TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TMO’ya ait iki lojman binası yıkıldı

Adana'nın Seyhan İlçesi Mustafa Kemal Paşa Bulvarı üzerinde bulunan Toprak Mahsulleri Ofisine ait 2 bina yıkıldı.

Haber Giriş Tarihi: 17.09.2024 10:22
Haber Güncellenme Tarihi: 17.09.2024 10:24
Kaynak: Haber Merkezi
TMO’ya ait iki lojman binası yıkıldı

Adana'nın Seyhan İlçesi Mustafa Kemal Paşa Bulvarı üzerinde bulunan Toprak Mahsulleri Ofisine ait 2 bina yıkıldı.

İlkhaber Gazetesi'nden Bayram BULUT'un haberine göre; Seyhan İlçesi’nde geniş bir arazinin içerisinde bulunan Toprak Mahsulleri ofisine ait bir alan bulunuyor. Mustafa Kemal Paşa Bulvarı üzerinde bulunan bu alan zaman zaman siyasetçilerin seçim vaatlerine de konu olmuştu. Geçmiş dönemlerde Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan, bu alanı satın alarak park yapacağı vaadini vermişti. Ancak Arıkan’ın seçimi kazanamaması üzerine alan ile ilgili bir çalışma yapılmadı.

EKİLİ DEVASA AĞAÇ VE YEŞİL ALANLAR BULUNUYOR

Toprak mahsulleri Ofisi’ne ait olan bu alan kentin dokunulmayan yegane alanlarından bir tanesi olma özelliğini taşıyor. Bu alanın içerisinde TMO’ya ait bir misafirhane ve 3 adet lojman bulunuyor. Bu lojmanlardan biri 4 katlı. Diğerleri ise iki şer katlı binalardı. Geniş bir alanı bulunan bu yerde çok sayıda ekili devasa ağaç ve yeşil alanlar bulunuyor.

adana

İKİ BİNA YIKILDI

TMO’ya ait alanda bulunan 2 katlı, 2 bina kontrollü bir şekilde iş makineleri yardımıyla yıkıldı. Yıkılan bu binalarda oturan kişiler bulunuyor. Önce kişiler tahliye edildi. Ardından yıkım işlemleri başladı. Kısa süre içerisinde yıkılan binaların yerleri kazılarak toprakla dolduruldu. Şuana kadar bir açıklamanın gelmediği yıkım ile ilgili çevre sakinleri tedirgin olmuştu. Mahallede oksijen kaynağı bu alanda binaların yıkılmasının ardından yüksek katlı binaların yapılarak betonlaştırılmasından çekinen vatandaşlar şunları söyledi.

VATANDAŞLAR ENDİŞELENDİ

“Makineler girip binaları yıktıklarında ne olduğunu anlamadık. Birden mahallemizin oksijen kaynağı konumunda olan bu bol ağaçlı misafirhanenin tamamen kaldırılmasından endişe ettik. Yıkımı izledik. Bu alanı da betonlaştırmalarından, yüksek katlı binalar yapmalarından korktuk. Ancak şimdilik böyle bir şey yok sanırım. Binalar yıkıldı ve yerine kırmızı toprak döküldü. Umarız bu alandaki ağaçlar kesilmez ve betonlaşma yapılmaz.”

adana

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.