TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ali Akıncı: Vatandaşların tercihine göre tesbih tasarlıyoruz

Adana'da Büyük Saat çevresinde kişiye özel tesbih üretimi yapan Ali Akıncı hakkında tesbih yapımının aşamalarından bahsetti.

Haber Giriş Tarihi: 14.07.2024 06:57
Haber Güncellenme Tarihi: 14.07.2024 06:57
Kaynak: HIDIR YENİAY
Ali Akıncı: Vatandaşların tercihine göre tesbih tasarlıyoruz

Adana’da Büyük Saat çevresinde kişiye özel tesbih üretimi yapan Ali Akıncı, el işçiliği ve tasarımın öne çıktığı tesbih yapım sürecini anlattı. Akıncı, vatandaşların farklı ihtiyaçlarına göre değişen tesbih tercihleri olduğunu belirterek, “Koleksiyon, normal ve hediyelik tesbihlerin yanı sıra kişiye özel tasarım tesbihler de yapıyoruz. Müşterilerimiz isteklerini belirtiyor ve biz de bu doğrultuda özel tasarımlar gerçekleştiriyoruz” dedi.

Ali Akıncı, “Vatandaşların tercih ettiği tesbihler değişiyor, koleksiyonlar, normal ve hediyelik tesbihlerde var. Genellikle tasarım tesbihleri satıyorum. Kişi geliyor, istediği tasarımı anlatıyor bizde ona göre tasarlıyoruz. Gümüş tesbihleri parti, sevdiği şeylere, sevgilisinin baş harfine  göre de tasarım yapıyoruz. Tesbih fiyatları 100 TL’den başlar, 15- 20 bin TL’ye kadar devam eder” dedi.

Akıncı, “Kehribar ürünlerimiz var, milyonlarca yıl yerin altında kalıyor. Sondajlar ile çıkarıp yurt dışından geliyor. Ustaların elinde tesbih haline dönüşüyor. Bunlar gram ile satılıyor. Oltu taşlarımız var. Bu doğal taşta Erzurum’da üretiliyor. Çıkması zor olan bir maden. Oltu taşını işlerken gümüş kullanıyoruz” diyerek ifade etti.

Ali Akıncı konuşmasında geçen sene yapılan fuardan bekledikleri ilgiyi görmediklerini belirterek şunları söyledi: “Tesbih fuarına geçen sene katıldık. Fuar beklediğimiz gibi olmadı. Yurt dışından bir beklentimiz vardı. Çünkü ürünlerimizde üst düzey şeyler vardı. Fuarda genellikle bizi bilen, alışveriş yapan müşterilerimiz geldi.”

Kaynak: HIDIR YENİAY

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.