TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkan Vahap Seçer, Mersin Metro Projesi için finansman sorununu açıkladı

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin'de planlanan metro projesi hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Seçer, projeye finansman bulma konusunda yaşadıkları zorluklara dikkat çekerek, "Metroya finansman bulmakta zorlanıyoruz ama projeleri yatırım programına aldırırsak, biz finans kurumlarına değil, onlar bize gelecek" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 12.09.2024 13:25
Haber Güncellenme Tarihi: 12.09.2024 13:39
Kaynak: Haber Merkezi
Başkan Vahap Seçer, Mersin Metro Projesi için finansman sorununu açıkladı

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin'deki metro projesi hakkında önemli bilgiler verdi. Proje için finansman bulmada zorluk yaşadıklarını belirten Seçer, "Metroya finansman bulmakta zorlanıyoruz ama projeleri yatırım programına aldırırsak, finans kurumları bize gelecek" dedi. EBRD ve AFD gibi uluslararası finans kuruluşlarının hafif raylı sistem projelerine daha sıcak baktığını ifade eden Seçer, 45 kilometrelik raylı sistem kapasitesi ile projeyi genişletme hedefinde olduklarını açıkladı.

mersin metro

Seçer'den metro projesi açıklaması: ''EBRD ve AFD metro projemize sıcak bakıyor''

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ve Fransız Kalkınma Ajansı (AFD) gibi uluslararası finans kuruluşlarının hafif raylı sistemlere daha sıcak baktığını belirten Seçer, "Hafif raylı sistem projeleri için bu kurumların desteğini almak mümkün olabilir" şeklinde konuştu. Seçer, metro hattının kapasitelerini 45 kilometreye çıkaracaklarını ve projeye ilişkin detayları kamuoyuyla paylaşarak, bu konuda en kısa sürede somut adımlar atmayı planladıklarını vurguladı.

Seçer ayrıca, Akdeniz ve Toroslar arası güzergâh için hemen çalışmalara başlamayı hedeflediklerini, bu projenin yatırım programına alındığında krediyle rahatlıkla yapılabileceğini belirtti. Sosyal konut projeleri ve diğer altyapı yatırımlarına da dikkat çeken Seçer, 2025 yılında sosyal konut projelerine başlamayı ve Tarsus ile Toroslar ilçelerinde ortak projeler yürütmeyi planladıklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.