TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adana'da milli yas: Bayraklar yarıya indirildi

Türkiye, Hamas liderinin suikast sonucu ölümünde 1 günlük milli yas ilan etti. Bu kapsamda Adana'da milli yas ilanından sonra bayraklar yarıya indirildi.

Haber Giriş Tarihi: 02.08.2024 09:54
Haber Güncellenme Tarihi: 02.08.2024 09:54
Kaynak: SARE ALİYE AKÇAY
Adana'da milli yas: Bayraklar yarıya indirildi

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin 31 Temmuz 2024 tarihinde İran'ın başkenti Tahran'da uğradığı suikast sonucu hayatını kaybetmesinin ardından Türkiye genelinde bir günlük milli yas ilan edildi.

adana milli yas

Bu kapsamda, Adana'da Atatürk Parkı'ndaki Türk bayrakları yarıya indirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Filistin Davasına olan desteğimizi ve Filistinli kardeşlerimizle dayanışmamızı göstermek amacıyla, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin şehadeti sebebiyle, (2 Ağustos Cuma) 1 günlük milli yas ilan edilmiştir. İsmail Heniyye ve tüm Filistinli şehitleri rahmetle yad ediyor, şahsım ve milletim adına Filistin halkına başsağlığı diliyorum." ifadelerini kullandı.

Milli yas ilanının ardından Adana'da da tüm kamu kurum ve kuruluşları, belediyeler ve vatandaşlar tarafından bayraklar yarıya indirildi. 

Kaynak: SARE ALİYE AKÇAY

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.