TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adana'da trafik denetimleri artırıldı

Adana’da özel araçlara; ‘kırmızı ışık ihlali’, ‘emniyet kemeri’, ‘cam film’; toplu taşıma araçlarına ‘gereksiz korna’; motosiklet sürücülerine de ‘kask’ denetimi yapıldı. Vatandaşlar, denetimleri olumlu buldu. Ancak gece vakti yüksek Sesle müzik çalan ve abart egzoz kullanan araçlara yönelikte polislerin sık sık denetim yapmalarını istedi.

Haber Giriş Tarihi: 22.08.2024 15:18
Haber Güncellenme Tarihi: 22.08.2024 15:23
Kaynak: Haber Merkezi
Adana'da trafik denetimleri artırıldı

Adana’da özel araçlara; ‘kırmızı ışık ihlali’, ‘emniyet kemeri’, ‘cam film’; toplu taşıma araçlarına ‘gereksiz korna’; motosiklet sürücülerine de ‘kask’ denetimi yapıldı. Vatandaşlar, denetimleri olumlu buldu. Ancak gece vakti yüksek Sesle müzik çalan ve abartlı egzoz kullanan araçlara yönelikte polislerin sık sık denetim yapmalarını istedi.

İlkhaber Gazetesi'nden Bayram BULUT'un haberine göre; Adana’da trafikte yapılan denetimler sürüyor. Denetimler havadan ve karadan gerçekleşiyor. Bu denetimlerde kuralara uymayan ve benzeri durumlardan sürücülere cezai işlemler uygulanıyor.
Adana Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, Turgut Özal Bulvarı’nda özel araçlar, ticari taksi ve toplu taşıma araçlarıyla motosiklet sürücülerin yönelik, havadan ‘drone’ destekli uygulama gerçekleştirdi.

adana

Denetimlerde sürücüler de trafik kuralları konusunda bilgilendirildi. Kurallara uymayan 35 sürücüye ‘kırmızı ışık ihlali’, 38 sürücüye ‘emniyet kemeri takmama’, 15 motosiklet sürücüsüne ‘kask takmama’ ve 7 araç sürücüsüne de ‘cam filmi’ olmak üzere toplam 95 kişiye cezai işlem uygulandı.

Denetlemeleri gören vatandaşlar, bu denetlemelerden memnun kaldı. Özellikle evleri bulvar üzerinde bulunan vatandaşlar, bu denetimlere gece vakti yüksek müzik çalarak insanların uyumalarına engel olan sürücüler ile, abart egzoz kullanan araçlara yönelikte sık sık denetimler yapılmasını istedi.

Vatandaşlar, “Her yerde mobesa, EDS kameraları var. Bu kameralarda ses algılama özelliği var mı bilemiyoruz. Ancak var ise, gece vakti yüksekselse müzik yapan, abartı egzoz kullanan ve gece vakti korna çalmak suretiyle insanları rahatsız eden ve hatta gece vakti uykularından uyandıran bu kişilere yönelik işlem yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Gerçekten bu konu çok ciddi bir konu. Gecenin bir vakti yatağınızdan bu sesler nedeniyle uyanabiliyorsunuz. Her gün bu durum yaşanıyor” ifadelerini kullandı.

adana

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.