TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Biden yönetimi, Yapay zeka geleceğini tartışmak için üst düzey yöneticilerle toplandı

Biden yönetiminin üst düzey yetkilileri, OpenAI, Nvidia, Microsoft ve diğer teknoloji şirketlerinin yöneticileriyle bir araya gelerek yapay zekanın geleceğini, veri merkezleri kurulumu ve teknolojinin geliştirilmesi konularını tartıştı.

Haber Giriş Tarihi: 13.09.2024 13:17
Haber Güncellenme Tarihi: 13.09.2024 13:17
Kaynak: Haber Merkezi
Biden yönetimi, Yapay zeka geleceğini tartışmak için üst düzey yöneticilerle toplandı

ABD Başkanı Joe Biden’ın yönetimi, yapay zekanın geleceği üzerine önemli bir toplantı düzenledi. Toplantıya, OpenAI, Nvidia, Microsoft ve diğer teknoloji şirketlerinin yöneticileri katıldı. Toplantının ana odağı, Amerika Birleşik Devletleri'nde veri merkezlerinin kurulması ve yapay zeka teknolojisinin geliştirilmesi için gerekli altyapı konularına yönelikti.

Beyaz Saray Basın Sekreteri Karine Jean-Pierre, toplantının kamu-özel sektör işbirliğinin artırılması ve sektörün işgücü ile izin ihtiyaçlarına odaklandığını açıkladı. Toplantıda, yapay zeka sektörünün gelişiminin büyük ölçüde elektriğe güvenilir erişime bağlı olduğu vurgulandı. Bu nedenle, kamu hizmeti şirketleri Exelon ve AES de elektrik şebekesi ihtiyaçlarını tartışmak üzere toplantıya dahil oldu.

Toplantıya, Biden yönetiminden Beyaz Saray Özel Kalem Müdürü Jeff Zients, Ulusal Ekonomi Konseyi Direktörü Lael Brainard, Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Özel Kalem Müdür Yardımcısı Bruce Reed, Ticaret Bakanı Gina Raimondo ve Enerji Bakanı Jennifer Granholm katıldı. Kurumsal katılımcılar arasında ise Nvidia CEO'su Jensen Huang, OpenAI CEO'su Sam Altman, Alphabet Başkanı ve Baş Yatırım Sorumlusu Ruth Porat, Meta Baş Operasyon Sorumlusu Javier Olivan, Microsoft Başkanı ve Başkan Yardımcısı Brad Smith ve Amazon'un bir iştiraki olan AWS'nin CEO'su Matt Garman yer aldı.

Toplantıda, ülkenin elektrik şebekesinin modernleştirilmesi, yeni projeler için izinlerin hızlandırılması ve karbonsuz enerji projelerinin şebekeye entegre edilmesi konuları ele alındı. Katılımcılar, bu konuların çözümüne yönelik stratejiler geliştirilmesini sağladı.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.