Sivaslı kadınlar erkeklerin erken ölmesini 'kadın dırdırına' bağladı
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2021-2023 yıllarına ilişkin "Hayat Tabloları" sonuçlarını açıkladı. Yeni verilere göre, kadınların yaşam süresi erkeklere göre daha uzun. 2018-2020 yılları arasında erkeklerin ortalama yaşam süresi 75,9, kadınların ise 81,2 yıl olarak belirlenmişti. 2021-2023 verilerine göre bu rakamlar erkeklerde 75,6, kadınlarda ise 80,7 olarak kaydedildi. Sivaslı kadınlar ise uzun yaşamın nedenini "kadın dırdırına" atfetti.
Kadınların "Dırdırı" Erkekleri Erken Yaşlandırıyor
Sivaslı Süreyhan Köser, sürekli kavga ettiği eşinin erken yaşlanmasının nedeninin kadınların dırdırı olduğunu ifade etti. Köser, "Sanıyorum ki kadın dırdırından dolayı erkekler çok çabuk yaşlanıyor. Eşim hayatta ama sürekli kavga ediyoruz. Kadınlarda vurdumduymazlık daha fazla. Biz kadınlar daha kolay sosyalleşip dertlerimizi paylaşabiliyoruz, konuşuyoruz" dedi.
Stresin Etkisi: Erkekler Daha Fazla Yük Altında
Cemal Erdoğan ise erkeklerin kadınlara göre daha fazla stres altında olduğunu belirtti. Erdoğan, "Bu nedenle kadınlar daha uzun, erkekler biraz daha kısa yaşıyor. Aklı yetiyor, gücü yetemiyor, stres yapıyorlar. Bu da yaşam sürelerini etkiliyor olabilir" ifadelerini kullandı.
Erkekler Daha Rahat, Kadınlar Daha Sorumlu
Bir başka vatandaş, erkeklerin yüklerinin daha hafif olduğunu vurguladı. "Benim hasta bir çocuğum vardı. Eşim evde hasta varmış, misafir varmış, hiçbir şey düşünmezdi. Bütün yük sorumluluk bendeydi" diyerek durumu özetledi.