TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar’a siyasi yasak getirildi

Adana 8. Bölge Adliye Mahkemesi Ceza Dairesi, Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar’a tehdit suçundan 2 yıl 1 ay hapis cezası verdi ve siyasi yasak getirdi. Aynı davada siyaset yapmayan sanıkların beraat ettiği, ancak siyasi pozisyondaki sanıkların cezalarının onandığı belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2024 14:44
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2024 14:48
Kaynak: Haber Merkezi
Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar’a siyasi yasak getirildi

Adana 8. Bölge Adliye Mahkemesi Ceza Dairesi, Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar’ın istinaf incelemesinde bulunan tehdit suçundan aldığı 2 yıl 1 ay hapis cezasını ve siyasi yasağı onayladı. Karar oy çokluğu ile kabul edilirken, muhalif üye, şikayetlerin 13 ay sonra yapıldığını, tanık bulunmadığını ve mağdurların beyanlarının sürekli değiştiğini belirterek kararın bozulması gerektiğini ifade etti.

Kadir Aydar: ''Karara karşı yasal haklarımızı sonuna kadar kullanacağız''

Kadir Aydar, karara ilişkin yaptığı açıklamada, delillerin incelenmediğini, dosya içeriğinin taraflara açıklatılmadığını ve görüntü CD’sinin izlenmediğini belirterek, bu eksiklikler nedeniyle dosyanın duruşma açılmaksızın sonuçlandırıldığını vurguladı. Aydar, “Ortada büyük bir hukuk garabeti oluşmuştur. Aynı davada siyaset yapmayan sanıklar beraat etmiş, siyaset yapan sanıkların cezası onanarak siyasi yasak getirilmiştir. Muhalefet şerhinde bu durum açıkça ifade edilmiştir. Karara karşı yasal haklarımızı sonuna kadar kullanacağız” dedi.

Kadir Aydar kimdir?

6 Haziran 1988 tarihinde Adana'nın Ceyhan ilçesinde doğan Kadir Aydar, ilkokul, ortaokul ve lise eğitimini doğduğu ilçede tamamladıktan sonra yüksek öğrenim için İstanbul'a gitti. Piri Reis Üniversitesi Uzak Yol Vardiya Kaptanlığı Bölümü’nü bitiren Aydar, Çukurova Üniversitesi Yönetim Pazarlama ve Muhasebe Bölümü ile Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümünü de tamamladı. Eğitim hayatının ardından iş dünyasına atılarak müteahhitlik şirketi kurdu.

Aydar, iş dünyasında ve yerel yönetimde çeşitli görevler üstlendi. Ceyhan Ticaret Borsası Meclis Üyeliği, Ceyhan İş Geliştirme Merkezi Yönetim Kurulu Üyeliği ve Ceyhan Genç İş Adamları Derneği İkinci Başkanlığı gibi pozisyonlarda görev aldı. Ayrıca, CHP Ceyhan İlçe Başkanlığı görevinde de bulundu.

31 Mart 2019 seçimlerinde Ceyhan Belediye Başkanı olarak seçilen Aydar, yerel yönetim alanında aktif bir rol üstlenmişti. Ancak, 2020 Mart ayında Yüksek Seçim Kurulu tarafından adli sicil kaydındaki cezası nedeniyle mazbatası iptal edildi. 19 Eylül itibariyle Ceyhan Belediye Başkanlığını yürüten Aydar'a ise siyasi yasak getirildi. 

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.