TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Yusuf Dikeç

İLKHABER-Gazetesi - Yusuf Dikeç haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Yusuf Dikeç haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

KPSS ortaöğretim sınavında Yusuf Dikeç sorusu gündem oldu Haber

KPSS ortaöğretim sınavında Yusuf Dikeç sorusu gündem oldu

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) ortaöğretim oturumu, 15 Eylül 2024 tarihinde yapıldı. Bu yıl sınavda öne çıkan bir konu, Yusuf Dikeç adlı bir soruydu. Sınavda toplamda 120 soru soruldu ve adaylar sınavın zorluk derecesine ilişkin sosyal medya üzerinden çeşitli görüşlerini paylaştı. Bazı adaylar sınavın genel olarak kolay olduğunu belirtirken, bazıları ise soruların zorluğuna dikkat çekti. Yusuf Dikeç sorusunun özellikle gündeme oturduğu ve sınavın en dikkat çekici unsurlarından biri olduğu gözlemlendi. Sınav sonuçları ve detaylı analizler ise önümüzdeki günlerde açıklanacak. KPSS'YE YUSUF DİKEÇ SORUSU DAMGA VURDU Sınav sonrası adaylar, sosyal medya hesaplarında sınavın zorluk derecesine ilişkin çeşitli yorumlarda bulundu. İşte bazı tepkiler: "Şaka maka KPSS çok kolaymış, harika olduğum için harita soruları hariç her şeyi çözdüm." "Okudukça bitmeyen sorular..." "Sınava biz mi girdik o mu bilemedim." "Samsun ve Trabzon sizi hiç unutmayacağım. #kpssortaöğretim" "Bu KPSS ne biçim bir şeymiş, YKS'yi tercih ederim." "KPSS matematik ve Türkçesi bu kadar kolay mı oluyordu." "5 yıldır liseden mezun olup ortaöğretim KPSS’ye girmek yük olurmuş." "Yine o muhteşem Türkçe paragraf soruları teşekkürler :) #kpss" "Genel kültür sorularını gördükten sonra baya kültürsüz olduğumu öğrendim, teşekkürler." "KPSS'de doğru yaptığım tek soru Yusuf Dikeç sorusu, iyi ki olimpiyatları izlemişim." "Yusuf Dikeç sorusu gündeme dair güzeldi." "Sınava uykusuz gelenler uyusun diye mükemmel paragraf soruları yapmışlar." KPSS ortaöğretim sınavının zorluk derecesi ve içeriği hakkında yorumlar farklılık gösterse de, Yusuf Dikeç sorusunun özellikle dikkat çektiği ve sınavın öne çıkan konularından biri olduğu görüldü. Sınavın sonuçları ve detaylı analizler önümüzdeki günlerde açıklanacak.

Yusuf Dikeç, MEV Koleji’nde öğrencilere ilham verdi Haber

Yusuf Dikeç, MEV Koleji’nde öğrencilere ilham verdi

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda 10 metre havalı tabanca karışık takım mücadelesinde Şevval İlayda Tarhan ile Türkiye'ye gümüş madalya kazandıran milli atıcı Yusuf Dikeç, MEV Koleji Özel Ankara Okullarında 2024-2025 eğitim-öğretim yılının ilk dersinde öğrencilere hitap etti.Yaklaşık 20 milyon öğrenci ve 1,2 milyon öğretmen için yaz tatilinin ardından yeni eğitim-öğretim dönemi, 74 bin okul ve 750 bine yakın derslikte başladı. Yusuf Dikeç, MEV Kolejinde öğrencilere motivasyon konuşması yaptı Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda konuşan MEV Yönetim Kurulu Başkanı Salih Çelik, öğrencilere başarılar diledi.Çelik, gençlerden öğretmenlerinin ışığında geleceğe hazırlanmalarını beklediklerini belirterek, şunları söyledi: "Heyecanla, coşkuyla göz bebeğiniz evlatlarımızı teslim ettiğiniz MEV okulları olarak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bize emanet ettiği Cumhuriyet'in bekası için tüm bilgi ve birikimleriyle öğretmen arkadaşlarımızın rehberliğinde gençlerimize güveniyor ve inanıyoruz. Milli Eğitim Vakfı 43 yıl önce kurulan bir vakıftır. Ülke genelinde 5 okul ile eğitim camiasına hizmet etmekte. Bu hizmeti daha da ileriye götürerek sadece Ankara'da değil, Türkiye'de eğitim-öğretimde aranan okullar arasına girmesi için gayretlerimiz devam ediyor." Çelik, Dikeç'in okulun velilerinden olduğunu kaydederek, "Yusuf Dikeç kardeşimizle konuşurken, ben söylemeden kendisi söyledi; okulumuza kendi branşında bir kulüp faaliyetini başlatacağız. Daha nice şampiyonlar çıkartacağız." dedi. Atıcılık Poligonu Müjdesi Milli sporcu Yusuf Dikeç, açılış programında öğrencilere ilk dersi verdi. Dikeç, gençlerin huzurundayken, yarışmadakinden daha heyecanlı olduğunu belirterek, "Gençler benim sizlerden isteğim, kalbinizden anne sevgisini, gönlünüzden ülke ve öğretmen sevgisini lütfen hiç eksik etmeyin. Çünkü sizleri başarıya götürecek olan bunlardır." şeklinde konuştu. Öğrencilere okulda atıcılık poligonu kurulacağı müjdesini veren Dikeç, sözlerini şöyle sürdürdü: "İçinizden 1, 3 değil, 5 olimpiyat şampiyonu çıkacak. Ben buna canıgönülden inanıyorum. Hiçbir şeyden vazgeçmeyin, pes etmeyin, çalışmaya devam edin. Ben 50 yaşındayım, tam 5. olimpiyatın sonunda ancak olimpiyat madalyası kazanabildim. Lütfen siz de bıkmadan, usanmadan bu ülkeye hizmet etmek için çok çalışın."Programın ardından MEV Yönetim Kurulu Başkanı Çelik, Dikeç'e plaket verdi.

