TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mahalle aralarında ucuz biber aldığını sanan vatandaşlar eksik gramajla karşılaşıyor

Adana’da kışlık salçalık biber satın alan vatandaşlar arasında biber fiyatları ve gramaj farkları gündem oldu. Mahalle aralarında ucuza biber aldığını düşünenler, salça yapımında beklenen miktarın altında ürün elde edince nedenini sorguluyor. Biberciler pazarı esnafı ise bu durumu hileli teraziler ve eksik biber satışından kaynaklı olduğunu diyor.

Haber Giriş Tarihi: 12.09.2024 08:33
Haber Güncellenme Tarihi: 12.09.2024 11:03
Kaynak: Meryem Ünal
Mahalle aralarında ucuz biber aldığını sanan vatandaşlar eksik gramajla karşılaşıyor

Adana’da kışlık salçalık biber satın alan vatandaşlar arasında biber fiyatları ve gramaj farkları dikkat çektiği için gündemdesıkça konuşuluyor. Mahalle aralarında biberleri daha ucuza aldıklarını söyleyen vatandaşlar kendilerini şanslı görse de salça yapımı sonrası eksik gramajlar ev kadınlarının hayal kırıklığına neden oluyor. 100 kilogram biberden çıkması gereken 15-20 kilogramlık salçanın, mahalle aralarından alınan biberlerle bu oranın altında kalması, dikkat çekici bir sorun haline gelmiş durumda. Biberciler pazarı esnafı ise bu durumu, hileli teraziler ve eksik biber satışıyla açıklıyor.

“Terazilerle oynuyorlar”

Biber pazarı esnafı Mehmet Akgül “Diyorlar ki mahalle aralarında biber fiyatları daha  ucuz.  100 kiloluk biber diye mahalle aralarında 60-70 kiloyu veriyor. Hile yapıyorlar. Terazilerle oynuyorlar. Gelsinler biberciler pazarına hilesiz eksiksiz biberlerini satın alsınlar. Mahalle aralarında ki insanlar eksik biber veriyorlar” dedi.

Mahalle aralarında pikapla gezerek vatandaşları yanıltan satıcılar hakkında Mehmet Akgül şu ifadeleri kullandı: “Biber mevsimi geldiği zaman burası bayram yerine dönüyor. Salçalık biber resmen Adana’ya hitap ediyor. Ama gelip diyorlar ki mahalle aralarında pikapla gelip satıyorlar. Onların sattığı biberler daha ucuz. Onların yaptığı şey vurdu kaçtı taktiği. 120 kilo biberi 40 kilo olarak, 250 kilo biberi 100 kilo olarak vatandaşa satıyorlar. Sonra biberi ucuz aldık diyorlar. Hal bu ki bizim sattığımız gerçek fiyatın fazlası ile kazıklanmış oluyorlar.” 

“Biberin kilodan çalarak daha fazla para kazanıyorlar”

Mahalle aralarında satılan biberlerin alınmaması gerektiğini belirten Akgül, “Buradan tüm vatandaşlara sesleniyorum. Biberlerinizi mahalle aralarından almayın. Bu kişiler ucuza biber satmıyorlar sizi dolandırıyorlar. Biberin kilodan çalarak daha fazla para kazanıyorlar. Sizlerde daha az ürünü fark etmeden almış oluyorsunuz” dedi.

“Salçayı yaptıktan sonra fark ettik”

Ev kadınları , “Biberleri alıp çektirdikten sonra beklediğimiz miktardan az olduğunu fark ettik. 100 kilo biberden 10-13 kilo salça çıktığı oldu. Bizler belki fazla kurutmuşuzdur diye düşündük” diye ifade etti.

Kaynak: Meryem Ünal

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.