TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Yumaklı 'dan CHP'ye: ''İnsanları sokağa dökmek hiçbir çözüme ulaşmayacak”

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, kamuoyunda tartışmalara neden olan çiftçi eylemleriyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Yumaklı, “Çözüm insanları sokağa davet ederek olmaz. Çözüm, soruna karşı bir çözüm önerisi getirerek olur” dedi. Ayrıca, CHP'nin eylemleri organize ettiği iddialarını gündeme getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 06.09.2024 13:50
Haber Güncellenme Tarihi: 06.09.2024 13:56
Kaynak: İHA
Bakan Yumaklı 'dan CHP'ye: ''İnsanları sokağa dökmek hiçbir çözüme ulaşmayacak”

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, çiftçi eylemlerine yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Yumaklı, sorunların çözümünün insanları sokağa davet etmekle değil, somut çözüm önerileri sunarak sağlanabileceğini ifade etti. CHP’nin eylemleri organize ettiği iddialarına da değinen Yumaklı, çözüm için daha yapıcı bir yaklaşım gerektiğini vurguladı. Bakan, yeni bitkisel üretim planlaması ve destekleme modeli hakkında detaylı bilgi verdi ve çiftçi eylemlerinin arka planını değerlendirdi.

Tarım’da Yeni Dönem: Üretim Planlaması ve Yeni Destekleme Modeli

Yumaklı, Söğütözü Yerleşkesi’nde düzenlenen “Tarım’da Yeni Dönem: Üretim Planlaması ve Yeni Destekleme Modeli” başlıklı basın toplantısında, bitkisel üretim planlaması ve destekleme modelinde yapılan değişikliklere değindi. Bakan Yumaklı, suyu merkeze aldıkları üretim planlamasında, bitkisel üretimde önemli artış hedeflediklerini belirtti. 2027 planlama dönemi sonuna kadar hububatta yüzde 13, baklagillerde yüzde 17, yağlı tohumlarda ise yüzde 22 artış öngördüklerini açıkladı.

Temel Destek ve Mazot-Gübre Desteği Arttırılacak

Yeni destekleme modelinde temel destek, planlama desteği ve üretim geliştirme desteği olmak üzere üç ana başlık oluşturulduğunu belirten Yumaklı, “Önceki dönemde 185 lira mazot ve gübre desteği verilen buğdaya, yeni dönemde 634 lira mazot ve gübre desteği verilecek. Bu çalışma sürecinde desteklerin sadeleştirilmesini her konuda dile getirenler desteklerin sadeleştirildiği ve mazot ile gübrenin alındığını kendilerine bilgi verildiği halde mazot ve gübrenin bir daha çiftçilere ödenmeyeceği yönünde bir tezhirat yaptılar. Bunun doğru olmadığını sizler vasıtasıyla belirtmek istiyorum” ifadelerini kullandı.” dedi.

çiftçiye mazot ve gübre desteği

CHP'nin Eylemleri Organize Ettiği İddiası

Yumaklı, çiftçi eylemlerinin muhalefet tarafından kışkırtıldığını ve CHP'nin ilgili il veya ilçe örgütleri tarafından organize edildiğini ileri sürdü. “Sokağa dökülen insanları gördüğümüzde CHP’nin flamalarını en önde gördük” diyen Yumaklı, bu yaklaşımın çözüm getirmeyeceğini vurguladı. “Eğer önerileri varsa, söylesinler. İnsanları sokağa dökmek hiçbir çözüme ulaşmayacak” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.