TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ramazan Ağar, TÜRK-İŞ eylem takvimini açıkladı

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Yardımcısı Ramazan Ağar, 6 Ağustos da Başkanlar Kurulu’nda almış oldukları kararı deklare etti.

Haber Giriş Tarihi: 12.08.2024 16:23
Haber Güncellenme Tarihi: 12.08.2024 16:23
Kaynak: Haber Merkezi
Ramazan Ağar, TÜRK-İŞ eylem takvimini açıkladı

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Yardımcısı Ramazan Ağar, 6 Ağustos da Başkanlar Kurulu’nda almış oldukları kararı deklare etti.

İlkhaber Gazetesi'nden Bayram BULUT'un haberine göre; Adana’da bulunan TÜRK-İŞ Adana 4. Bölge Temsilciliği’nde basın toplantısı düzenleyen Ağar, almış oldukları kararları tek tek paylaştı.  Türk-İş’in 6 Ağustos’ta Türk-İş Başkanlar Kurulunda almış olduğu Türkiye çapında eylem planımızın hem nasıl yapılacağını, hangi günde yapılacağı hakkında bilgi vermek adına bölgelere dağılmış durumda olduklarını aktaran Ağar, “Çalışma hayatında büyük sıkıntılar olması nedeniyle, çalışma düzenin bozulması, kamuda işverenin büyük oranda dengesizleştiğinden dolayı, enflasyonun dengesiz seyir etmesinden dolayı, verginin büyük adaletsizlik olmasından dolayı, emeklilik sisteminin tamamen bozulmasından dolayı, kamuda çalışan taşeron işçilerinin hala kadroya alınmadığından dolayı, 696 sayılı kanun hükmünde kadroya geçen arkadaşlarımızın hala sıkıntılarının büyük oranda devam etmesinden dolayı, tasarruf genelgesinin yayınlanan kararlara tepkilerimizden dolayı, asgari ücretle değil bütün çalışanların ‘artık zordayız çalışamıyoruz’ feryatlarından dolayı bir arada bulunuyoruz” dedi.

türk iş

Yapacakları etkinlikler hakkında bilgiler veren Ağar, “Biz Adana bölgesinde Şırnak'ından, Antalya'sından, Kayseri'sinden, Niğde’sinden, Hatay'ından, Antalya'sından, Maraş'ından bu bölgelerde Türk İş’e bağlı sendikaların toplandığını söyledi.  20 Ağustos'ta 81 ilde Türk İş İl Temsilcilerimiz, Bölge Temsilcilerimiz, temsilcilerimiz, bölge temsilcilerimiz, dolayısıyla il binalarımızın önünde, bölge binalarımızın önünde büyük kitlesel basın açıklaması yapılacak. Bu seksen bir ilde yapılacak bir eylem planı. 26 Ağustos'ta saat on yedi otuzda Çerkezköy'de Türk İş Genel Başkanımızın başkanlığında büyük bir açık hava mitingi yapacağız. Yine üç Eylül'de Zonguldak'ta yine Türk İş Genel Başkanımızın başkanlığında büyük kitlesel açık hava mitingi yapacağız. Bu sıkıntılarımızla dile getireceğiz” ifadelerini kullandı.

İnsanların büyük çoğunluğunun geçim sıkıntısı çektiklerini dile getiren Ağar, “Çalışan insanlarımız büyük oranda rahatsız. Geçinemiyoruz diyoruz, elbette geçiremiyoruz.  Ben Adana çocuğuyum.   Adana'da asgari ücretle çalışan işçi kardeşlerimizin ev kirası verdiğini, ayrıca bir evine eşya almışsa taksit verdiğini, bir düğüne giderken komşusunun, akrabasının düğüne giderken çeyrek altın götürdüğünü hatta bir çeyrek altın alıp da biriktirdiğini de bilen biriyim. Ama şimdi bir komşunuzun, bir arkadaşınızın düğününe giderken bile çeyrek altın götüremiyoruz. Çeyrek altın şimdi lüks oldu. Gram dahi götüremeyen arkadaşlarımız var. Bu düzen niye bozuldu? Sadece bir şikayetçi değiliz. Bu ülkede hem işçi arkadaşlarımız, çalışanlarımız, tam bu da özel sektör, memur arkadaşlarımız, hem emekli arkadaşlarımız, hem esnafımız, hem çiftçimiz, yani ülkenin yüzde yetmişini temsil eden insanlarımız rahatsızsa bu çalışma hayatında ülkemizde bir sorun vardır. Bu sorunu çözmekle elbette ki ülkemizi yönetenlerin bir çözüm bulmaları lazım. Herkes rahatsız. Şimdi bir tasarruf genelgesi yayınlandı. O tasarruf genelgesinde nerede tasarruf edildiğini ben hala çözmüş değilim.O tasarruf genelgesini iki defa, üç defa okudum. Kamuda servisler kaldırıldı” diye konuştu.  

​​​​​​türk iş

 Ağar sözlerini şöyle sürdürdü;

“Çalışanın, emeklinin hakkını arıyoruz. Sokaktaki enflasyonu en iyi biz biliyoruz. Üyelerimizin başta olmak üzere tüm emekçilerin taleplerini dile getiriyoruz. Emeğimizin karşılığı olan gelirimizin enflasyon verilerine kurban edilmesine karşı açık bir tavır alıyoruz. Bir kez daha belirtiyoruz. Hayat pahalı yüksek enflasyon, adaletsiz vergi sistemi, işsizlik kayıt dışı istihdam, güvencesiz çalıştırma sorunları altında ezilmeyeceğiz. Bozulan ekonominin bedelini biz ödemeyeceğiz. 616 sayılı kanun hükmünde kararla kadroya girilen işçilerin kanundan doğan haklarını aramaya devam edeceğiz. KİT'lerde ve kamuda taşeron işçilik kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Örgütlenmeler önündeki engelleri tek tek aşacağız. Bugün buradayız. Yarın Diyarbakır'dayız. Yarın İstanbul'dayız. Yarın İzmir'deyiz. Yarın Bursa'dayız, 14 Ağustos'ta Trabzon'da yine 14 Ağustos'ta Ankara'da olacağız. Bu tür planlarımızı görüşüp ondan sonra eylem planlarımızda da devam edeceğiz.”

TÜRK-İŞ

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.