TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şakirpaşa Havalimanı’nın esnafı TEKNOFEST'ten umutlu

Adana, ekim ayında teknoloji tutkunlarına ev sahipliği yapacak. Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın iş birliğiyle düzenlenen TEKNOFEST, Adana Şakirpaşa Havalimanı'nda teknoloji, bilim ve eğlencenin buluşma noktası haline gelecek. Şakirpaşa Havalimanında bulunan esnaf gözünü TEKNOFEST’e çevirdi.

Haber Giriş Tarihi: 15.09.2024 11:59
Haber Güncellenme Tarihi: 15.09.2024 11:59
Kaynak: Meryem Ünal
Şakirpaşa Havalimanı’nın esnafı TEKNOFEST'ten umutlu

Tarihi, zengin kültürel mirası, lezzetli mutfağı ve sıcakkanlı insanlarıyla her yıl çeşitli festivallere tanıklık eden Adana, bu kez ekim ayında teknoloji tutkunlarını misafir edecek. Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ana yürütücülüğünde düzenlenen TEKNOFEST, Türkiye'nin önde gelen teknoloji şirketleri, kamu kuruluşları, medya ve üniversitelerin katkılarıyla Adana Şakirpaşa Havalimanı’nda yapılacak. TEKNOFEST Akdeniz kapsamında gerçekleştirilen Adana buluşması, her yaştan ziyaretçi çeşitli etkinlikler sunacak. Gökyüzünde görsel bir şölene imza atacak hava gösterileri, simulasyon deneyim alanları, sergiler, gösteriler, konserler ve bilim atölyeleri ile teknoloji dolu bir dünya ziyaretçilere sunulacak.

Yarışmacılar “TEKNOFEST Şampiyonlar Ligi” kapsamında Adana’da buluşacak

49 ana kategori ve 127 alt kategoride düzenlenen TEKNOFEST Akdeniz Teknoloji Yarışmalarına bu yıl başvuru yapan 790 bin takım ve 1 milyon 650 binden fazla yarışmacı en iyisi olmak için mücadele ediyor. Yarışmalarda dereceye giren takımlara 30 milyon TL ödül ve 55 milyon TL’nin üzerinde malzeme desteği sağlanacak. Ayrıca, geçtiğimiz yıllarda TEKNOFEST’te yarışmış ve başarı elde etmiş yarışmacılar “TEKNOFEST Şampiyonlar Ligi” kapsamında Adana’da buluşacak.

esnaf

“Havalimanı taşındığından beri satışlarımız durmuş vaziyette”

Adana’nın en önemli simgelerinden biri olan Adana Şakirpaşa Havalimanı’nın kapanması ile orada bulunan esnaf zor durumda kalmıştı. Bazıları ise dükkanlarını zarar ettikleri için kapatmak zorunda kalmıştı. Kısa sürelide olsa orada ayakta kalmaya çalışan esnaflar gözlerini TEKNOFEST’e çevirdi. Şakirpaşa Havalimanın yakınların büfe işleten Kamil bey, “Havalimanı taşındığından beri satışlarımız durmuş vaziyette. Nereye kadar dayanacağız bilmiyorum. TEKNOFEST zamanı geldiğinde belki kısa süreli bile olsa rahatlarız diye düşünüyorum” dedi.

Kaynak: Meryem Ünal

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.