TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adana’da tarım ve istihdam politikaları görüşüldü

Adana'da gerçekleştirilen 2024 Yılı 4. Olağan İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı'nda, Vali Yavuz Selim Köşger başkanlığında tarım, sanayi ve hizmet sektörlerinde nitelikli iş gücünün yetiştirilmesinin önemi vurgulandı. Toplantıda Adana’nın tarımsal üretim kapasitesinin hem il hem de ülke ekonomisine katkıları ele alındı.

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2024 09:57
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2024 09:57
Kaynak: BÜLTEN
Adana’da tarım ve istihdam politikaları görüşüldü

2024 Yılı 4. Olağan İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı, Adana Valisi Yavuz Selim Köşger’in başkanlığında gerçekleştirildi. Adana Ticaret Borsasında Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Bilgiç’in ev sahipliğinde İl İstihdam Kurulu Üyelerinin katılımıyla düzenlenen toplantıda; Adana’nın istihdam imkanları, mesleki eğitim politikaları ile tarımsal üretim kapasitesi değerlendirildi.

“Gençlerimizi ve iş gücümüzü tarım, sanayi ve hizmet sektörlerinde yetiştirmemiz çok önemli”

Yavuz Selim Köşger, “Sahip olduğumuz geniş tarımsal alanlar, bereketli topraklar ve uygun iklim koşulları, tarımsal üretim kapasitemizi artırmak için büyük bir fırsat sunmaktadır. Bununla birlikte, bu potansiyeli tam anlamıyla hayata geçirebilmemiz için tarım sektöründe çalışacak nitelikli iş gücüne olan ihtiyacımız her geçen gün artmaktadır. Bu sebeple gençlerimizi ve iş gücümüzü tarım, sanayi ve hizmet sektörlerinde gerekli becerilerle donatarak yetiştirmemiz çok önemli” şeklinde konuştu.

Adana'nın tarımsal üretim kapasitesinin yalnızca ilimizin ekonomisine değil ülkemizin ekonomisine de katkı sağladığına ve tarım sektöründe gerçekleştirilecek her türlü olumlu faaliyetin büyük önem arz ettiğini belirten Adana Valisi Köşger; toplantının Adana ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını temenni etti.

Gündem maddeleriyle ilgili çeşitli değerlendirmelerin yapıldığı toplantı, görüş alışverişiyle sürdü.

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.