bağlantılı olduğu düşünülen bir kripto para cüzdanından yapılan 425 milyon dolar değerindeki 6.500 BTC transferiyle alevlendi. Bu cüzdanda toplam 50.000 BTC bulunduğu ve bu varlıkların kaynağının ise 2024 yılı Şubat ayında kapatılan korsan film sitesi Movie2k olduğu biliniyor. Almanya Federal Kriminal Polis Ofisi yetkilisi Kristina Sawazki, el konulan Bitcoin'lerin satışına ilişkin kararın ilgili savcılık veya mahkemenin yetkisinde olduğunu ve elde edilecek gelirlerin yasal çerçevede değerlendirileceğini açıkladı. Justin Sun'ın bu teklifinin Alman hükümeti tarafından nasıl karşılanacağı ise merak konusu.

Bitcoin’de deprem etkisi yaratacak tahmin! O tarihte kripto piyasası füze gibi uçacak Haber

Bitcoin’de deprem etkisi yaratacak tahmin! O tarihte kripto piyasası füze gibi uçacak

Kripto paralar, son dönemlerde yatırım dünyasında en çok konuşulan konuların başında geliyor. Bitcoin’in yıl başından bu yana yüzde 58 oranında değer kazanması, yatırımcıların dikkatini bu alana çevirdi. Yatırımcılar, Bitcoin’in yatay seyrettiği son günlerde yeniden yükselişe geçeceği zamanı merak ediyor. Bitcoin ile Ons Altın Arasında Ters Bağlantı Var Finans analisti ve para piyasaları yorumcusu İslam Memiş, Bitcoin’in hareketleri hakkında bir değerlendirme yaparak, ons altın ile Bitcoin fiyatının ters yönlerde hareket ettiğine dikkat çekti. Birinin yükseldiği zaman diğerinin düştüğünü belirten Memiş, altın fiyatları ve Bitcoin arasındaki ters orantının takip edilebileceğini söyledi. Memiş, çarşamba gününden itibaren Bitcoin’in yükselmeye başlayacağını belirterek, “Bu hafta ons ve Bitcoin arasındaki ters orantıyı takip edebilirsiniz. Ons yukarı giderken Bitcoin aşağıya, Bitcoin yukarı giderken ons aşağıya hareket eder. Çarşamba sonrası Bitcoin yukarı yapar” dedi. Bitcoin’in Türk Lirası bazında 2 milyon 75 bin lira seviyesinde, dolar bazında ise 63 bin 780 dolardan işlem gördüğü belirtiliyor. Ethereum ise şu sıralar 3 bin 333 dolar seviyesinde işlem görüyor. Haberde yer alan bilgilerin yatırım tavsiyesi olmadığı ve kripto para yatırımlarında riskin yüksek olduğu hatırlatıldı. Bu tarz yatırımlara karar vermeden önce finansal danışmanlardan yardım almak öneriliyor. Bitcoin ve diğer kripto paraların fiyat hareketlerini dikkatle takip etmek ve piyasa trendlerini göz önünde bulundurmak yatırımcılar için önem arz ediyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.