TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Trafik Denetleme

İLKHABER-Gazetesi - Trafik Denetleme haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Trafik Denetleme haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Adana'da trafik denetimleri artırıldı Haber

Adana'da trafik denetimleri artırıldı

Adana’da özel araçlara; ‘kırmızı ışık ihlali’, ‘emniyet kemeri’, ‘cam film’; toplu taşıma araçlarına ‘gereksiz korna’; motosiklet sürücülerine de ‘kask’ denetimi yapıldı. Vatandaşlar, denetimleri olumlu buldu. Ancak gece vakti yüksek Sesle müzik çalan ve abartlı egzoz kullanan araçlara yönelikte polislerin sık sık denetim yapmalarını istedi. İlkhaber Gazetesi'nden Bayram BULUT'un haberine göre; Adana’da trafikte yapılan denetimler sürüyor. Denetimler havadan ve karadan gerçekleşiyor. Bu denetimlerde kuralara uymayan ve benzeri durumlardan sürücülere cezai işlemler uygulanıyor. Adana Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, Turgut Özal Bulvarı’nda özel araçlar, ticari taksi ve toplu taşıma araçlarıyla motosiklet sürücülerin yönelik, havadan ‘drone’ destekli uygulama gerçekleştirdi. Denetimlerde sürücüler de trafik kuralları konusunda bilgilendirildi. Kurallara uymayan 35 sürücüye ‘kırmızı ışık ihlali’, 38 sürücüye ‘emniyet kemeri takmama’, 15 motosiklet sürücüsüne ‘kask takmama’ ve 7 araç sürücüsüne de ‘cam filmi’ olmak üzere toplam 95 kişiye cezai işlem uygulandı. Denetlemeleri gören vatandaşlar, bu denetlemelerden memnun kaldı. Özellikle evleri bulvar üzerinde bulunan vatandaşlar, bu denetimlere gece vakti yüksek müzik çalarak insanların uyumalarına engel olan sürücüler ile, abart egzoz kullanan araçlara yönelikte sık sık denetimler yapılmasını istedi. Vatandaşlar, “Her yerde mobesa, EDS kameraları var. Bu kameralarda ses algılama özelliği var mı bilemiyoruz. Ancak var ise, gece vakti yüksekselse müzik yapan, abartı egzoz kullanan ve gece vakti korna çalmak suretiyle insanları rahatsız eden ve hatta gece vakti uykularından uyandıran bu kişilere yönelik işlem yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Gerçekten bu konu çok ciddi bir konu. Gecenin bir vakti yatağınızdan bu sesler nedeniyle uyanabiliyorsunuz. Her gün bu durum yaşanıyor” ifadelerini kullandı.

Adana'da trafik güvenliğini tehlikeye sokan 127 araca ceza kesildi Haber

Adana'da trafik güvenliğini tehlikeye sokan 127 araca ceza kesildi

Trafik güvenliğini tehlikeye sokan araçlar üzerinde denetimler yapıldı. Yapılan denetimlerde 127 araca cezai işlem uygulandı. İlkhaber Gazetesi'nden Bayram BULUT'un haberine göre; Adana İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından yapılan denetimler aralıksız devam ediyor. Yapılan denetimlerde son dönemde drone kullanılmaya başlandı. Drone ile yapılan denetimlerde trafiği teplikeye sokarak kural ihlalleri yapan araçlar, emniyet kemeri takmayan, cep telefonu ile konuşan, trafik sinyalizasyonlarına uymayan sürücüler tek tek tespit ediliyor. KARADANDA DENETİM Tespit edilip görüntüleri alınan bu sürücüler anında karadan denetim yapan trafik ekiplerine bildiriliyor. Ekipler gelen araçları tek tek kontrol ederek plakası verilen araçlara cezai işlem uyguluyor. TURGUT ÖZAL BULVARINDA DENETİMLER YAPILDI Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nün son yaptığı çalışma ise, Turgut özel Bulvarı üzerinde gerçekleşti. Ekiplerin denetim noktalarında yerlerini alması ile, dentimlere destek olarak drone uçuruldu. Bulvar üzerinde kural ihlali yapan sürücüler tek tek görüntülendi. CEZALAR YAZILDI Görüntülerde kural ihlali yaptığı tespit edilen sürücüler, denetim noktalarında bulunan polislere bildirildi. Polisler bu sürücüleri tek tek çevirdi. Kural ihlali yapılan sürücüler cezai işleme tabi tutuldu. Denetimlerde toplam 480 araç kontrol edildi. 9 ARAÇ TREFİKTEN MEN EDİLDİ Kontrol edilen ve drone ile görüntülenen 127 araca ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde işlem yapıldı. Denetimlerde 9 araç ise trafikten men edildi. GÜZEL BİR ÇALIŞMA Denetimleri gören vatandaşlar, bu denetimlerden memnun kaldıklarını söyledi. Kendilerinin sık sık kural ihlalleri yapan sürücüler karşılaştıklarını fakat polisleri gördüklerinde sürücülerin bu hataları yapmadan devam ettiklerini anlatan vatandaşlar, “Drone ile havadan görüntü alınması çok yerinde bir çalışma olmuş. Havadan yapılan kural ihlalleri daha iyi görünür. Umarız hepsine cezai işlemler uygulanır” dediler.

