TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Adana Şakirpaşa Havalimanı

İLKHABER-Gazetesi - Adana Şakirpaşa Havalimanı haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Adana Şakirpaşa Havalimanı haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Şakirpaşa Havalimanı’nın esnafı TEKNOFEST'ten umutlu Haber

Şakirpaşa Havalimanı’nın esnafı TEKNOFEST'ten umutlu

Tarihi, zengin kültürel mirası, lezzetli mutfağı ve sıcakkanlı insanlarıyla her yıl çeşitli festivallere tanıklık eden Adana, bu kez ekim ayında teknoloji tutkunlarını misafir edecek. Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ana yürütücülüğünde düzenlenen TEKNOFEST, Türkiye'nin önde gelen teknoloji şirketleri, kamu kuruluşları, medya ve üniversitelerin katkılarıyla Adana Şakirpaşa Havalimanı’nda yapılacak. TEKNOFEST Akdeniz kapsamında gerçekleştirilen Adana buluşması, her yaştan ziyaretçi çeşitli etkinlikler sunacak. Gökyüzünde görsel bir şölene imza atacak hava gösterileri, simulasyon deneyim alanları, sergiler, gösteriler, konserler ve bilim atölyeleri ile teknoloji dolu bir dünya ziyaretçilere sunulacak. Yarışmacılar “TEKNOFEST Şampiyonlar Ligi” kapsamında Adana’da buluşacak 49 ana kategori ve 127 alt kategoride düzenlenen TEKNOFEST Akdeniz Teknoloji Yarışmalarına bu yıl başvuru yapan 790 bin takım ve 1 milyon 650 binden fazla yarışmacı en iyisi olmak için mücadele ediyor. Yarışmalarda dereceye giren takımlara 30 milyon TL ödül ve 55 milyon TL’nin üzerinde malzeme desteği sağlanacak. Ayrıca, geçtiğimiz yıllarda TEKNOFEST’te yarışmış ve başarı elde etmiş yarışmacılar “TEKNOFEST Şampiyonlar Ligi” kapsamında Adana’da buluşacak. “Havalimanı taşındığından beri satışlarımız durmuş vaziyette” Adana’nın en önemli simgelerinden biri olan Adana Şakirpaşa Havalimanı’nın kapanması ile orada bulunan esnaf zor durumda kalmıştı. Bazıları ise dükkanlarını zarar ettikleri için kapatmak zorunda kalmıştı. Kısa sürelide olsa orada ayakta kalmaya çalışan esnaflar gözlerini TEKNOFEST’e çevirdi. Şakirpaşa Havalimanın yakınların büfe işleten Kamil bey, “Havalimanı taşındığından beri satışlarımız durmuş vaziyette. Nereye kadar dayanacağız bilmiyorum. TEKNOFEST zamanı geldiğinde belki kısa süreli bile olsa rahatlarız diye düşünüyorum” dedi.

Burhanettin Bulut Adana Şakirpaşa Havalimanın kapatılmasıyla ilgili açıklamada bulundu Haber

Burhanettin Bulut Adana Şakirpaşa Havalimanın kapatılmasıyla ilgili açıklamada bulundu

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, Adana Şakirpaşa Havalimanı'nın kapatılması hakkındaki tartışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu. Havalimanının kapatılmasının Adana halkının isteğiyle ilgili olmadığını vurgulayan Bulut, mevcut hükümet yetkililerinin bu konuda herhangi bir açıklama yapmadığını ve yeni havalimanının hem Adana hem de Mersin için fayda sağlamadığını ifade etti. “Yeni yapılan havalimanının hem Mersin’e hem de Adana’ya bir faydası yok” CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut Şakirpaşa Adana Havalimanı’nın kapatılması hakkında şunları söyledi: “Şakirpaşa Adana Havalimanı hakkında ben bir tweet attım ‘siz kapattınız bir açacağız’ diye birçok yetkili benim toplumu yanılttığımı ifade etti.  Bizim bildiğimiz havalimanında yolcu iner, yolcu kalkar. Oradaki esnafın durumunu gidin bir sorun bakim. Bazen sosyal medyadan vatandaşlar bize yazıyorlar, havalimanın kapatılmasına engel olamadınız. Bu işler demokratik yöntemler ile olur. Ama güzel kardeşlerim hangi iktidar mensubununun Şakirpaşa Adana Havalimanı’na ilişkin bir cümlesini duydunuz mu? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geldi Adana’ya geldiğinde siz istemezseniz kapatılmaz. Bakanda Adanalı ne isterse o yapılır dedi. Ben buradan soruyorum, hangi Adanalı Şakirpaşa Adana Havalimanı’nın kapatılmasını istedi? Mersin'de açılan yeni havalimanını çok verimli topraklara yaptınız. Yapılan havalimanı Şakirpaşa Adana Havalimanın muadili haline geldi. Yeni yapılan havalimanının hem Mersin’e hem de Adana’ya bir faydası yok.”

