TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adana'nın Karataş ilçesinde Yüksek Teknolojili Sera Organize Sanayi Bölgesi için altyapı çalışmaları başladı

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi'nin döneminde yatırım programına alınan Adana'nın Karataş ilçesindeki Tarıma Dayalı İhtisas Sera Organize Sanayi Bölgesi (OSB) için önemli bir adım atıldı. Altyapı inşaatı çalışmaları başladı ve toplam maliyeti 665 milyon lira olarak belirlenen projenin 3 bin 200 dekarlık alanında gerçekleştirileceği duyuruldu.

Haber Giriş Tarihi: 09.10.2024 20:39
Haber Güncellenme Tarihi: 09.10.2024 20:41
Kaynak: Haber Merkezi
Adana'nın Karataş ilçesinde Yüksek Teknolojili Sera Organize Sanayi Bölgesi için altyapı çalışmaları başladı

Karataş Sera OSB, en küçüğü 25 dönüm olan toplam 38 yüksek teknolojili sera ile donatılacak. Proje tamamlandığında yılda 100 bin ton bitkisel üretim yapılması planlanıyor. Yeşil üretim yöntemleri benimsenerek yağmur suyu hasadı ve atık su arıtması gibi çevre dostu uygulamalarla karbon salınımının azaltılması hedefleniyor. Ayrıca, seralarda topraksız tarım yöntemiyle az ilaç ve gübre kullanımı öngörülüyor.

İstihdam ve Enerji İhtiyacı

Karataş Sera OSB, Adana'daki bitkisel üretimin her 10 kilosundan 1 kilogramının burada üretilmesini hedefliyor. İşleme, paketleme, depolama ve AR-GE tesislerinin bir arada bulunacağı OSB’nin tam anlamıyla hayata geçmesiyle birlikte 5 bin kişiye istihdam sağlanması planlanıyor. Ayrıca, bölgenin enerji ihtiyacı, kurulacak 20 megavat güce sahip güneş enerjisi santralinden karşılanacak ve proje, yeşil, çevreci, sıfır atık prensiplerine uygun olarak gerçekleştirilecek.

karataş sera osb

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.