TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İslam Memiş: ''Avrupa'da işler hayal ettiğiniz gibi değil, Türkiye onlar için cennet, Geliyorlar!''

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, "Uluslararası İşgücü Kanun Uygulama Yönetmeliği"nde yaptığı değişiklikle nitelikli yabancı işçilere yönelik çalışma izni muafiyet süresini altı aydan üç yıla kadar uzattı. Para uzmanı İslam Memiş, Avrupa'daki iş koşullarının zorluklarına dikkat çekerek Türkiye'nin nitelikli işçiler için cazibe merkezi haline geldiğini vurguladı.

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2024 13:03
Haber Güncellenme Tarihi: 16.10.2024 13:14
Kaynak: Haber Merkezi
İslam Memiş: ''Avrupa'da işler hayal ettiğiniz gibi değil, Türkiye onlar için cennet, Geliyorlar!''

Ekonomi uzmanı İslam Memiş, Avrupa'da iş bulma ve çalışma şartlarının beklentilerin altında olduğunu belirterek, Türkiye'nin sunduğu fırsatlarla yabancı işçiler için adeta bir cennet haline geldiğini ifade etti. Memiş, özellikle 50 yaş ve üzeri iş gücünün Türkiye’ye doğru büyük bir göç yaşadığını söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, nitelikli yabancı işçilerin Türkiye'de çalışabilmesi için önemli bir düzenleme yaptı. Resmi Gazete'de yayımlanan değişiklik ile çalışma izni muafiyeti süresi uzatıldı. Bu değişiklik, ekonomik ve sosyal alanlarda Türkiye’ye önemli katkılar sağlayabilecek yabancıları kapsıyor.

16 Ekim 2024 tarihi itibarıyla, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından "Uluslararası İşgücü Kanun Uygulama Yönetmeliği"nde yapılan değişiklik, nitelikli yabancı işçilerin Türkiye'de çalışma izni muafiyeti süresini altı aydan üç yıla çıkarıyor. Bu düzenleme, Türkiye’ye ekonomik, sosyo-kültürel ve teknolojik alanlarda katkı sağlayabilecek yabancıların çalışma izinlerini kolaylaştırıyor.

Yönetmeliğe göre, ilgili kamu kurum ve kuruluşları tarafından bildirilen yabancılar için çalışma izni muafiyeti süresi altı aya kadar uzatılabiliyor. 48. maddenin birinci fıkrasının (b) ve (c) bentleri kapsamındaki yabancılar için ise, muafiyetin düzenlendiği tarihten itibaren altı aylık süre geçmedikçe aynı muafiyet kapsamında yeni başvuru yapılamayacak. Ancak, (ı) bendi kapsamında muafiyet verilenler için takvim yılı esas alınacak.

Ayrıca, 48. maddenin (ş) bendi kapsamında değerlendirilenler, 49, 50 ve 51. maddelerden istisna tutulacak ve çalışma izni muafiyeti kapsamında değerlendirilecek. Bu kapsamda, yalnızca çalışma izni muafiyeti bilgi formu düzenlenecek.

İslam Memiş: ''Nitelikli yabancı işçiler Türkiye'de sıkça görülecek''

Altın ve para uzmanı İslam Memiş, bu değişiklikle ilgili yaptığı açıklamada, Avrupa'dan büyük bir istihdam göçü yaşanacağına ve 50 yaş ve üzeri iş gücünün Türkiye’ye geleceğine dikkat çekti. Memiş,''Değişime inanmayanlar, artık yeni göreceğiniz tablo şu:.Artık istihdam 50 yaş ve üzeri olacak. Özellikle Avrupa'dan büyük bir istihdam göçü yaşanacak. Avrupa'da işler hayal ettiğiniz gibi değil. Türkiye onlar için cennet. Artık 0 yaş üzeri Avrupalı işçileri sık göreceksiniz. Artık "çalışacak eleman bulamıyoruz" diyenleri göremezsiniz. Artık kapı kapı gezip "işçi lazım mı?" diyenleri göreceksiniz. Artık tek dünya var; Türkiye onlar için cennet. Geliyorlar.'' ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.