TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adana’da ‘Vergide Adalet İstiyoruz’ eylemi devam ediyor

Adana Tabip Odası ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), Türkiye genelinde 22 haftadır süren ‘Vergide Adalet İstiyoruz’ eylemlerine devam ediyor. Adana Halk Sağlığı Müdürlüğü önünde yapılan basın açıklamasında, Adana Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Özden Polatöz, “Vergi adaletini sağlamak yerine halkın sırtına yeni vergiler yükleniyor” diye ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 08.08.2024 00:05
Haber Güncellenme Tarihi: 08.08.2024 00:05
Kaynak: HIDIR YENİAY
Adana’da ‘Vergide Adalet İstiyoruz’ eylemi devam ediyor

Adana Tabip Odası (ATO) ile Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES)’nın ‘Vergide Adalet İstiyoruz’ eylemi Türkiye’nin birçok ilinde Aile Sağlığı Merkezleri önlerinde, Hastane bahçelerinde, Vergi Dairelerinin kapısında 22 haftadır sürüyor. Adana Halk Sağlığı Müdürlüğü binası önünde bir araya gelen hekim ve sağlık çalışanları adına basın açıklamasını Adana Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr.Özden Polatöz okudu.

Uzm. Dr. Polatöz, “Bugün 7 Ağustos 2024 Çarşamba 6 aydır ‘Vergide Adalet İstiyoruz’ eylemlerimizi sürdürüyoruz. Vergide adalet talebimize, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ‘vergide adaleti sağlayacağız’ diyerek TBMM getirdiği yeni vergi kanunu ile vergide adaleti sağlamak yerine halkın sırtına yeni vergiler yükleyerek tarafını belli etmiştir. TÜİK %61.8 ENAG 0.8 birileri doğru söylemiyor” dedi.

Uzm. Dr. Polatöz, açıklamasında vergi adaletsizliğine dikkat çekerek, “Her geçen gün karlarını sürekli artıran birçok şirketin zarar ettiği gerekçesiyle vergi ödemediği teşvik ve destek aldığı, vergi muafiyetleri, vergi aflarına uğradıkları ortaya çıkınca Maliye Bakanlığı açıklama yapmak zorunda kalmıştır. Hazine ve Maliye Bakanlığı, ‘Zarar ettiğini beyan eden 735 şirket hakkında incelemenin sürdüğünü, ‘mükellefler isterse açıklama yapabilirler’ denilerek vergi adaletsizliğini kabul etmiş ama bu şirketlerin teşhir edilmesine tepki göstermiştir. Sürekli artan mal ve hizmet fiyatları karşısında çalışanların buharlaşan ücretleri, açıklanan düşük enflasyon oranları Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) da temmuz ayına ilişkin enflasyon verilerine göre TÜFE 12 aylık artışı 0,88)ile ücret artışları düşük kalırken, artan vergi yükü karşısında asgari yaşam koşullarını sağlamak zorlaşmıştır. Artık herkesin öğrendiği gibi, vergi ödemeyen, hazineden teşvik alan, borçları silinen şirketleri koruyan kollayan hükümetin ücretliden yüksek vergi aldığı bu durumun böyle devam edemeyeceği açıktır” diyerek ifade etti.

Basın açıklamasında Uzm. Dr. Özden Polatöz, vergi adaleti konusundaki taleplerini sıralayarak şunları söyledi:

  • Çalıştığımız hastane işletmeleri sıfır vergi verirken, çalışanlardan %35 vergi almak vergide adaletsizliğin en açık örneğidir.
  • Bu ülkede vergilerin yüzde sekseninin biz ücretli ve sabit gelirlilerden alınması vergide adaletli midir?
  • Milyarlarca lira kar eden şirketlerden bile vergi alınmazken bizden %35 vergi alınması adaletli midir?
  • Tüketici fiyatları bazında temmuzda en fazla fiyat artışı yüzde 38 ile elektrikte, en fazla fiyat düşüşü ise yüzde 14,92 ile patates te olmuştur. Halkın artık patates bile almakta zorlanması adaletli midir?
  • Bir avuç sermayedar her gün milyonlarca lira harcarken milyonlarca vatandaşın ay sonunu getirmede zorlanması adaletli midir?”

“Adalet için 22 haftadır Çarşamba günleri sürdürdüğümüz eyleme katılmaya, mücadeleyi büyütmeye çağırıyoruz”

Uzm. Dr.Özden Polatöz, vatandaşları her Çarşamba sürdükleri eyleme çağırarak şunları söyledi: “ Yılın ilk ayından itibaren, tercihen düşük düzeyde tutulan vergi dilimleri nedeniyle ücretlerimizden yüksek vergi kesintileri yılsonuna doğru %35 civarına çıkıyor. Bu adaletsiz ve eşitsiz vergi uygulamasına karşılık her ay sabit kalmak koşuluyla en fazla vergi kesinti oranlarını hayata geçirilmesi talebinde ısrarlıyız. Buradan ve Türkiye’nin dört bir yanında ağır yoksulluk altında yaşayan tüm yurttaşlarımızı, Vergide ve Gelirde Adalet için 22 haftadır Çarşamba günleri sürdürdüğümüz eyleme katılmaya, mücadeleyi büyütmeye çağırıyoruz.”

Kaynak: HIDIR YENİAY

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.