TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TİS’de yaşanan 5 aylık kayıplar yargıya taşınacak

Memur-Sen Adana İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu, Toplu Sözleşme İkramiyesi’nde yaşadıkları 5 aylık kayıplar için harekete geçtiklerini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 10.08.2024 14:46
Haber Güncellenme Tarihi: 10.08.2024 14:46
Kaynak: Haber Merkezi
TİS’de yaşanan 5 aylık kayıplar yargıya taşınacak

Memur-Sen Adana İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu, Toplu Sözleşme İkramiyesi’nde yaşadıkları 5 aylık kayıplar için harekete geçtiklerini söyledi.

İlkhaber Gazetesi'nden Abdurrahim SAĞ'ın haberine göre; Konuyla ilgili açıklama yapan Bekir Nennioğlu, Toplu Sözleşme İkramiyesi kazanımlarını ‘Resmi Gazete’de yayımlandığını, Ağustos ayı itibariyle sendika üyelerine her ay 642 lira Toplu Sözleşme İkramiyesi ödeneceğini bildirdi. Ancak, Mart-Temmuz ayları arasında çalışanlar için 5 aylık bir kaybın söz konusu olduğunu anımsatan Nennioğlu, “2024 yılı Bütçe Kanunu’nda tüm memurların sendika sözleşme primi bütçeye konmuş olmasına rağmen, bu dönemde ödemeler yapılmamıştır. Bu durum, memurlarımız için ciddi bir hak kaybı yaratmıştır ve mutlaka ödenmesi gerekmektedir.” dedi.

Bugün gerçekleştirdikleri Sağlık-Sen Adana Şubesi Yönetim Kurulu toplantısında, bu hakların alınması ve mağduriyetin giderilmesi için dava açma kararı aldıklarını kaydeden Nennioğlu, Başkan Yardımcısı Fatih Akçal adına açılacak bu davanın tüm masraflarının sendika tarafından karşılanacağını bildirdi. Nennioğlu, “Hiçbir çalışanımızın hakkını yedirmeyiz. Toplu Sözleşme İkramiyesi’nin ödenmemesi nedeniyle yaşanan mağduriyetin telafi edilmesi için sonuna kadar mücadele edeceğiz. Sağlık-Sen Adana Şubesi olarak yaptığımız yönetim grubu toplantısına istinaden, Başkan Yardımcısı Fatih Akçal'ın sözleşme priminin kayıplarıyla ilgili mahkemeye verilmesine karar verilmiştir. Şahsi dilekçesini yazarak idareye başvuru yapmıştır. İdarenin olumlu cevabı gelirse, tüm üyelerimiz dilekçe verecektir. Olumsuz geldiği takdirde, derhal idare mahkemesinde dava açılacaktır.” ifadelerini kullandı.

Ek ödemeler konusuna da dikkat çeken Nennioğlu, “Yan dal uzmanlarına verilen ilave tavan puanı dışında hiçbir değişiklik olmadı. Anayasa Mahkemesi kararından sonra kanunda, hem kararın gereği olarak hem de diğer hükümlerde genel bir düzenleme yapılmıştı. Ancak, yönetmelik kanundaki son değişikliğe uyumlu hale getirilmemişti. Danıştay kararı sonrasında ise Anayasa Mahkemesi kararına uygun olarak kanunda yapılan değişikliklere uyumlu bir yönetmelik yeniden düzenlenmiş oldu. Böylece, yönetmeliğin dayanağı kanunda son yapılan düzenlemelerle uyumlu hale getirildi. Usulen var olan eksiklik giderildi” diye konuştu.

Yeni bir düzenlemenin daha yapılmasını beklediklerini anlatan Nennioğlu, “Yayınlanan yönetmelikte, "yılda 7 günü geçmeyen hastalık raporları" ile disiplin cezasında taban ödeme kesintisi de usul yönünden yeniden düzenlenmiş oldu. Netice itibariyle yeni yönetmelikte, yan dal uzmanlarına verilen ilave tavan puanı dışında hiçbir değişiklik olmadı. Yönetmeliğin usul yönünden eksikliğini düzenlemek amacıyla yapılan bu değişiklik, beklediğimiz gibi gerçekleşti. Bununla beraber, bir süredir devam eden çalışmanın bitmesi sonrasında yeni bir düzenlemenin daha yapılmasını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Nennioğlu sözlerini şöyle tamamladı;

“Ek olarak, ebeler için normal doğum teşviki amaçlı bir düzenleme yer almaktadır: "Kadın doğum uzmanları ve asistanları ile ebelere normal doğumu teşvik amacıyla, sağlık tesisi puan ortalamasına kadar normal doğum teşvik ek puanı verilebilir. Normal doğum teşvikine yönelik çalışmaların usul ve esasları Bakanlıkça belirlenir."

Bekir Nennioğlu,

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.