TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İran Afgan göçüne karşı sınır hattına 930 kilometre uzunluğunda bir duvar inşa ediyor

İran, düzensiz Afgan göçmen akınını durdurmak amacıyla Afganistan sınırına 930 kilometre uzunluğunda bir duvar inşa ediyor. Yetkililer, sınır güvenliğini artırarak göçmen girişlerini engellemeyi hedefliyor. İran ülkede yer alan Afgan Mültecileri de geri göndermeyi hedefliyor.

Haber Giriş Tarihi: 15.09.2024 15:02
Haber Güncellenme Tarihi: 15.09.2024 15:06
Kaynak: Haber Merkezi
İran Afgan göçüne karşı sınır hattına 930 kilometre uzunluğunda bir duvar inşa ediyor

İran, Afganistan’dan gelen düzensiz göçmen akınını durdurmak için yeni bir adım attı. Afganistan sınırına 930 kilometre uzunluğunda bir duvar inşa eden İran, yasa dışı göç ve sınır güvenliği konusundaki önlemlerini güçlendiriyor. Ülkedeki milyonlarca Afgan göçmen, İran’da önemli sosyal ve ekonomik sorunlara neden olurken, hükümet yetkilileri bu duvarla birlikte düzensiz göçü büyük oranda azaltmayı planlıyor.

İran Emniyet Teşkilatı Genel Komutanı Tuğgeneral Radan'dan Göçmen Sorununa Dair Açıklama

İran Emniyet Teşkilatı Genel Komutanı Tuğgeneral Ahmed Rıza Radan, ülkede sayıları giderek artan düzensiz göçmenlere yönelik yeni önlemleri açıkladı. Mart 2025’e kadar yaklaşık 2 milyon yasa dışı yabancının sınır dışı edileceğini belirten Radan, İçişleri Bakanlığı ve diğer kurumlarla iş birliği içinde olduklarını vurguladı.

iran afgan mültrcileri sınır dışı edecek

42 Yıldır Süregelen Afgan Mülteci Akını

İran, 1979'dan bu yana Afganistan'dan gelen mülteci akınıyla karşı karşıya. Ülkedeki yaklaşık 5 milyon Afgan'ın büyük bir kısmının düzensiz göçmen olduğunu belirten yetkililer, özellikle son yıllarda güvenlik ve ekonomik nedenlerle bu akının arttığını ifade ediyor.

İran, Afganistan sınırına 930 kilometre uzunluğunda bir duvar inşa ediyor

Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan’ın talimatları doğrultusunda, Afganistan sınırına 930 kilometre uzunluğunda bir duvar inşa eden İran, göçmen girişlerini durdurmayı hedefliyor. İçişleri Bakanı İskender Mumini ise düzensiz göçmenlerin birçok toplumsal soruna yol açtığını ve bu durumun bir an önce çözüme kavuşturulması gerektiğini belirtti.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.