TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP'li belediyelerin sosyal destek projeleri, halka halka yayılıyor

Cumhuriyet Halk Partili (CHP) belediyeler, dar gelirliler, öğrenciler, emekliler ve ev kadınlarına yönelik çeşitli sosyal projeleri hayata geçirerek vatandaşların ekonomik koşullarını iyileştirmeye ve sosyal refah düzeylerini artırmaya yönelik adımlar atıyor. İstanbul, Ankara, İzmir, Adana ve Mersin Büyükşehir gibi belediyeler tarafından uygulanan sosyal projeler, diğer CHP'li belediyeler tarafından da uygulanmaya başlayarak halka halka yayılıyor.

Haber Giriş Tarihi: 18.09.2024 12:35
Haber Güncellenme Tarihi: 18.09.2024 12:35
Muhabir: ALİ GÜRELİ
CHP'li belediyelerin sosyal destek projeleri, halka halka yayılıyor

Cumhuriyet Halk Partili (CHP) belediyeler, dar gelirliler, öğrenciler, emekliler ve ev kadınlarına yönelik çeşitli sosyal projeleri hayata geçirerek vatandaşların ekonomik koşullarını iyileştirmeye ve sosyal refah düzeylerini artırmaya yönelik adımlar atıyor. Birçok CHP’li belediye, dar gelirli vatandaşların temel ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için 'Halk Kart' adı altında sosyal yardım kartları sunuyor. Bu kartlar, marketlerden gıda, temizlik ürünleri ve diğer temel ihtiyaçlar için kullanılabiliyor. Özellikle İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin uyguladığı "Anne Kart", "Halk Süt" ve "Sosyal Yardım Kartı" gibi projeler, bu kapsamda öne çıkıyor.

CHP'li belediyeler, öğrencilerin eğitim hayatlarını desteklemek için ücretsiz ulaşım ve yemek yardımları desteği de sağlıyor. İzmir ve Mersin Büyükşehir belediyelerinin “Halk Ulaşım Kartı” ile öğrencilere sağladığı indirimli ya da zaman zaman ücretsiz ulaşım imkânı, eğitimde fırsat eşitliği sağlıyor.

Emekliler için dinlenme evleri ve sosyal tesisler

Emekliler için hayata geçirilen projeler arasında, dinlenme evleri ve sosyal tesisler de öne çıkıyor. Bu tesisler, emeklilere sosyal aktiviteler sunarken, aynı zamanda dinlenme ve sosyalleşme imkânı da sunuyor. İstanbul, Ankara, İzmir, Mersin ve Adana'daki belediyeler tarafından açılan emekli dinlenme evleri, emeklilerin kaliteli zaman geçirmesi için tasarlanmış önemli projelerden birini oluşturuyor.

Aşevi ve Mahalle Mutfakları ile sıcak yemek desteği

Dar gelirli ailelere yönelik aşevi hizmetleri ise CHP'li belediyeler tarafından sürdürülen bir diğer önemli proje olarak dikkati çekiyor. Aşevi hizmetleriyle ihtiyaç sahibi vatandaşlara günlük sıcak yemek ulaştırılırken, İstanbul, Ankara ve yine Mersin gibi büyükşehir belediyeleri, ihtiyaç sahipleri için Aşevleri ve Mahalle Mutfakları projeleri gibi sosyal hizmetlerle, dar gelirli vatandaşlara katkıda bulunuyor. Tarımsal Destek projeleri de bu hizmetler arasında yer alıyor.

Öğrencilere yönelik barınma projeleri de CHP'li belediyelerin önemli çalışmalarından birini oluşturuyor. Yurt sorunu yaşayan öğrenciler için açılan geçici barınma merkezleri ve öğrenci yurtları, gençlerin eğitim hayatını desteklemek amacıyla faaliyet gösteriyor.

Adana’ya Mahalle Mutfakları ve kadınlara istihdam projeleri

Dar gelirli vatandaşların ekonomik yüklerini hafifleten ve toplumsal dayanışmayı güçlendirme hedefi taşıyan bu projelerden bazılarını Adana'daki ilçe belediyeleri de gündemlerine aldı. Örneğin, 96 mahallesiyle Türkiye'nin en kalabalık ilçelerinden birini oluşturan Seyhan'ın Belediye Başkanı Oya Tekin, Mahalle Mutfaklarında 3 çeşitten oluşan yemeği 25 liradan satılacağını müjdeledi. İlk lokantanın bu hafta hizmete gireceği ve dar gelirlilerin dolmuş parasından daha ucuza karnını doyuracağı belirtildi.

Başkan Oya Tekin'in, parkların sorumluluğunu mahallenin kadınlarına teslim ederek ekonomik sıkıntı çeken işsiz kadınlara sigortalı kazanç kapısını açmasını kapsayan projesi de, kentte sevinçle karşılandı.

Yumurtalık Belediyesi’nden öğrencilere ücretsiz çorba

Adana'nın Akdeniz'e kıyısı olan ilçelerinden Yumurtalık Belediyesi de Güney Yıldızı Büfesi’nde çay ve simidi 5 liraya satışa sunmasının ardından, şimdi de öğrenciler için ücretsiz çorba ikramına başladı.

Yumurtalık Belediye Başkanı Erdinç Altıok, Yumurtalık’taki 1 yüksekokul, 1 lise, 8 ortaokul, 1 Halk Eğitim Merkezi ve 14 ilkokuldaki öğrencilerin bu imkândan gönül rahatlığıyla faydalanabileceğini söyledi.

Ayrıca vatandaşların da 15 lira karşılığında çorba içebileceğini duyuran Başkan Altıok, "Yarınların Türkiye’si öğrenciler ve gençlerle şekillenecek. Ancak, genel ekonomik durum pek iyi değil. Öğrencilerimiz servis, yurt, kırtasiye, giyim-kuşam ve daha birçok konuda ekonomik zorluklarla karşılaşıyor. Yumurtalık’taki tüm okullarda eğitim-öğretim gören binlerce öğrencimize ve ailelerine bir nebze olsun ekonomik katkı sunmak amacıyla ücretsiz çorba projemizi hayata geçirdik" dedi.

Kaynak: ALİ GÜRELİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.