TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Milli Sporcu Yusuf Dikeç ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile ikonik pozu verdi

Paris 2024 Olimpiyatları'nda gümüş madalya kazanan milli sporcu Yusuf Dikeç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile birlikte ünlü ikonik pozu verdi.

Haber Giriş Tarihi: 27.08.2024 16:05
Haber Güncellenme Tarihi: 27.08.2024 16:34
Kaynak: İHA
Milli Sporcu Yusuf Dikeç ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile ikonik pozu verdi

Milli sporcu Yusuf Dikeç ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Paris 2024 Olimpiyatları'ndaki başarılarını kutlamak üzere bir araya geldi.

Dikeç: ''Verdiğim pozun 24 yıllık bir geçmişi var''

Dikeç, gümüş madalya kazandığı 10 metre havalı tabanca karışık kategorisindeki ikonik pozunun 24 yıllık bir geçmişe sahip olduğunu ve bu pozun olimpiyat ruhunu yansıttığını belirterek, "Bu pozisyon, atışa başladığımızdan bu yana hep aynı. 2011'de dünya şampiyonu olduğumda da aynı pozisyon vardı. Pozun ilgi çekmesinin nedeni olimpiyat ruhunu yansıtması. O pozisyon bizim atışa başladığımızdan bu yana yaklaşık 24 yıldır hep aynı pozisyon. Hatta 2011 yılında dünya şampiyonu olduğumda da aynı pozisyondu. Pozun bu kadar ilgi çekmesinin sebebinin, olimpiyat ruhunu yansıtmasından kaynaklandığını düşünüyorum. Dünya; olimpiyat ruhuna uygun, fair-play'in olduğu, dopingin, ekipmanın ve teçhizatın olmadığı, doğal insan vücudunun, yeteneğinin sergilendiği saf, o duru başarıyı gördü. Olimpiyat ruhuna en uygun sporcuyu gördüğü için herhalde tüm dünya kabul etti. Bu da bizi ülkemiz adına ayrıca mutlu etti." dedi.

yusuf dikeç

Başkan Seçer'den Yusuf Dikeç'e tebrik

Başkan Vahap Seçer, Dikeç’i uluslararası başarılarından ötürü tebrik ederek "Türkiye'yi dünyada konuşturdunuz, ülkemiz adına çok teşekkür ediyoruz. Mersin'de bulunmanız da vatandaşlarımız tarafından ‘Fahri Mersinli Hemşerimiz' olarak algılandı ve gurur kaynağı oldu" ifadelerini kullandı. Seçer, sporun birleştirici gücüne dikkat çekerek, "Spor, uluslararası barış elçisidir. Bu anlamda yaptığınız çalışmalar çok değerli" şeklinde konuştu.

Ziyarette, Dikeç, olimpiyatlarda giydiği tişörtün aynısını Başkan Seçer’e hediye etti. Başkan Seçer ise Dikeç’e Roma Mitolojisi'nde çiçek ve bahar tanrıçası Flora'nın büstünü takdim etti. Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Emrullah Taşkın ve Dikeç’in antrenörü Erdinç Bilgili de ziyarette hazır bulundu.

yusuf dikeç

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.