TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

DİSK vergide adalet talebini tekrarladı

DİSK Genel İş Adana 2 Nolu Şube Başkanı Serdal Çapar, ekonomik kriz ve vergide adaletsizliğe dikkat çekerek, işçilerin hakları için mücadele edeceklerini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 05.09.2024 13:46
Haber Güncellenme Tarihi: 05.09.2024 13:46
Kaynak: Meryem Ünal
DİSK vergide adalet talebini tekrarladı

DİSK Genel İş Adana 2 Nolu Şube ve işçiler, Adana Büyükşehir Belediyesi’nin yanındaki Heykelli Park’ta basın açıklaması düzenledi. DİSK Genel İş Adana 2 Nolu Şube Başkanı Serdal Çapar, açıklamada ekonomik kriz ve vergide adaletsizliğe dikkat çekti. Ayrıca basın açıklamasında Çukurova Bölge Temsilcisi Kemal Göksöy, Mersin’de gerçekleştirilecek büyük işçi buluşmasının duyurusunu yaptı.

DİSK Genel İş Adana 2 Nolu Şube Başkanı Serdal Çapar, “Bizler ülkemizin tüm değer ve güzelliklerini üretenleriz! Biz bu adaletsizliği hak etmiyoruz. Ekonomik kriz derinleşirken, biz düşük gelirle yasam mücadelesi verirken, yüksek vergiler ödüyoruz. İsçinin patronundan fazla vergi verdiği bir ülke haline geldik. Özetle biz çalışıyoruz, biz üretiyoruz, biz vergi veriyoruz ve biz açlıkla, yoksullukla karşı karşıya kalıyoruz. Bıçak kemiğe dayandı! Biz sustukça, adaletsizlik büyüyor; cebimize, ekmeğimize, haklarımıza daha fazla el uzatıyorlar. Artık tek başına yasam savaşı vermenin değil, hep birlikte adalet mücadelesini büyütmenin zamanıdır” diye ifade etti.

kıdem tazminatına

Çapal, “Emeklilikte adalet, emeklilere adalet ve insanca yasam istiyoruz”

Çapar basın açıklamasında taleplerini dile getirerek şu ifadeleri kullandı: “Gelirde Adalet istiyoruz! Vergide adalet istiyoruz! Ülkede Adalet istiyoruz! Asgari ücret basta olmak üzere tüm ücretlerin artırılmasını istiyoruz! Bunun için yüksek enflasyon dönemlerinde asgari ücretin yılda dört kez artırılmasını; sendikalaşma, toplu pazarlık ve grev hakki önündeki tüm engellerin kaldırılmasını istiyoruz. Emeklilikte adalet, emeklilere adalet ve insanca yasam istiyoruz. En düşük emekli aylığının en az asgari ücret düzeyine yükseltilmesini ve tüm emekli aylıklarının ayni oranda artırmasını talep ediyoruz. Emeklilik sistemindeki adaletsizliklere son verilmesini istiyoruz. 1 Ekim'de Türkiye Büyük Millet Meclisin açılmasıyla beraber, vergide adalet yasasının oy birliğiyle meclisten geçmesini istiyoruz. Az kazananın az, çok kazananın çok vergi verdiği; ücretle ve tüketim üzerindeki vergi yükünün azaltıldığı, sermayenin ve zenginlerin vergisinin arttığı adaletli bir vergi sistemi istiyoruz.”

kıdem tazminatı

Çapal, “Esnek çalışma adi altında emeklilik ve kıdem tazminatı hakkini ortadan kaldırmaya yönelik planlardan istiyoruz”

Serdal Çapar basın açıklamasında esnek çalışma saatleri ve kıdem tazminatına değinerek şunları söyledi: “Esnek çalışma adi altında emeklilik ve kıdem tazminatı hakkini ortadan kaldırmaya yönelik planlardan derhal vazgeçilmesini istiyoruz. "Kullan at" isçiliği adi verilen tüm güvencesiz çalıştırma biçimlerine karşı güvenceli ve kalıcı bir istihdam için mücadele ediyoruz. Ve son söz olarak kıdem tazminatına el uzatmaya kalkanları bir kez daha uyarıyoruz: Bedeli ağır olur! Evet artık bıçak kemikte! Yasadığımız gelir kaybının ve adaletsizliklerin sorumlularından hesap sormak için; isçiden alıp patrona verenlerden, yoksulu daha yoksul, zengini daha zengin yapan bu düzenden hesap sormak için, hak ettiğimiz insanca yaşamı kazanmak isin Türkiye’nin dört bir yanında meydanlarda buluşuyoruz.”

Çapal, “Hepimize düsen görev bu mücadeleyi büyütmektir”

Serdal Çapal, “Hepimize düsen görev bu mücadeleyi büyütmektir. Hepimize düsen görev konumuzu komsumuzu, sendikali sendikasız tüm isçileri, emekçileri, emeklileri, tüm sınıf kardeşlerimizi meydanlara taşımaktır. Tüm DiSK'li isçiler bu görevin bilincinde olacaktır. DiSK varsa mücadele vardır, DiSK varsa umut vardır! Direne direne kazanacağız! zafer direnen işçilerin olacak” dedi.

Göksöy, “Arzu Çekerkezoğlu ve yönetim kurulu katılacağı büyük işçi buluşması ile Mersin’de olacağız”

kıdem tazminatına

DİSK Çukurova Bölge Temsilcisi Kemal Göksöy basın açıklamasında Mersinde yapılacak olan büyük işçi mitingi hakkında bilgi vererek şunları söyledi: “2 Yıldır sürdüğü eylem etkinlikleri 27 Ağustos’tan beri iş yerlerinde bildiriler ile, illerde örgütte olduğu gibi basın açıklamaları yaparak sürdürüyor, sürdürmeye devam edeceğiz. Bu sadece basın açıklaması ile sınırlı kalmayacak, 1 Ekim’de açılacak mecliste verdiğimiz önerge ile vergide adaletin oy birliği ile yasallaşması adına meclise uyarıda bulunuyoruz. Çukurova bölge mitingimizi Mersin’de Özgecan Arslan Park’ında saat 15.00 Genel başkanımız Arzu Çekerkezoğlu ve yönetim kurulu katılacağı büyük işçi buluşması ile Mersin’de olacağız.”

Kaynak: Meryem Ünal

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.