Anneler ve çocuklarına trafik eğitimi verildi Haber

Anneler ve çocuklarına trafik eğitimi verildi

Adana’da çocuklar ve annelerine trafik bilgilendirme çalışmaları yapıldı. İlkhaber Gazetesi'nden Bayram BULUT'un haberine göre; Trafikte bilinçli nesiller yetiştirmek için sık sık çalışlalar yapan Adana İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, yine bir farkındalık çalışması yaptı. Okullar, Yaz Kur’an Kursları ve birçok alanda çocuklara ulaşan trafik polisleri buralarda çocukları trafik kuralları konusunda bilgilendiriyor. Son olarak ise, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünce yapılan trafikte toplumsal farkındalık çalışmaları kapsamında; Yüreğir Aile Destek Merkezi ve Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Müdürlüğünü ziyaret etti. Burada bulunan çocuklar ile annelerine genel trafik güvenliği hakkında bilgilendirme çalışmaları yapan trafik polisleri, trafikte insanların rolü, trafik güvenliğinin önemi, trafikte temel davranış şekillerini anlattı. Polisler çocuklara şapka ve çeşitli hediyeler verdi. Adana İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan bilgilendirme paylaşımında ise şu ifadelere yer verildi; “Trafik Denetleme Şube Müdürlüğümüzce, trafikte toplumsal farkındalık çalışmaları kapsamında; Yüreğir Aile Destek Merkezi ve Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Müdürlüğünde bulunan çocuklar ile annelerine genel trafik güvenliği hakkında bilgilendirme çalışmaları yapılmıştır.”

Manavgat Emniyetinden şok motosiklet denetimi Haber

Manavgat Emniyetinden şok motosiklet denetimi

Manavgat’ta motosiklet kazalarındaki artış, Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme ekiplerini harekete geçirdi. Diğer emniyet birimlerinin de katıldığı şok denetimlerde, yüzlerce motosiklet kontrol edilerek 100’den fazla motosiklet ve sürücüsüne ceza uygulandı. Özellikle kask ve sürücü belgesi olmayan sürücülere ceza kesildi ve birçok motosiklet yediemin otoparkına çekildi. Manavgat’ta meydana gelen trafik kazaları içerisinde motosikletlerin karıştığı kazaların yüzde 80’lere ulaşması Manavgat Emniyetini harekete geçirdi. Rutin yapılan motosiklet denetimlerine Manavgat Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amirliği ekiplerinin yanı sıra diğer birimlerin de katılımıyla şok motosiklet denetimleri eklendi. Hisar Caddesinde gerçekleştirilen ve geç saatlere kadar devam eden şok denetimde yüzlerce motosiklet ve sürücüsü denetlenirken 100’den fazla motosiklet ve motosiklet sürücüsüne para ve puan cezası uygulandı. Yapılan denetimlerde başta kask ve sürücü belgesi olmak üzere eksikler kontrol edilirken çok sayıda motosiklet bağlanarak yediemin otoparkına çekildi. Manavgat Emniyet Müdürlüğü yetkilileri motosiklet kazalarının önüne geçilebilmesi amacıyla şok denetimlerin aralıksız sürdürüleceğini, bu konuda kimsenin gözünün yaşına bakılmayacağını dile getirdiler. Trafik ekipleri kaskını takan ve eksiği olmayan motosiklet sürücülerine de teşekkür etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.