TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#JOE BIDEN

İLKHABER-Gazetesi - JOE BIDEN haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, JOE BIDEN haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

İranlı korsanlar Trump'ın seçim kampanyasına ait bilgileri Biden’ın ekibine gönderdi Haber

İranlı korsanlar Trump'ın seçim kampanyasına ait bilgileri Biden’ın ekibine gönderdi

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI), İranlı korsanların ABD eski Başkanı ve Cumhuriyetçi aday Donald Trump’ın seçim kampanyasına ait bilgileri ABD Başkanı Joe Biden’ın ekibine yolladığını duyurdu. “İran’ın etki operasyonları seçim güvenliğini tehdit ediyor” ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI), İranlı korsanların ABD eski Başkanı ve Cumhuriyetçi aday Donald Trump’ın seçim kampanyasına ait bilgileri çaldığını duyurdu. Hackerların Trump’a ait bilgileri ABD Başkanı Joe Biden’ın ekibine yolladığını kaydeden FBI, Siber Güvenlik ve Altyapı Güvenlik Ajansı ile Ulusal Siber Güvenlik Birimi tarafından yapılan ortak açıklamada, “Dahası İranlı bilgisayar korsanları eylemlerini Haziran ayından bu yana ABD Başkanı Donald Trump’ın seçim kampanyasına ilişkin çalıntıi kamuya açık olmayan verileri ABD medya kuruşlarına göndermeyi sürdürdü. Bu siber eylemler, İran’ın anlaşmazlığı körüklemek ve seçim sistemine olan güveni sarsmak için uyguladığı çok yönlü yaklaşımının bir örneğidir” denildi. Açıklamada, maillere yanıt verilip verilmediğinin ve çalıntı verilerin içeriğinin ise ne olduğunun bilinmediği aktarıldı. Açıklamada, İranlı hackerların Haziran ayının sonu ile Temmuz ayının başına kadar olan sürede Cumhuriyetçi başkan adayının kampanyasından çalınan materyalden bir metin alıntısı içeren e-postaları Biden’ın kampanya ekibi görevlilerine direkt olarak gönderdikleri bildirildi. ABD, Ağustos ayında İran’ı her iki ABD Başkan adayının da seçim kampanyasına siber saldırılar başlatmak ve siyasi anlaşmazlıkları körüklemeyi amaçlayan etki operasyonlarıyla Amerikan halkını hedef almakla suçlamıştı. İran suçlamaları reddetti İran tarafı ise suçlamaları reddetti. Birleşmiş Milletler İran Daimi Temsilciliği tarafından yapılan açıklamada, ABD’nin iddialarının “temelden yoksun ve tamamen kabul edilemez” olduğu aktarıldı. Açıklamada, “İran'ın ABD seçimlerine müdahale etmek için bir nedeni ya da niyeti var” denildi. Trump kampanya ekibi tarafından yapılan açıklamada ise Biden ve Harris’in kendilerine gönderilen mailleri kullanıp kullanmadıklarını açıklamaları gerektiği kaydedildi. ABD’de Kasım ayında yapılacak seçimlerde Cumhuriyetçilerin adayı Trump’ın rakibi Başkan Biden, 21 Temmuz ayında seçimden çekilerek Başkan Yardımcısı Kamala Harris’i desteklediğini açıklamıştı.

Biden yönetimi, Yapay zeka geleceğini tartışmak için üst düzey yöneticilerle toplandı Haber

Biden yönetimi, Yapay zeka geleceğini tartışmak için üst düzey yöneticilerle toplandı

