TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adana Seyhan Belediyesi’nde çalışan memurlar bordro yaktı

Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası üyeleri Toplu İş Sözleşme nedeniyle Seyhan Belediyesi önünde eylem yaptı. Bordro yakan çalışanlar, hak ettikleri ücreti istediklerini belirterek, eylemlerinin süreceklerini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2024 15:28
Haber Güncellenme Tarihi: 01.07.2024 15:28
Kaynak: Haber Merkezi
Adana Seyhan Belediyesi’nde çalışan memurlar bordro yaktı

Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası üyeleri Toplu İş Sözleşme nedeniyle Seyhan Belediyesi önünde eylem yaptı. Bordro yakan çalışanlar, hak ettikleri ücreti istediklerini belirterek, eylemlerinin süreceklerini söyledi.

İlkhaber Gazetesi'nden Bayram BULUT'un haberine göre; TÜM BEL- SEN Adana Şubesi üyesi çalışanlar adına hazırlanan basın açıklaması metnini okuyan Şube Başkanı Mehmet Çelik, ekonomik ve sosyal hakların Seyhan’da bir nebze de olsa telafi edilmesine yönelik, 14 yıldır adım adım geliştirdikleri Toplu Sözleşme haklarının ellerinden alınmasına izin vermeyeceklerini söyledi. Çelik, “Sendikamızın 30 yıldır imzaladığı tüm Toplu sözleşmeler gibi Seyhan Belediyesinde imzaladığımız sözleşmeler; Ülkemiz Anayasası ile iç hukukta yasalar üzerinde bağlayıcılık kazanmış, ülkemizin taraf olduğu Uluslararası sözleşmelere dayanarak emekçilerin örgütlü iradesiyle imzalanmıştır” dedi.

Muhalif Belediyelere, iktidarın tasarruf bahaneleri ile, yıllardır devam eden örgütlü duruşları ile kazandıkları haklarından vazgeçmenin dayatılmasının hukuksal bir karşılığı olmadığını belirten Çelik, “Tasarruf Genelgesi” ile, ilk elden Belediyelerin kaynaklarını sınırlayarak hizmet üretemez hale getirmek için yasakçı tedbirler alınmaya başlandı. Bu yasakçı tedbirlerle, her türlü hizmeti üreten Belediye emekçilerinin servis, fazla mesai, sosyal vb. hakları elinden alındı” diye konuştu.

Yayınlanan tasarruf genelgesinin içerisinde yer alan haklarının bir çoğunun, kanun ya da toplu sözleşme hükmü ile güvence altına alındığını vurgulayan Çelik, “Kanun ile verilen bu hakların, her kim tarafından yapılırsa yapılsın hukuk usulü açısından problemlidir” ifadelerini kullandı.

Çelik sözlerini şöyle sürdürdü;

“Demokratik, halkçı ve emekten yana, insanı esas alan bir belediyecilik iddiasıyla seçilen belediye başkanlarının, seçimden hemen sonra, belediyeleri bir şirket gibi yönetmeye başlamaları ve ilk baltayı kendi bünyesinde çalışan işçi ve memurların kazanılmış haklarına vurmaları yaman bir çelişkidir. Seyhan Belediyesi Emekçilerinin burada ortaya koyduğunuz örgütlü iradeyi biz de bir kez daha tekrarlıyoruz.

31 Mart seçimleri öncesi, yine partiniz mensubu, sizden önceki belediye başkanlarıyla imzaladığımız Toplu Sözleşmemizi, kazanımların kaybedilmeden yenileyeceğinize ilişkin verdiğiniz sözlerin arkasında durun. Emekçilerin burada bir kez daha somut bir şekilde kendini ortaya koyduğu örgütlü iradesiyle eşit ve özgür koşullarda toplu pazarlık süreci yürütün. Gelin birlikte, gerçekten hakkın ve hukukun gereğini yapalım. Gerçek bir toplu sözleşmeye imza atacağımız törende bugün burada hakları için toplanan yüzlerce emekçiyle birlikte hep beraber imza atalım. Ve ardından Seyhan halkına hak ettiği nitelikli kamusal hizmetleri aynı motivasyonla yine hep birlikte üretelim”

Açıklamanın ardından aralarında belediye zabıtaları, memur ve emekçilerinin olduğu kalabalık kitle bordro yakma eylemi yaptı. Daha sonra belediye binasının ara salonuna giderek eylemlerini burada sürdüren kitle, 5 dakikalık oturma eyleminin ardından protestolarını sonlandırdı.

seyhan belediyesi

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.