Milli Sporcu Yusuf Dikeç ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile ikonik pozu verdi Haber

Milli Sporcu Yusuf Dikeç ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile ikonik pozu verdi

Milli sporcu Yusuf Dikeç ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Paris 2024 Olimpiyatları'ndaki başarılarını kutlamak üzere bir araya geldi. Dikeç: ''Verdiğim pozun 24 yıllık bir geçmişi var'' Dikeç, gümüş madalya kazandığı 10 metre havalı tabanca karışık kategorisindeki ikonik pozunun 24 yıllık bir geçmişe sahip olduğunu ve bu pozun olimpiyat ruhunu yansıttığını belirterek, "Bu pozisyon, atışa başladığımızdan bu yana hep aynı. 2011'de dünya şampiyonu olduğumda da aynı pozisyon vardı. Pozun ilgi çekmesinin nedeni olimpiyat ruhunu yansıtması. O pozisyon bizim atışa başladığımızdan bu yana yaklaşık 24 yıldır hep aynı pozisyon. Hatta 2011 yılında dünya şampiyonu olduğumda da aynı pozisyondu. Pozun bu kadar ilgi çekmesinin sebebinin, olimpiyat ruhunu yansıtmasından kaynaklandığını düşünüyorum. Dünya; olimpiyat ruhuna uygun, fair-play'in olduğu, dopingin, ekipmanın ve teçhizatın olmadığı, doğal insan vücudunun, yeteneğinin sergilendiği saf, o duru başarıyı gördü. Olimpiyat ruhuna en uygun sporcuyu gördüğü için herhalde tüm dünya kabul etti. Bu da bizi ülkemiz adına ayrıca mutlu etti." dedi. Başkan Seçer'den Yusuf Dikeç'e tebrik Başkan Vahap Seçer, Dikeç’i uluslararası başarılarından ötürü tebrik ederek "Türkiye'yi dünyada konuşturdunuz, ülkemiz adına çok teşekkür ediyoruz. Mersin'de bulunmanız da vatandaşlarımız tarafından ‘Fahri Mersinli Hemşerimiz' olarak algılandı ve gurur kaynağı oldu" ifadelerini kullandı. Seçer, sporun birleştirici gücüne dikkat çekerek, "Spor, uluslararası barış elçisidir. Bu anlamda yaptığınız çalışmalar çok değerli" şeklinde konuştu. Ziyarette, Dikeç, olimpiyatlarda giydiği tişörtün aynısını Başkan Seçer’e hediye etti. Başkan Seçer ise Dikeç’e Roma Mitolojisi'nde çiçek ve bahar tanrıçası Flora'nın büstünü takdim etti. Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Emrullah Taşkın ve Dikeç’in antrenörü Erdinç Bilgili de ziyarette hazır bulundu.

Yusuf Dikeç annesine yönelik çirkin sözlere sert tepki gösterdi: Bu zihniyete teslim olmayacağız Haber

Yusuf Dikeç annesine yönelik çirkin sözlere sert tepki gösterdi: Bu zihniyete teslim olmayacağız