ABD Başkanı Joe Biden’ın yönetimi, yapay zekanın geleceği üzerine önemli bir toplantı düzenledi. Toplantıya, OpenAI, Nvidia, Microsoft ve diğer teknoloji şirketlerinin yöneticileri katıldı. Toplantının ana odağı, Amerika Birleşik Devletleri'nde veri merkezlerinin kurulması ve yapay zeka teknolojisinin geliştirilmesi için gerekli altyapı konularına yönelikti. Beyaz Saray Basın Sekreteri Karine Jean-Pierre, toplantının kamu-özel sektör işbirliğinin artırılması ve sektörün işgücü ile izin ihtiyaçlarına odaklandığını açıkladı. Toplantıda, yapay zeka sektörünün gelişiminin büyük ölçüde elektriğe güvenilir erişime bağlı olduğu vurgulandı. Bu nedenle, kamu hizmeti şirketleri Exelon ve AES de elektrik şebekesi ihtiyaçlarını tartışmak üzere toplantıya dahil oldu. Toplantıya, Biden yönetiminden Beyaz Saray Özel Kalem Müdürü Jeff Zients, Ulusal Ekonomi Konseyi Direktörü Lael Brainard, Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Özel Kalem Müdür Yardımcısı Bruce Reed, Ticaret Bakanı Gina Raimondo ve Enerji Bakanı Jennifer Granholm katıldı. Kurumsal katılımcılar arasında ise Nvidia CEO'su Jensen Huang, OpenAI CEO'su Sam Altman, Alphabet Başkanı ve Baş Yatırım Sorumlusu Ruth Porat, Meta Baş Operasyon Sorumlusu Javier Olivan, Microsoft Başkanı ve Başkan Yardımcısı Brad Smith ve Amazon'un bir iştiraki olan AWS'nin CEO'su Matt Garman yer aldı. Toplantıda, ülkenin elektrik şebekesinin modernleştirilmesi, yeni projeler için izinlerin hızlandırılması ve karbonsuz enerji projelerinin şebekeye entegre edilmesi konuları ele alındı. Katılımcılar, bu konuların çözümüne yönelik stratejiler geliştirilmesini sağladı.

Biden: “Meşaleyi yeni nesle devretme zamanı geldi” Haber

Biden: “Meşaleyi yeni nesle devretme zamanı geldi”

ABD Başkanı Joe Biden, Çarşamba günü Oval Ofis’ten yaptığı konuşmada, yeniden seçilme kampanyasından çekildiğini duyurdu. Biden, Başkan Yardımcısı Kamala Harris’i överek, “50 yılı aşkın süredir bu ülkeye hizmet etmek hayatımın ayrıcalığıydı” dedi. Yeni ve Genç Sesler İçin Bir Zaman ve Yer Oval Ofis’te Resolute Masası’nın arkasında konuşan Biden, “Partimi bu kritik çabada birleştirmem gerektiği benim için netleşti. Başkan olarak sicilimin, dünyadaki liderliğimin, Amerika’nın geleceğine dair vizyonumun hepsinin ikinci bir dönemi hak ettiğine inanıyorum. Ama hiçbir şey, demokrasimizi kurtarmanın önüne geçemez. Bu yüzden meşaleyi yeni bir nesle devretmenin en iyi yol olduğuna karar verdim” dedi. Başarılarını ve Kamala Harris’i Övdü Biden, Başkan Yardımcısı Kamala Harris’i “deneyimli, güçlü ve yetenekli” olarak tanımladı. Harris’in ülkeye liderlik yapma konusundaki yeteneklerini öven Biden, “Harika başkan yardımcımız Kamala Harris’e teşekkür etmek istiyorum. Deneyimli. Sert biri. Yetenekli. Benim için inanılmaz bir ortak ve ülkemiz için bir lider oldu” ifadelerini kullandı. Başkanlıktaki Başarılarını Hatırlattı Biden, görev süresi boyunca elde ettiği başarıları sıraladı. Yüksek Mahkeme yargıcı olarak ilk siyahi kadını seçmekten ülkeyi felç edici bir salgından kurtarmaya kadar birçok önemli adım attığını belirtti. Scranton, Pa.'daki mütevazı başlangıçlardan gelen "kekemelikli bir çocuğun" Amerikan siyasetinin zirvesine ulaşmasına izin verdiği için Amerikan halkına şükranlarını sundu. “Demokrasimizi Koruyalım” Biden, konuşmasında demokrasinin korunması gerektiği mesajını vurguladı. “Tarih sizin elinizde. Güç sizin elinizde. Amerika fikri sizin elinizde. Sadece inancımızı korumanız, inancınızı korumanız ve kim olduğumuzu hatırlamanız gerekiyor. Biz Amerika Birleşik Devletleri’yiz. Ve birlikte yaptığımızda kapasitemizin ötesinde hiçbir şey, hiçbir şey yoktur” dedi. Biden, Başkanlık Görevine Odaklanacak Konuşmasında, başkanlık görevine devam edeceğini belirten Biden, “Önümüzdeki altı ay boyunca başkan olarak görevimi yapmaya odaklanacağım. Bu, çalışkan aileler için maliyetleri düşürmeye, ekonomimizi büyütmeye devam edeceğim anlamına geliyor. Oy kullanma hakkından seçme hakkına kadar kişisel özgürlüklerimizi ve medeni haklarımızı savunmaya devam edeceğim” ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.