TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mersin'de içme suyu kapasitesi artırılıyor

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ), Silifke'nin Yeşilovacık Mahallesi'nde başlattığı içme suyu iletim hattı çalışmalarıyla Yeşilovacık, Işıklı, Hırmanlı mahalleleri ve Tisan-Mavikent bölgesinin içme suyu kapasitesini artıracak.

Haber Giriş Tarihi: 29.07.2024 10:03
Haber Güncellenme Tarihi: 29.07.2024 10:03
Kaynak: İHA
Mersin'de içme suyu kapasitesi artırılıyor

Mersin’in ilçelerinde altyapı çalışmalarını sürdüren Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Silifke’de başlattığı Yeşilovacık Mahallesi içme suyu iletim hattı yapım işine devam ediyor. Çalışmaların tamamlanmasıyla Yeşilovacık, Işıklı ve Hırmanlı mahalleleriyle Tisan ve Mavikent bölgesinin içme suyu kapasitesi artırılacak.

MESKİ’nin yatırım bedeli 40 milyon 529 bin lira olan yapım işi kapsamında 11 bin 194 metre muhtelif çaplarda iletim ve terfi hattı yapılacak. Yapılması planlanan tesisler ile Işıklı, Yeşilovacık mahallelerindeki mevcut su depolarına içme suyu iletimi sağlanacak. İş kapsamında 1 adet 100 metreküp biriktirme su deposu, 1 adet terfi merkezi, 1 adet sondaj kuyusu binası, 3 adet branşman odası, 14 adet vantuz odası, 17 adet tahliye odası inşa edilecek.

Çalışmanın tamamlanmasıyla Yeşilovacık, Işıklı ve Hırmanlı mahalleleri ile Tisan-Mavikent bölgesinde toplam 13 bin abone yeterli içme suyuna kavuşacak.

meski

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.