TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hasan Şaybak: İsrail, yakın tarihin en büyük katliamlarını gerçekleştiriyor

Saadet Partisi Adana İl Başkanı Hasan Şaybak, İsmet İnönü Parkı’nda düzenlenen basın açıklamasında İsrail’in Filistin’deki saldırılarına sert tepki gösterdi. Şaybak, İslam dünyasını bu zulümlere karşı sessiz kalmamaya davet ederek, Filistin davasının insanlık onuru olduğunu vurguladı.

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2024 14:56
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2024 14:56
Muhabir: Meryem Ünal
Hasan Şaybak: İsrail, yakın tarihin en büyük katliamlarını gerçekleştiriyor

Saadet Partisi Adana İl Teşkilatı, İsmet İnönü Parkı’nda düzenledikleri basın açıklaması ile İsrail’in Filistin’de gerçekleştirdiği saldırılara tepkilerini dile getirdi. İl Başkanı Hasan Şaybak’ın okuduğu açıklamada, İsrail’in özellikle son bir yılda, hastaneleri, okulları ve camileri hedef alan saldırılarla katliamlara imza attığı vurgulandı. Şaybak, İslam dünyasındaki liderlerin bu zulümlere karşı somut adımlar atmaması nedeniyle bölgedeki ateş çemberinin giderek büyüdüğüne dikkat çekerek tüm insanlığı harekete geçmeye çağırdı.

Hasan Şaybak

Saadet Partisi Adana İl Başkanı Hasan Şaybak, “ İsrail, son bir yıldır tüm dünyanın gözü önünde yakın tarihin en büyük katliamlarına imza atmaktadır. Okulları, hastaneleri, camileri bombalayan bu gözü dönmüş teröristler yaşlı, çocuk, kadın demeden mazlumların üzerine ölüm yağdırmaktadır. Bu süreçte tüm savaş suçlarını işleyen, uluslararası tüm hukuk kurallarını yok sayan siyonizme karşı maalesef ki somut adımlar atılmamıştır. Yemen’i, Suriye’yi, İran’ı ve Gazze’yi bombalayan siyonist teröristler son günlerde Lübnan’da da vahşete başlamıştır. Sırada Mısır’ın, Irak’ın, Türkiye’nin, Ürdün’ün ve daha nice İslam ülkesinin olmadığını kim söyleyebilir? Libya’da susan, Irak’ta susan, Afganistan’da susan, Yemen’de susan liderler ateş çemberinin gittikçe genişlediğini ve sıradaki işgalin kendi topraklarına karşı yapılacağını ne zaman idrak edecektir” diye ifade etti.

Hasan Şaybak

“Biz Kıbrıs’ta ne yaptıysak diğer İslam ülkeleri için de aynı şeyi talep ettik”

İl başkanı Hasan Şaybak, “Afganistan’da, Myanmar’da, Pakistan’da, Gazze’de, Bangladeş’te ve daha nice İslam ülkesinde mazlumların imdadına yetiştik; vahşete, kaosa ve işgale karşı durduk. Biz Kıbrıs’ta ne yaptıysak diğer İslam ülkeleri için de aynı şeyi talep ettik. Bunun için mücadelemizden hiç vazgeçmedik ve vazgeçmeyeceğiz. Buradan aziz milletimizin tüm fertlerine sesleniyoruz; Vicdanın sesini duyun ve harekete geçin” dedi.

Hasan Şaybak

“Filistin insanlığın, umudun ve vicdanın kalesidir”

Hasan Şaybak, “Çünkü Filistin bizim vicdanımızdır, onurumuzdur, insanlık davamızdır. Filistin Hasan Bitmez’in, Ayşenur Ezgi Eygi’nin, Rachel Corie’nin, İsmail Haniye’nin ve sayısız yetim, mazlum ve şehidin bizlere emanetidir. Filistin insanlığın, umudun ve vicdanın kalesidir. Biz Allah’ın izniyle bu kalenin burçlarına zafer bayraklarını asacağız. Buradan insani değerlere ve bir vicdanı olan herkese sesleniyoruz, Vicdanın sesini duyun ve harekete geçin göreceksiniz ki zafer bizlerin olacaktır” şeklinde konuştu.

Kaynak: Meryem Ünal

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.