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda gösterdiği performansla dünya gündemine oturan milli gururumuz Yusuf Dikeç, sosyal medya hesabından annesiyle birlikte çekilmiş bir fotoğrafı Türkçe'de "En değerlim" anlamına gelen "My Most Precious...." notuyla paylaştı. Fotoğrafta annesinin başörtülü olması bazı kesimlerden tepki aldı. Dikeç'in annesiyle olan bu fotoğrafına gelen hakaret dolu yorumlar, sporcunun sessizliğini bozmasına neden oldu. Bazı sosyal medya medya kullanıcıları, fotoğrafın altına "Maalesef rezil olduk dünyaya. Keşke annenizi paylaşmasaydınız" yorumunu yaparak başörtüsünden duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. Birçok kullanıcı da 'sil şunu', 'Avrupa'ya küçük düştük' gibi yorumlarda bulundu. Bazı kullanıcılar ise bu çirkin yorumlara tepki gösterdi. Negatif yorum yapan kulancıların çoğunluğunun Türk olması ise dikakt çekti. Yusuf Dikeç: "Annesinden Utanan Ülkesinden de Utanır" Sabah.com.tr'ye konuşan Dikeç, annesine yönelik çirkin ifadeler karşısında sert bir duruş sergileyerek şunları söyledi: "Allah, bu ülkenin gençlerinin kalbinden anne ve vatan sevgisini eksik etmesin. Çünkü annesinden utanan ülkesinden de utanır. Annesini sevmeyen, ülkesini de sevemez." Dikeç, bu sözleriyle eleştirilerin asılsız olduğunu vurguladı. "Zübeyde Hanım'ın Fotoğrafına Baksınlar" Dikeç, Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım'ı hatırlatarak, "Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Anne’nin fotoğrafına baksınlar. O fotoğrafla ne fark görüyorlar? Bu zihniyete teslim olmayacağız. Ülkemiz daha güzel işler başaracak" dedi. Dikeç, Avrupa'ya rezil olduk eleştirilerine karşı da "Biz kendi ayak izlerimizi bırakacağız, bizi takip edecekler" diyerek dikkat çekici bir yanıt verdi. ELON MUSK'IN DİKEÇ'İN ANNESİYLE OLAN FOTOĞRAFINA YORUMU: "HAYAT SAVAŞINDA ANNE HEM KALKAN HEM KILIÇTIR" Yusuf Dikeç'in annesiyle paylaştığı fotoğraf, sadece Türkiye'de değil, dünya genelinde de yankı buldu. Sosyal medya platformu X'in sahibi  Elon Musk, Dikeç'in paylaşımına dikkat çekici bir yorumda bulundu. Musk, Dikeç'in annesine övgüler yağdırarak, "Hayat savaşında anne hem kalkan hem kılıçtır. Onun varlığı sizi korur, inancıyla güçlendirir, ve cesaretle kendi savaşlarınızı vermenizi öğretir. Olimpiyatlardaki üstün başarınız ve isabetli atışlarınız da bu cesaretin bir yansıması. Böyle bir insanı dünyaya getirdiği için annenize büyük saygı duyuyorum" ifadelerini kullandı.

Adanaspor, Iğdır deplasmanında 3 puan alarak galibiyet serisi yakalamak istiyor Haber

Adanaspor, Iğdır deplasmanında 3 puan alarak galibiyet serisi yakalamak istiyor

TFF 1. Lig'de mücadele eden Adanaspor, bu hafta sonu Alagöz Holding Iğdır FK ile deplasmanda karşı karşıya gelecek. Adanaspor, ilk hafta sergilediği form grafiğini sürdürmek ve galibiyet serisi yakalamak için bu kritik karşılaşmada rakip kalede gol arayacak. Geçtiğimiz hafta oynanan maçtaki 3 puan ile moral bulan Adanaspor, Iğdır FK karşısında da galibiyet hedefliyor. Teknik direktör ve oyuncular, hem ligdeki rekabeti artırmak hem de taraftarlarıyla moral bulmak adına bu maçın hazırlıklarını büyük bir ciddiyetle sürdürüyor. Teknik direktörleri Sol Bamba yönetiminde yapılan son idmana turuncu-beyazlılar ısınma koşusuyla başlayıp, kuvvet ve koşu çalışmalarıyla devam etti. Sezona galibiyetle başlamanın kendileri için büyük bir moral kaynağı olduğunu belirten Adanaspor Teknik Direktörü Sol Bamba, ligin 2. haftasında karşılaşacakları Iğdırspor maçı hazırlıklarını yoğun bir antrenman programıyla sürdüreceklerini söyledi. Sol Bamba, "Hedef 2'de 2 yapmak ve puanımızı 6'ya çıkarmak. Futbolcularıma güveniyorum" dedi. Yusuf Dikeç pozu akımına Adanasporlu futbolcular da katıldı Bu arada kendi sahasında rakip Esenler Erokspor'u evine puansız gönderen Adanasporlu futbolcular da Paris 2024 Olimpiyat Oyunları 10 M Havalı Tabanca Karışık Takım müsabakasında atış yaparken rahat tavırlarıyla dünya gündemi olan Milli atıcı Yusuf Dikeç pozu akımına katıldı. Esenler Erokspor maçının 14. dakikasında takımını 1-0 öne geçiren golü kaydeden Metehan Altunbaş'ın ve takım arkadaşı Feyzi Yıldırım, objektiflere Yusuf Dikeç pozu ile yansıdı. Adanaspor’un yetenekli oyuncularının bu akıma kayıtsız kalmaması, tribünleri dolduran turuncu-beyazlı taraftarlardan uzun süre alkış aldı. Alagöz Holding Iğdır FK – Adanaspor karşılaşması 18 Ağustos Pazar günü oynanacak. Ankara Aktepe Stadyumu’nda maç saat 17.00’da başlayacak.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.