TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nin Sport Papbil Takımı, TEKNOFEST'te birincilik ödülü kazandı

Sport Papbil Takımı, parmak iziyle kişilerin doğuştan gelen sportif becerilerini rapor haline getiren yazılımlarıyla Adana'da düzenlenen TEKNOFEST'te birincilik ödülünü elde etti.

Haber Giriş Tarihi: 05.10.2024 16:37
Haber Güncellenme Tarihi: 05.10.2024 16:41
Kaynak: AA
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nin Sport Papbil Takımı, TEKNOFEST'te birincilik ödülü kazandı

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi bünyesindeki Sport Papbil Takımı'nın, parmak izi sayesinde kişilerin doğuştan gelen sportif becerilerini rapor haline getirdiği yazılım, Adana'da düzenlenen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'nde (TEKNOFEST) İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması'nda birincilik ödülü aldı.

Sport Papbil Takımı, kişilerin doğuştan gelen sportif becerilerini ortaya çıkarmak için 6 yılda geliştirdikleri yazılımla, TEKNOFEST'in İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması'na müracaat etti.

"Parmak izi" ile spor becerilerini keşfedip raporlaştıran yazılım, yarışmanın Sosyal İnovasyon Kategorisi'nde birincilik ödülünü kazandı.TEKNOFEST Şampiyonlar Ligi'nde de mücadele eden Sport Papbil Takımı, stantlarını ziyaret eden katılımcılara yazılım hakkında bilgi veriyor.

TEKNOFEST'teki katılım ve ilgi 

Takım kaptanı Şafak Çıngı, TEKNOFEST'te birinciliği göğüsleyerek gurur yaşadıklarını söyledi.

TEKNOFEST'in bu yıl büyük ilgi gördüğünü anlatan Çıngı, "İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması'na yaklaşık 206 bin kişi katıldı. Bu takımlar içerisinde kendi kategorimizde Türkiye birinciliğini alanlar arasına girdik. Çok heyecanlıydı. Hem görevlerimiz vardı hem de ekip arkadaşlarımız uğraş veriyordu. TEKNOFEST'in içerisinde 'network' olarak da bize çok geniş imkanlar sağlandı." dedi.

Çıngı, TEKNOFEST'teki yarışlarda bu zamana kadar 7 madalya kazandıklarını belirtti.

Gelecek için önemli bir yazılım tasarladıklarını vurgulayan Çıngı, şunları kaydetti:

"Bireyi tanıma tekniklerine yeni bir yaklaşım getirmiş olduk. Mevcut testlerden en büyük farkı uygulayıcı ve uygulanan faktörünün hatalarını minimize ediyor. Burada en önemli nokta, erken yaşta yetenek ve sportif becerilerin tespiti o bireylerin ilerleyen yıllarında daha mutlu bir yaşam doğuracak. Örneğin çocuğunuzun herhangi bir alana yatkınlığı, gizli yetenekleri ya da fark etmediğiniz yetenekleri var ama sıkıntı yaşıyorsunuz. Çevresel faktörlerin de etkisinde kalarak yönlendirme sorunlar oluşabiliyor. Burada doğuştan gelen, genetik yollar aktarılan becerileri keşfettiğimizde eğitmen hocalarımız, aile ve çocukla ilgilenen kişi yönlendirmede daha kolay davranacaktır."

teknofest sivas

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.