TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adanalı gazeteciler Murat Ağırel ve Hakan Çelik’e yönelik tehdit girişimleri kınandı

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanvekili ve Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Başkanı Cafer Esendemir, Adanalı gazeteciler Murat Ağırel ve Hakan Çelik’e yönelik tehdit girişimlerini şiddetle kınadı.

Haber Giriş Tarihi: 05.09.2024 12:21
Haber Güncellenme Tarihi: 05.09.2024 12:29
Kaynak: Gamze Pehlivan
Adanalı gazeteciler Murat Ağırel ve Hakan Çelik’e yönelik tehdit girişimleri kınandı

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanvekili ve Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Başkanı Cafer Esendemir, Adanalı gazeteciler Murat Ağırel ve Hakan Çelik’e yönelik tehdit girişimlerini şiddetle kınadı. Esendemir, yaptığı açıklamada, basın özgürlüğüne yönelik tehditlerin kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Esendemir: ''Tehditler ve Baskılar Artıyor''

Esendemir, açıklamasında gazetecilerin çalışma koşullarının her geçen gün zorlaştığını, yaptıkları haberler ve yorumlar nedeniyle sık sık soruşturmalarla karşı karşıya kaldıklarını belirterek, ''Adanalı gazeteciler Murat Ağırel ve Hakan Çelik, yaptıkları haber nedeniyle açık açık tehdit edilip, hedef gösterilmiştir. Gazetecilerin yaptıkları haber nedeniyle baskı ve şantaja maruz kalmaları, hedef gösterilmeleri asla kabul edilemez. Objektif, tarafsız ve basın meslek ilkelerine uygun olarak haber yapan, tek amacı halkı bilgilendirmek, halkın haber alma ve haber verme hakkını kullanmak olan gazeteciler; aynı zamanda düşünce ve ifade özgürlüğü sınırları içerisinde hareket etmektedir. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün de ifade ettiği gibi, “Basın özgürlüğünden doğan sakıncaların giderilme vasıtası yine basın özgürlüğüdür” sözünden hareketle; meslektaşlarımızın yaptığı haberler yasal mevzuatlar içerisinde değerlendirilmeli, rahatsızlık veya varsa aksi bir görüş ve bilgi/belge ile birlikte yasal yollarla hak arayışına gidilmelidir. Gazetecilerin hedef gösterilmesi ve tehdit edilmesi suçtur. Gerek İçişleri Bakanlığı ve gerekse de Adalet Bakanlığı başta olmak üzere ilgili kurum ve kuruluşların anayasal suç olan gazeteciyi hedef gösterip-tehdit etme suçundan dolayı harekete geçmeye davet ediyoruz.'' ifadelerini kullandı.

Kaynak: Gamze Pehlivan

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.