TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Tekin: Eğitimcilere şiddete yüzde 50 artırımlı cezalar gündemde

İstanbul'da yaşanan trajik olayın ardından, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, eğitimcilere yönelik şiddetin kabul edilemez olduğunu vurguladı. Öğretmen İbrahim Oktugan'ın öldürülmesinin, eğitim camiasının şiddetle mücadelede ne kadar önemli olduğunu gösterdiğini belirten Bakan Tekin, eğitimcilerin baskı ve şiddetle karşılaşmasını kabul etmeyeceklerini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2024 12:17
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2024 12:22
Kaynak: Haber Merkezi
Bakan Tekin: Eğitimcilere şiddete yüzde 50 artırımlı cezalar gündemde

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin,öğretmen İbrahim Oktugan'ın öldürülmesinin, eğitim camiasının şiddetle mücadelede ne kadar önemli olduğunu vurgulayarak eğitimcilerin baskı ve şiddetle karşılaşmasını kabul etmeyeceklerini söyledi.

Bakan Tekin ayrıca, eğitimcilere yönelik şiddetin önlenmesi için öngörülen cezaların yüzde 50 oranında artırılması gerektiğini belirtti. Öğretmenlik Meslek Kanunu'na ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bakan Tekin, hazırlanan kanun taslağının yakın zamanda Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulacağını duyurdu.

İstanbul’da bir öğrenci, okuldan atılmasından sorumlu tuttuğu öğretmen İbrahim Oktugan’ı silahla vurarak öldürdü. Iraklı Y.K, çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildi.

ibrahim oktugan

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, bu olayın ardından bugün bakanlıkta eğitim sendikalarının başkanlarıyla bir araya geldi. Tekin, görüşmenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.