TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#toprak kayması

İLKHABER-Gazetesi - toprak kayması haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, toprak kayması haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Nepal ve Bangladeş’te sel ve toprak kaymaları can aldı Haber

Nepal ve Bangladeş’te sel ve toprak kaymaları can aldı

Güney Asya ülkesi Nepal’de etkili olan muson yağmurlarının yol açtığı sel ve toprak kaymasında son 36 saatte en az 14 kişi hayatını kaybederken, 9 kişi kayıp olarak bildirildi. Bangladeş’te ise şiddetli yağışların yol açtığı sel felaketinde 8 kişi yaşamını yitirdi. Güney Asya ülkesi Nepal muson yağmurlarının yol açtığı sel ve toprak kaymalarıyla mücadele ediyor. Ülkede son 36 saatte 14 kişi hayatını kaybederken, 12 kişi yaralandı, 9 kişi ise kayıp olarak bildirildi. Polis sözcüsü Dan Bahadur Karki, kayıpları arama çalışmalarının sürdüğünü belirtti. Ani su taşkınları ve toprak kaymaları nedeniyle yol ve otoyolların trafiğe kapandığını aktaran Karki, “Kurtarma görevlileri yolları açmaya çalışıyor” dedi. Nepal’in başkenti Katmandu’da da çok sayıda nehir taşarken, birçok ev sular altında kaldı. Nepal'in güneydoğusunda Bihar eyaletinde bulunan Koshi Nehri’nin yükselerek tehlikeli seviyeye çıktığını söyleyen Sunsari bölgesinin üst düzey yetkililerinden Bed Raj Phuyal, “Koshi'nin debisi yükseliyor ve bölge sakinlerinden yaşanabilecek sel baskınlarına karşı dikkatli olmalarını istiyoruz” ifadelerini kullandı. Bed Raj Phuyal, nehrin akışının normalden 2 kat daha şiddetli olduğunu aktardı. Öte yandan Nepalli yetkililer Gandaki, Rapti ve Sharda nehirlerinin debilerinin de yükseldiğini duyurdu. Bangladeş’te 2 milyon kişi selden etkilendi Güney Asya’da 170 milyon nüfuslu Bangladeş’te etkili olan şiddetli yağışların yol açtığı sel felaketinde de 8 kişi hayatını kaybetti. Bangladeş Afet Yönetim Bakanlığı Sekreteri Kamrul Hasan bu hafta ülkede etkili olan yağışların bilançosunu aktardığı açıklamasında, “Sellerden 2 milyondan fazla insan etkilendi. Ülkenin 64 bölgesinden ise 17’si etkilendi” dedi. Yerinden edilen insanlar için yüzlerce barınak açıldığını kaydeden Hasan, ülkenin kuzey bölgesindeki zor durumdaki bölgelere de gıda ve yardım gönderildiğini ifade etti.

İsviçre'nin güneyinde şiddetli yağış ve sel felaketinde bir kişi hayatını kaybetti Haber

İsviçre'nin güneyinde şiddetli yağış ve sel felaketinde bir kişi hayatını kaybetti

