TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Erzincan'da Altın Madeni Bölgesinde Toprak Kayması: 9 Kişi Kayıp

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Erzincan'da Altın Madeni Bölgesinde Toprak Kayması Sonucu 9 İşçinin Kayıp Olduğunu Belirterek Arama Kurtarma Çalışmalarının Başlatıldığını Duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 13.02.2024 16:46
Haber Güncellenme Tarihi: 13.02.2024 18:04
Kaynak: Haber Merkezi

Erzincan'ın İliç ilçesindeki bir altın madeni bölgesinde meydana gelen toprak kayması sonucunda çok sayıda kişinin toprak altında kalmasıyla ilgili olarak acil bir kurtarma operasyonu başlatıldı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, olayla ilgili yaptığı açıklamada, 667 çalışanın içinden 9 kişinin kaybolduğunu ve muhtemelen toprak altında olduklarını belirtti.

Olay yerine AFAD, Jandarma, TSK ve UMKE gibi birçok kurumdan oluşan yaklaşık 400 kişilik bir ekip ve 40'tan fazla araç sevk edildi. Ancak, maden ocağının üstünde birikmiş büyük bir kütle nedeniyle kurtarma çalışmaları zorluğunu artırıyor. Bakanlık yetkilileri, bölgede yapılan arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini belirtirken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da medikal kurtarma ve acil sağlık hizmetleri için görevde olduklarını açıkladı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, olayın ardından inceleme ve soruşturma başlatıldığını duyurdu. Vali Hamza Aydoğdu ise olay yerinde incelemelerde bulunarak, kamuoyuna bilgi verdi. AFAD, olayın ardından 9 ilin AFAD müdürlüklerinden personel sevk edildiğini duyurdu.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.