Çukurova Uluslararası Havalimanı'nın ilk yolcularına özel karşılama Haber

Çukurova Uluslararası Havalimanı'nın ilk yolcularına özel karşılama

Çukurova Uluslararası Havalimanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle açıldı. Yolcu taşımacılığına kapatılan Adana Şakirpaşa Havalimanı'nda son uçuşlar Pegasus Havayolları ve Türk Hava Yolları uçakları ile olurken, Çukurova Uluslararası Havalimanı'na inen ilk yolcu uçağı ise THY’nin İstanbul’dan gelen TK 2462 sefer sayılı uçağı oldu. Uçaktan inen yolcular, çikolata ikram edilerek karşılandı. Yolcu taşımacılığına kapatılan Adana Şakirpaşa Havalimanı'nda son uçuşlar Pegasus Havayolları ve Türk Hava Yolları uçakları ile olmuştu. Bir devrin sonu olan bu ucuşlarda yolcular ve havalimanı personeli, hüzünlü anlar yaşadı. Çukurova Uluslararası Havalimanı'nın hizmete açılmasıyla 1937 yılında açılan Adana Havalimanı'nda yolcu taşımacılığının bitmesiyle bir devrin sonu oldu. Türkiye'nin en önemli havacılık yatırımları arasında gösterilen ve kamu kaynağı kullanmadan, yap-işlet-devret modeliyle yaklaşık 244,5 milyon avroluk yatırımla gerçekleştirilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün saat 16.00'da yapılacak olan Çukurova Uluslararası Havalimanı'nın açılış töreni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapıldı. Mersin'in Tarsus ilçesinde 800 hektar üzerine inşa edilen havalimanına açılış yapıldığı gün ilk inen yolcu uçağı THY’nin İstanbul’dan gelen TK 2462 sefer sayılı uçağı oldu. Bu ilk inişle seferler de başlamış oldu. Türk Hava Yolları uçağının yolcuları, uçaktan indikten sonra çikolata ikram edilerek karşılandı. Pegasus’tan Pegasus, Çukurova Havalimanı ilk yolcularına uçuş setifikası Türk Hava Yolları’nın Çukurova Havalimanı ilk uçuşları dolayısıyla yolcularına minik sürprizleri dışında, Pegasus Hava Yolları da farklı sürpriz yaptı. Pegasus, yolcularına ilk uçuş sertifikası verirdi, THY’de aynı zamanda magnet hediye etti. Mersin'in Tarsus ilçesinde 800 hektar üzerine inşa edilen havalimanında 110 bin metrekare terminal binası bulunuyor. En geniş gövdeli yolcu uçaklarının iniş kalkış yapabileceği 48 uçak kapasiteli havalimanında 217 bin metrekarelik apron, 4 uçak kapasiteli 62 bin metrekarelik kargo apronu, 34 uçak kapasiteli 56 bin metrekarelik genel havacılık apronu yer alıyor. Yüksek hızlı tren bağlantısı da yapılacak modern havalimanının 3 bin kişiye de istihdam sağlayacağı belirtiliyor.

