TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adana'da sağlık çalışanlarının talepleri var

Sağlık Sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu, sağlık çalışanlarının çözülmesi gereken 11 maddelik taleplerinin olduğunu dile getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2024 09:29
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2024 09:30
Kaynak: Haber Merkezi
Adana'da sağlık çalışanlarının talepleri var

Sağlık Sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu, sağlık çalışanlarının çözülmesi gereken 11 maddelik taleplerinin olduğunu dile getirdi.

İlkhaber Gazetesi'nden Mehmet Şükrü KÖSEOĞLU'nun haberine göre; Memur Sen Adana İl Temsilcisi ve Sağlık Sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu, sağlık çalışanlarının taleplerini ve gündemdeki konuları gazetemize anlattı. Çözülmesi gereken 11 maddelik taleplerinin olduğunu dile getiren Nennioğlu, bunların ilkinin acil servislerde görev yapan sağlık çalışanlarının teşvik ödemeleri ve nöbet ücretlerinin artırılması olduğunu anlattı. Taleplerini yetkililere her fırsatta aktardıklarını vurgulayan Nennioğlu, sağlık çalışanlarının sorunlarını çözene kadar sendika olarak mücadele edeceklerini vurguladı.

Konuyu Sağlık Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan’ ı ziyaret ederek anlattıklarını işaret eden Nennioğlu, “Sağlık-Sen Adana Şubesi olarak,  talepleri genel başkanımızla gerçekleştirdiğimiz ziyaret sırasında aktardık. Kendilerine göstermiş oldukları ilgi ve destek için teşekkür ediyoruz. Sağlık çalışanlarının haklarını savunmak için mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz” dedi.

adana

Diğer taleplerini de sıralayan Nennioğlu, “112 Acil Sağlık Hizmetlerinde görev yapanların sorunları var. Bu sorunlar çözülmeli. Sağlık çalışanlarının emeklilik haklarının güvence altına alınması ve ücretlerinin artırılması için düzenleme talebimiz var. Nöbet konusunda biliyorsunuz sorunlar yaşanıyor. Nöbet ücretlerinin artırılması ve icap nöbet ücret sorununun çözülmesini istiyoruz. Aile hekimlerinin teşvik ve destek ödemelerinin düzenlenmesi talebimiz var. Yardımcı hizmetler sınıfında çalışan arkadaşlarımız var. Bu çalışanların genel idari hizmetler sınıfına aktarılmasını istiyoruz” diye konuştu.

Çalışanların emeğinin karşılığını aldığı bir sistemle, iş verimliliğinde artacağını belirten Nennioğlu, “Araştırmacıların ek gösterge ve ek ödeme mağduriyetlerinin giderilmesi, üniversite hastaneleri çalışanlarına tayin hakkının verilmesi,  döner sermaye kadrolarının merkezi bütçeye geçirilmesi, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nda görev yapan ek ders ücretleri ve ASM gruplandırma çalışanlarına kadro verilmesi, sağlık çalışanlarının kılık kıyafet yardımının revize edilmesi gibi taleplerimiz var.  Bu taleplerin karşılanması, sağlık çalışanlarının maddi haklarını iyileştirecek, iş barışını güçlendirecek ve sağlık sektöründe sürdürülebilir bir gelişme sağlayacaktır. Çalışanların emeğinin karşılığını aldığı bir sistemle, iş verimliliği de artacaktır”ifadelerini kullandı.

adana

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.