TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Üsküdar Vaniköy’deki kaçak inşaatın öncesi ve sonrası görüntüleri ortaya çıktı

İstanbul Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü’nün hazırladığı tespit tutanağına göre, Üsküdar Vaniköy’deki ormanlık alanda kaçak inşa edilen yapı doğal zemin ve bitki örtüsüne zarar verdi. İnşaat mühürlenerek faaliyetten men edilirken, bölgenin eski ve yeni görüntüleri ortaya çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 27.08.2024 14:56
Haber Güncellenme Tarihi: 27.08.2024 14:59
Kaynak: İHA
Üsküdar Vaniköy’deki kaçak inşaatın öncesi ve sonrası görüntüleri ortaya çıktı

Üsküdar Vaniköy’deki kaçak inşa edilen yapının öncesi ve sonrası görüntüleri ortaya çıktı. İstanbul Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü tarafından hazırlanan tespit tutanağında, Boğaziçi Doğal ve Tarihi Sit Alanı içerisinde kalan ormanlık alanda, izinsiz inşaat faaliyetlerinin gerçekleştirildiği belirtildi. Bu kaçak yapı nedeniyle doğal zemin ve bitki örtüsünün tahrip edildiği kaydedildi.

vaniköy kaçak inşaat

Kaçak yapı mühürlenerek faaliyetten men edilirken, İstanbul Valiliği ekipleri tarafından yapılan incelemeler sonucunda hazırlanan tutanakta, alanda 3 adet 2 katlı, 4 adet 1 katlı yapının yanı sıra havuz, güçlendirilmiş set yapısı, betonarme istinat duvarları, bahçe duvarları ve bekçi kulübeleri gibi yapıların yer aldığı belirtildi. Ayrıca, doğal zemin üzerinde beton enjeksiyonu, kazı, dolgu ve kademelendirme çalışmaları yapılarak çevrenin tahrip edildiği tespit edildi.

İzinsiz İnşaat Durduruldu Tutanakta, yapı müteahhidi tarafından herhangi bir izin belgesi ibraz edilmediği, ancak daha sonra iletileceğinin beyan edildiği ifade edildi. Ancak, alanın doğal sit alanı olması nedeniyle gerekli izinlerin alınmamış olmasından dolayı inşaatın izinsiz olduğu belirtilerek, tüm faaliyetler durduruldu.

Üsküdar Vaniköy’deki kaçak inşaatın öncesi ve sonrası görüntüleri ortaya çıktı

Eski ve Yeni Görüntüler Ortaya Çıktı Kaçak inşaatın eski ve yeni haline ait görüntülerin ortaya çıkması, bölgedeki tahribatın boyutlarını gözler önüne serdi. Yapılan bu izinsiz müdahaleler, Boğaziçi’nin doğal ve tarihi dokusuna verilen zarar konusunda endişeleri artırdı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.