Adana Şakirpaşa Havalimanı yolcu taşımacılığına bugün kapanıyor, tepkiler sürüyor Haber

Adana Şakirpaşa Havalimanı yolcu taşımacılığına bugün kapanıyor, tepkiler sürüyor

Çukurova Uluslararası Havalimanı'nın bugün açılmasıyla birlikte Adana Şakirpaşa Havalimanı yolcu taşımacılığına bugün gün sonu itibariyle kapanacak. Tepkiler ise sürüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün saat 16.00'da yapılacak olan Çukurova Uluslararası Havalimanı'nın açılış törenine katılacak. Türkiye'nin en önemli havacılık yatırımları arasında gösterilen ve kamu kaynağı kullanmadan, yap-işlet-devret modeliyle yaklaşık 244,5 milyon avroluk yatırımla gerçekleştirilen havalimanından 25 yılda 297 milyon 100 bin avro kira bedeli elde edilecek. Tarsus ilçesinde 800 hektar üzerine inşa edilen havalimanında 110 bin metrekare terminal binası bulunuyor. En geniş gövdeli yolcu uçaklarının iniş kalkış yapabileceği 48 uçak kapasiteli havalimanında 217 bin metrekarelik apron, 4 uçak kapasiteli 62 bin metrekarelik kargo apronu, 34 uçak kapasiteli 56 bin metrekarelik genel havacılık apronu yer alıyor. Yüksek hızlı tren bağlantısı da yapılacak modern havalimanı 3 bin kişiye de istihdam sağlayacak. Çukurova Uluslararası Havalimanı'nın açılmasıyla birlikte Adana Şakirpaşa Havalimanı yolcu taşımacılığına bugün gün sonu itibariyle kapanacak. Şakirpaşa Havalimanı'nın yolcu taşımacılığına kapanmasıyla ilgili Adana'da tekiler ise sürüyor. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, Atatürk'ün talimatıyla 1937 yılında hizmete açılan Adana Şakirpaşa Havaalanı'nın kapatılmasına tepki gösterdi. Yıllık 5 milyondan fazla insanın kullandığı Adana Havaalanı'nın kapatılmasının kabul edilemeyeceğini belirten Barut, "Adana için çok büyük kayıp anlamına gelen bu kararı alanları, hemşehrilerimiz ve bizler asla affetmeyeceğiz, sandıkta hesap soracağız. Çok yakında kavuşacağımız halkın iktidarında, Adana Havaalanı daha da iyileştirilerek tekrar halkımızın kullanımına açılacak" dedi.

Şakirpaşa Havalimanı kapandığı için taksiciler işsiz kalma tehlikesiyle karşı karşıya Haber

Şakirpaşa Havalimanı kapandığı için taksiciler işsiz kalma tehlikesiyle karşı karşıya

10 Ağustos 2024 itibarıyla Adana Şakirpaşa Havalimanı'ndaki uçuşlar, yeni açılan Çukurova Uluslararası Havalimanı'na taşınacak. Bu değişiklikle birlikte, Şakirpaşa Havalimanı'nda yıllardır taksicilik yapan esnaf, işsiz kalma tehlikesiyle karşı karşıya. Havalimanında taksicilik yapan Yasin Şimşek, yeni havalimanına gidemeyecekleri için taksilerine haciz geleceğini belirtti. Şimşek, “2001 yılından beri Adana Şakirpaşa Havalimanı'nda taksicilik yapıyorum. Şu an bu havalimanı kapanırsa hacizler gelmeye başlayacak. Ekmeğimizi elimizden aldılar” dedi. “Bu havalimanı kapanırsa hacizler gelmeye başlayacak” Şakirpaşa Havalimanında taksicilik yapan Yasin Şimşek yeni yapılan havalimanına gidemeyecekleri için  taksilerine haciz geleceğini belirterek şunları söyledi: "2001 yılından beri Adana Şakirpaşa Havalimanında taksicilik yapıyorum. Şu an bu havalimanı kapanırsa hacizler gelmeye başlayacak. Buradaki taksiciler olarak hepimizin borcu var. Dışarda da bizim yerimiz yok. Yapacak bir şeyimiz yok ekmeğimizi elimizden aldılar. Buraya biz kiralarını ödüyorduk, günü gününe alıyorlardı. Ama maalesef verilen sözler vardı. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bize burası kapanmayacak dedi. Bizi de götürme şansları vardı. Fakat bizi de yeni yapılacak havalimanına götürmüyorlar." “Adana Şakirpaşa Havalimanında 47 taksimiz var bunların hepsi borçlu” Yasin Şimşek, “10 Ağustos itibarı ile herkes malını mülkünü alıp gidecek. Ondan sonra herkesin taksisine haciz gelecek. Adana Şakirpaşa Havalimanında 47 taksimiz var bunların hepsi borçlu” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.