İsviçre’nin güneyinde şiddetli yağışın ve eriyen karların yol açtığı sel ve toprak kaymasında bir kişinin hayatını kaybettiği, kayıp 2 kişiyi arama çalışmalarının devam ettiği belirtildi. İsviçre’nin güneyinde şiddetli yağışın ve eriyen karların yol açtığı sel felaketi ve heyelan sonucu kayıp kişileri arama çalışmaları sürüyor. Graubünden kantonundaki Misox Vadisi'nde sel nedeniyle bir kişinin kaybolduğu noktaya 8 kilometre mesafede cansız bedenine ulaşıldığı belirtildi. Polis tarafından yapılan açıklamada, kurtarma ekiplerinin kayıp 2 kişiyi arama çalışmalarına devam ettiği, ancak canlı bulunma ihtimallerinin "düşük" olduğu ifade edildi. Üç evin sel sularına kapıldığı, 3 aracın ise sürüklendiği kaydedildi. Ünlü kayak merkezi Zermatt’a giden yolda meydana gelen toprak kayması ve sel nedeniyle hala ulaşım sağlanamadığı öğrenildi. Ülkede geçtiğimiz hafta cuma günü etkili olan şiddetli fırtınanın yol açtığı yağışlar nehirlerin taşmasına, cadde ve sokakların sular altında kalmasına, onlarca kişinin tahliye edilmesine neden olmuştu. Polis, toprak kayması sırasında kayaların altında kalan 1 kadının sağ olarak kurtarıldığını açıklamıştı. İsviçre meteoroloji servisi yetkilileri bölgenin yaklaşık 1 saat içinde 124 milimetre yağış aldığını belirterek, bu miktardaki yağışın 30 yılda bir görüldüğünü kaydetti.

Erzincan İliç'te üç işçinin daha cesedine ulaşıldı Haber

Erzincan İliç'te üç işçinin daha cesedine ulaşıldı

Erzincan'ın İliç ilçesinde 13 Şubat'ta meydana gelen maden faciasından 4 ay sonra üç işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı. Erzincan'ın İliç ilçesinde Çöpler Altın Madeni’nde 13 Şubat’ta siyanürlü toprak kaymıştı. Olayda 9 işçi milyonlarca metreküp toprak altında kalmıştı. Beş işçinin cansız bedenine ulaşılırken, dört işçiyi arama çalışmaları devam ediyordu. İki kişinin daha cansız bedenine gece saatlerinde ve sabaha karşı yapılan tarama çalışmalarına ulaşıldı. Bugün öğle saatlerinde de bir kişinin cesedine ulaşıldı. Ekiplerin toprak altında kalan son işçiyi arama çalışmalarına devam ettiği bildirildi. Olayın yaşandığı altın madeninin ruhsatı ve ÇED raporunun iptaline ilişkin dava açan Adana Barosu Avukatlarından İsmail Hakkı Atal, yaptığı açıklamada şunları kaydettmisti: "Madeni işleten şirket, 66 milyon ton zehirli atık havuzunu 200 milyon tona çıkartmak ve kapasitesini arttırmak istiyordu. Bizim davanın konusu buydu. Malatya, Tunceli, Tunceli'deki Munzur Çevre Koruma Bölgesi, bunların hepsini yok edecek şekilde madeni geliştirmek istiyorlardı. Müvekkil Sedat Cezayirlioğlu ile birlikte yıllardır bu konuda mücadele ediyoruz. Bizim bu kapasite arttırma ile ilgili açtığımız davayla ilgili mücadelemiz başlayalı 3'ü oldu. Müvekkil Sedat Cezayirlioğlu'nun ve benim mücadelemiz olmazsaydı şu andaki facia çok çok daha büyük olacaktı. Yani kapasitesi arttırılmamış haliyle şu anda bu maden atığı çöktü.  Bizim bütün davalarla, keşiflerle, burasıyla ilgili söylediğimiz en önemli husus; Burası aktif olan Bingöl Yedisu Fay Zonu'nun tam üzerinde. Ve  iki bilim insanının burayla ilgili özel bir çalışması var. Diyorlar ki Bingöl Yedisu Fay Zonu'nda her 100 yılda bir yeniden büyük deprem olur. Ve 1939 Erzincan Depremi'nden sonra buradaki 100 yıllık sürenin dolmasına 14 yıl kaldı. Eğer burada bu önümüzdeki 14 yıl içerisinde bu maden kapatılmayacak olur ise bu durumda burada çok daha büyük bir facia gerçekleşecek. Bütün Fırat, bütün Doğu ve Güney Doğu zehirlenecek.  Yani buranın bir an önce kapısına kilit vurulması gerekiyor.  Felâket, göz göre göre geliyorum dedi."

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.