TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tahran'da Hamas Lideri İsmail Haniye için geniş katılımlı cenaze töreni düzenlendi

İran’ın başkenti Tahran’da 31 Temmuz gecesi hava saldırısında öldürülen Hamas lideri İsmail Haniye için geniş katılımlı bir cenaze töreni gerçekleştirildi. Tahran’ın şehir merkezinde ve Tahran Üniversitesi önünde toplanan binlerce kişi, Haniye’nin posterleri ve Filistin bayraklarıyla törene katıldı. Cenaze namazını İran’ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney kıldırdı.

Haber Giriş Tarihi: 01.08.2024 14:37
Haber Güncellenme Tarihi: 01.08.2024 14:37
Kaynak: Haber Merkezi
Tahran'da Hamas Lideri İsmail Haniye için geniş katılımlı cenaze töreni düzenlendi

İran'ın başkenti Tahran'da suikast sonucu hayatını kaybeden Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye için bir cenaze töreni gerçekleştirildi. Tahran Üniversitesi yerleşkesinde düzenlenen törende, cenaze namazını İran lideri Ali Hamaney kıldırdı. Törene İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan ve üst düzey sivil ve askeri yetkililer katıldı.

ismail haniye cenaze töreni

Namaz alanına kısıtlı sayıda kişinin alınması nedeniyle üniversite kapısında uzun kuyruklar oluştu. Cenaze namazının ardından, büyük bir kalabalık İnkılap Meydanı ve çevre yollarda toplandı.

Törenin ardından Haniye’nin cenazesi, defnedilmek üzere Katar’a gönderilecek. İran Parlamentosu Başkanı Mohammad Bagher Ghalibaf, törende yaptığı konuşmada Haniye’nin sadece bir lider değil, aynı zamanda bilge bir insan olduğunu belirtti. Ghalibaf, saldırıya "doğru zamanda ve doğru yerde" cevap vereceklerini ifade etti.

ismail haniye cenazey

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.