TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Zeydan Karalar: Adana Otogarı’nı yapacağız

İlkhaber Gazetesi Yazı işleri kadrosu Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ı makamında ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 23.07.2024 15:14
Haber Güncellenme Tarihi: 24.07.2024 09:31
Kaynak: Haber Merkezi
Zeydan Karalar: Adana Otogarı’nı yapacağız

İlkhaber Gazetesi Yazı işleri kadrosu Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ı makamında ziyaret etti.Gazetenin Yönetim Kurulu’ndan Veysel Arslan, Yazı işleri Müdürü Süreyya Uri ve yazı işleri personelinin hazır bulunduğu ziyarette gündemdeki konular görüşüldü. Adana’da yapımı devam hızlı tren çalışması kapsamında büyük bir bölümü projeye dahil edilen Ray Sokak üzerine yapılan bulvarı akıbetinin ne olacağı konusunda Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, muhabirimize konuştu. Karalar, hızlı tren çalışmasının bitmesiyle bulvarın akıbetinin belli olacağını söyledi. Karalar, Merkez Otogarı’nda hızlı tren çalışması kapsamında yıkılacağı söylentilerinin de gerçeği yansıtmadığını belirtti.

HIZLI TREN ÇALIŞMASI

İlkhaber Gazetesi'nden Bayram BULUT'un haberine göre; Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından 'Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep Hızlı Tren Hattı' çalışması Nisan ayında başlatıldı. Proje kapsamında Adana’da yapılan çalışmalarda hızlandırıldı. Geçtiğimiz yıllarda Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından trafiği rahatlatması açısından açılan Ray Sokak üzerindeki Mustafa Kemal Paşa Bulvarı’nın devamı olan bulvarda çalışma alanı içerisine girdi.

KARALAR SORULARIMIZI YANITLADI

Şuanda çalışmalar nedeniyle trafiğe kapatılan ve bir bölümü projeye dahil edilen bulvar civarında oturan vatandaşlar, bulvarın tekrar yapılması durumunda evlerinin kamulaştırılma kapsamına gireceğine endişesi taşıyor. Kamuoyunda abartılarak anlatılan Adana Otogarı’nın da hızlı tren çalışması kapsamına alınacağı iddialarına yönelik Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar muhabirimizin sorularını yanıtladı.

İlkhaber Gazetesi

OTOGARI YAPACAĞIZ

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adana Merkez Otogarı’nın hızlı tren kapsamında yapılan çalışmaya gireceği konusunda kamuoyunda abartılı söylemlerin yer aldığını belirtti. Otogardan az bir bölümün projeye dahi edileceğini ve bu yer kadar yeri ekleyerek yeni otogarı yapacaklarını aktaran Karalar, “Hızlı Tren çalışması konusu abartıldığı gibi bir şey değil. Otogarı yapacağız. Otogardan az bir yer gidiyor. 5 bin metre gidecek. Bizde başka yerden 5 bin metreyi araya recaiş yapıyoruz” dedi.

BULVARIN AKIBETİ BELLİ DEĞİL

Vatandaşların evlerinin kamulaştırma kapsamına alınıp alınmayacağı konusuna ise Karalar şu şekilde yanıt verdi;

“Kamulaştırma işi resen de olabilir, anlaşmayla da olabilir.  Şimdi gördüğüm o bulvarın daralarak devam edeceği. Devlet demir yollarının çalışması bitmeden net bir şey söylemek doğru olmaz.”

İlkhaber Gazetesi

SOKAK KÖPEKLERİNİN UYUTULMASINI DOĞRU BULMUYORUZ

Meclis'teki yasa taslağı ile ilgili başıboş köpeklerin toplanması ve barınaklarda uyutulmasını içeren maddelerin yer aldığını belirten Karalar,  “Başıboş köpeklerin olması doğru değil. Besleyecekse evde beslesin. Sokakta köpekle uğraşması çok doğru değil. İnsanlara zarar verecek hale gelmiş. Buna rağmen uyutmayı doğru bulmuyoruz. Devletin bu konuda ilçe belediyeleri üzerinde durması; ilçe belediyelerinin barınak kurması ve kısırlaştırma yapması gerekiyor. Biz bunu yapıyoruz. İlçe belediyelerinin de yapmasını istiyoruz” dedi.

İŞÇİ MAAŞLARINA YETMİYOR

Karalar, belediyenin iller bankası gelirlerinin düştüğünü ve bu gelirlerin işçi maaşlarının netine yetmediğini söyledi. Belediye gelirlerini düşmesinin kendileri için değil tüm belediyeler için büyük bir sorun olduğuna dikkat çeken Karalar, “Arsa satışları yapacağımız eleştiriliyor. Belediyenin durumunu soran yok.  Eleştiriler olacaktır tabiî ki. Ama anlattığım durumu gören yok. Sırf eleştiri yapmak için yapılan eleştiriler bunlar. Ben arsa satışı taraftarı da değilim, borçlanma taraftarı da değilim. Geçtiğimiz dönem herkes biliyor borçlanmadım, borç ödedim” dedi.

İlkhaber Gazetesi

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.