TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Öğrenci Abonman kartının ücret tarifesi belli oldu

Adana'da öğrenci abonman kartı ücreti 150 TL olarak belirlendi, toplu taşımada ödenecek ücret ise UKOME'nin Ağustos ayı toplantısında netleşecek.

Haber Giriş Tarihi: 15.08.2024 06:55
Haber Güncellenme Tarihi: 15.08.2024 06:55
Kaynak: Meryem Ünal
Öğrenci Abonman kartının ücret tarifesi belli oldu

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi, öğrenci abonman kart bedellerini 150 TL olarak belirledi. Abonman kartlarıyla toplu taşımada ödenecek ücretin yaklaşık 5 TL civarında olması bekleniyor. UKOME’nin Ağustos ayında yapacağı toplantı, bu ücretin kesinleşmesini sağlayacak. Adana Büyükşehir Belediyesi MHP Grup Başkan Vekili Cemal Demirdağ, bu düzenlemenin öğrenciler ve veliler için ekonomik katkı sağlayacağını vurguladı.

UKOME ücreti Ağustos ayı içerisinde fiyatı  belirleyecek

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi, öğrenci abonman kart bedellerini belirleyerek toplu taşıma ücretlerinde önemli bir düzenlemeye gitti. Meclis tarafından onaylanan yeni düzenlemeye göre, abonman indirimli öğrenci kart bedeli 150 TL olarak belirlenirken, birinci yenileme ücreti 250 TL, ikinci yenileme ücreti ise 400 TL olarak belirlendi. Öğrencilerin toplu taşıma araçlarında ne kadar ücret ödeyeceği ise Adana Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından belirlenecek. UKOME'nin Ağustos ayında yapacağı toplantıda, öğrenci abonman kartı ile toplu taşımada ödenecek ücretin yaklaşık 5 TL civarında olması bekleniyor.

“Öğrencilerimize ve velilerimizin ekonomilerine bir katkı sağlayacak”

Adana Büyükşehir Belediyesi MHP Grup Başkan Vekili Cemal Demirdağ “Öğrencilerimizin diğer illerde olduğu gibi kentimizde de uygun fiyatlı ulaşım sağlayabilmeleri önemliydi bizim için. Biz tamamen ücretsiz olsun isterdik. Ancak ekonomik nedenlerden dolayı böyle bir karar alındı. Öğrencilerimize ve velilerimizin ekonomilerine bir katkı sağlayacak bu karar” diye konuştu.

Kaynak: Meryem Ünal

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.