TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adana'da salçalar kurutulmaya başlandı: Damlar kırmızıya büründü

Seyhan'da vatandaşlar, ev ekonomisine katkı sağlamak ve organik salça tüketmek için kırmızı biberleri temizleyip kurutmaya başladı. Salçalık biber fiyatlarındaki düşüş, vatandaşların yüzünü güldürdü.

Haber Giriş Tarihi: 19.08.2024 20:24
Haber Güncellenme Tarihi: 19.08.2024 20:28
Kaynak: SERHAT AKARSU
Adana'da salçalar kurutulmaya başlandı: Damlar kırmızıya büründü

Adana'nın Seyhan ilçesinde, hazır salçalara güvenmeyip ev ekonomisine katkı sunmak isteyen vatandaşlar, kırmızı biberleri temizleyip kurutmaya başladı. Yaz aylarının vazgeçilmezi olan ev yapımı salça için harekete geçen vatandaşlar, biber satıcılarından çuvallarla salçalık biber satın alarak hummalı bir çalışma başlattı.

Adana'da salçalar kurutulmaya başlandı Damlar kırmızıya büründü 4

MAHALLE BİRLİĞİ, SALÇA BİRLİĞİ

Seyhan'da yaşayan ve biberlerini kurutmaya başlayan Tülay Akarsu, "Erkeden biberleri aldık, mahallelilerle ortaklaşa temizleyip çektirdik. Birlikte iş yürüterek hem maaliyetten tasarruf ettik hem de var olan iş yükümüzü azalttık. Daha sonra yaptığımız biberleri de damımıza serdik. Salçamız olana kadar komşularla beraber gözlemliyor ve birbirimize yardımcı da oluyoruz. Fazla kalan biberleri de salçamızın yanına katarak kurutup pulbiber haline getireceğiz. Bu şekilde hem organik salça kullanmış oluyoruz hem de marketten de tasarruf oluşturuyoruz" dedi.

Adana'da salçalar kurutulmaya başlandı Damlar kırmızıya büründü 2

CEBİNDEN VE MUTFAKTAN TASARRUF

Adana'da salçalar kurutulmaya başlandı Damlar kırmızıya büründü 5

Salçalık biber fiyatlarının geçen yıla göre daha uygun olması da vatandaşları sevindirdi. Geçen sene kilogramı 24 TL olan salçalık biber, bu sene 15-17 TL arasında satılıyor. Vatandaşlar, hem ev ekonomisine katkı sağlıyor hem de kendi elleriyle hazırladıkları organik salçayı tüketmenin mutluluğunu yaşıyor.

Adana'da salçalar kurutulmaya başlandı Damlar kırmızıya büründü 3

RENKLİ DAMLAR, MUTLU YÜZLER

Seyhan'ın damları, salça mevsimiyle birlikte adeta bir sanat galerisine dönüştü. Vatandaşlar, damlarına serdikleri kırmızı biberlerle hem görsel bir şölen sunuyor hem de mahallelerine renk katıyor.

Kaynak: SERHAT AKARSU

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.