TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Karalar: Türkiye’ye, Adana Büyükşehir'in en borçlu belediyesi olduğunu ezberlettik

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adana’nın en borçlu belediye olarak tanındığını vurguladı ve mevcut borçların uzun zamandır bilinen bir gerçek olduğunu belirtti. Karalar, belediyenin mevcut gelirlerinin işçilikleri karşılamaya yetmediğini ve Adana’nın düşük gelir sorununu çözmek için ortak çaba çağrısında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 09.08.2024 09:05
Haber Güncellenme Tarihi: 09.08.2024 09:14
Kaynak: Meryem Ünal
Karalar: Türkiye’ye, Adana Büyükşehir'in  en borçlu belediyesi olduğunu ezberlettik

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adana’nın borç tablosu üzerinden yapılan eleştirilere yanıt verdi. AKP Grup Başkan Vekili Abdullah Avcı'nın Adana'nın sosyal güvenlik kurumuna olan borcuyla ilgili yaptığı açıklamanın ardından, Karalar, belediyenin borç yükünün uzun zamandır bilinen bir gerçek olduğunu ve geçtiğimiz 5 yıl boyunca bu borçların dile getirilmediğini belirtti. Karalar, “Adana’nın en borçlu belediye olduğunu tüm Türkiye’ye ezberlettik. Biz bu borcu aldık ve ödedik. Ancak mevcut gelirlerimiz işçilikleri karşılamaya yetmiyor. Adana’nın geliri düşük, bu sorunu birlikte çözmeliyiz” dedi.

AKP Grup Başkan Vekili Abdullah Avcı, “Geçtiğimiz hafta içerisinde hükümetimiz tarafından belediyelerin SGK’ya olan borçları nedeniyle icra takibine geçeceği açıklanınca sosyal güvenlik kurumuna borcu olan belediyeler listesinde Adana Büyükşehir Belediyesi’nin 3 milyar borcu ile en büyük borçlu belediyeler arasında 4 sırada yer aldığını gördük. Paranız varsa ne için SGK borçlarını ödemiyorsunuz? Değerli arkadaşlar ağustos ayı meclis toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Adana Büyükşehir Belediyesi

Karalar, “Adana’nın geliri çok düşük”

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, “Geçen 5 yıl niçin bu borçlar dile getirilmedi? Bizim aldığımız borç belliydi. 4.5 Milyar borç aldık ve bütün Türkiye’ye Adana Büyükşehir'in en borçlu belediyesi olduğunu ezberlettik. Sanki önceden borcu yokmuşta şimdi borcu olmuş gibi bir ifade doğru bir ifade değil. Ben 4 yılda tam 3.5 milyar TL devlete borç ödemişim. Yaklaşık 386 milyon da kamulaştırmaya el atmak için para ödemişim. Gelen para işçiliklerine yetmiyor. Belediyeler kaosa doğru giderken bunu nasıl telafi ederiz, ne yapabiliriz. Cumhur İttifakına seslendim, Adana’nın geliri çok düşük. Gelin birlikte bu işi düzeltelim” diye ifade etti.

Kaynak: Meryem Ünal

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.