TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Almanya'dan Antalya'ya tatile gelen gurbetçinin çöp isyanı: ''Siz vatan hainisiniz'

Antalya'nın Alanya ilçesinde tatil yapan bir gurbetçi, plajda gördüğü çöpler karşısında büyük bir hayal kırıklığı yaşadı ve tepki göstererek,'' Bunu yapan bir vatan hainidir'' dedi. Almanya'dan gelen Çetin Bey, İncekum Plajı'ndaki kirliliği fark ederek, plaj işletmecileri ve diğer vatandaşlarla birlikte çöpleri topladı.

Haber Giriş Tarihi: 06.09.2024 13:05
Haber Güncellenme Tarihi: 06.09.2024 13:29
Kaynak: İHA

Almanya'dan Antalya'nın Alanya ilçesindeki İncekum Plajı'na tatil için gelen gurbetçi Çetin Bey, plajda gördüğü çöpler karşısında büyük bir hayal kırıklığı yaşadı. Çevre kirliliğine tepkisini dile getiren Çetin Bey, çöpleri toplayarak, “Burası bizim, vatan bizim, belediyenin değil. Bir tane Türkiye var, başka Türkiye yok” diyerek çevre bilincine dikkat çekti. 

"Siz vatan hainisiniz"

Çetin Bey, 2014 yılından bu yana her yıl plajı ziyaret ettiğini belirtti. Ancak, plajda gördüğü çöplerin kendisini derinden üzdüğünü ifade ederek, "Bunu yapan bir vatan hainidir. Yurt dışında böyle bir şeyi yapmazlar, ceza öderler. Burada ise biz gelip temizliyoruz. Senede bir kere gelir temizleriz. Burası bizim, vatan bizim, belediyenin değil. Bir tane Türkiye var, başka Türkiye yok. Şu halimize bak" dedi.

''Burası devletimiz, temiz tutmak zorundayız''

Yurt dışında bu tür görüntülerle karşılaşmadığını belirten Çetin Bey, Türkiye'deki çevre kirliliğine dikkat çekerek, "“Bugün burayı topladık, ilerleyen zamanlarda bakacağız nasıl olsa biz topluyoruz. Yurt dışında böyle bir manzarayla çok şükür karşılaşmıyoruz. Çünkü biz dış ülkede bunu yapmıyoruz, çöplerimizi yere atmıyoruz çünkü çevremizi temiz tutmamız lazım, geleceğe bir şeyler bırakmamız lazım. Burada biz yüzmeyeceğiz ki buraya atılan çöplerin erimesi 100 sene sürüyor. Belki benim çocuğum belki torunum bundan dolayı kanser olacak. Çevrede hayvanlara zarar, neden yaparız böyle bir şeyi? Burası devletimizin yeri, burayı temiz tutmak zorundayız. Her şeyi belediyeden beklememek lazım. Buraya bir sürü çöp bidonları koymuşlar niçin kullanılmıyor bunlar? Boş duruyorlar. Çöp bidonları boş duruyor ve ben buradan bir sürü çöp topladım. Ayıptır. Biz Müslümanız” ifadelerini kullandı." şeklinde konuştu.

İşletmeler harekete geçti

Çetin Bey’in tepkisi üzerine, plaj işletme sahipleri ve çalışanları hızla harekete geçti. Çöpler toplandı, çöp kutuları kullanıldı ve plaj eski temizliğine kavuşturuldu. Çetin, temizliği sağladıktan sonra ilerleyen zamanlarda durumun takip edileceğini belirtti ve çevre kirliliği konusunda duyarlılık çağrısında bulundu.

Almanya'dan Antalya'ya tatile gelen gurbetçinin çöp isyanı: ''Siz vatan hainisiniz'

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.