TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ayhan Barut'tan ayçiçeği üreticilerini zor durumda bırakan kararnameye sert tepki gösterdi

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, gece yarısı çıkarılan ve ayçiçeği üreticilerini olumsuz etkileyen kararnamenin yerli üreticilerin malını koruyan gümrük vergisini düşürdüğünü belirterek, "Hasatın başladığı şu günlerde neden gümrük vergisini düşürüyorsunuz?" diye sordu. Barut, bu kararın yerli üreticileri sıkıntıya sokacağını vurguladı.

Haber Giriş Tarihi: 06.08.2024 14:09
Haber Güncellenme Tarihi: 06.08.2024 14:10
Kaynak: BÜLTEN

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, gece yarısı çıkarılan ve ayçiçeği üreticilerini olumsuz etkiliyen kararnameye sert tepki gösterdi. Barut, "Buradan soruyorum, hasatın başladığı şu günlerde yerli üreticimizin malını koruyan gümrük vergisini neden düşürüyorsunuz?" diyerek karara itiraz etti. Gümrük vergisinin düşürülmesinin yerli üreticileri sıkıntıya sokacağını belirtti.

“Gümrük vergisini neden düşürüyorsunuz”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Barut “Buradan soruyorum hasatın başladığı şu günlerde yerli üreticimizin malını korumakta olan gümrük duvarı yani gümrük vergisini neden düşürüyorsunuz” diye ifade etti.

“Gümrük vergisini düşürdüğünüz için yerli üreticilerimizin ürünleri sıkıntıya girecek”

Gümrük vergisinin düşürülmesi nedeniyle üreticinin sıkıntıya düşeceğini belirten Barut şunları söyledi: “Bu tarihte gümrük vergisini düşürdüğünüz için iç piyasadaki yani kendi yerli üreticilerimizin ürünleri sıkıntıya girecek. Ayçiçeğinde, yağda tüm tarım ürünlerinde uygulamış olduğunuz bu akıl almaz hatalı işlerden vazgeçin. Kendi çiftçinizi, üreticinizi düşünün aksi takdirde önümüzdeki yıllarda zaten bu günlerde çok büyük bir sıkıntı çeken üreticilerimiz tarım yapamaz hale gelecekler. Almış olduğunuz bu yanlış kararı revize edin.”

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.