TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adana’da gereksiz korna çalmaya cezai işlem: Toplu taşıma sürücüsü tepki gösterdi

Adana'da sivil trafik polisleri tarafından gereksiz korna çalan 46 sürücüye toplam 31 bin 740 lira para cezası kesildi. Denetimde trafik akışını engelleyen araçlar çekiciyle kaldırıldı.

Haber Giriş Tarihi: 16.08.2024 10:07
Haber Güncellenme Tarihi: 16.08.2024 11:06
Kaynak: AA
Adana’da gereksiz korna çalmaya cezai işlem: Toplu taşıma sürücüsü tepki gösterdi

Adana Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından şehir genelinde gerçekleştirilen denetimlerde, toplu taşıma araçlarında sıklıkla karşılaşılan gereksiz korna çalma alışkanlığını önlemek amacıyla önemli bir uygulama yapıldı. Dron destekli olarak yürütülen gürültü kirliliği denetiminde, otobüs, minibüs ve dolmuş sürücülerinin korna kullanımı incelendi.

Denetimlerde 145 toplu taşıma aracı kontrol edildi ve 46 sürücüye gereksiz korna çalma nedeniyle cezai işlem uygulandı. Cezai işlem uygulanan toplu taşıma sürücülerinden biri, Fırat Sarıgöl, ceza kararına tepki gösterdi.

adana trafik polisi ceza

Sarıgöl, yola park etmiş araçların işini zorlaştırdığını belirterek şunları söyledi:

"Nasıl korna çalmayacaksın, Allah için şu yola bak ya. Adamlar oraya park etmişler, çıkamıyoruz. Küçük Saat bizim durağımız. Buna rağmen daha kendi durağımızdan çıkamıyoruz. Burada ceza yiyoruz, adamlar Küçük Saat'te park etmişler. O zaman durak yapmasın kimse. Durak yok. Yol yapmışlar, bakın görün nasıl çıkacağız buradan biz hep park. Ondan sonra ye cezayı. Bize değil onlara ceza yazın. Otopark mı burası? Yol boyu park. Hak konuşacaksak bunu konuşalım. Kornaya basınca yol açılmıyor ama basmak zorundayım, saatli çalışıyoruz, yetişmemiz gereken yollar var."

adana fırat sarıgöl

Sarıgöl’ün şikayet ettiği hatalı park sorununa karşılık geçtiğimiz günlerde yapılan uygulamada ise 324 araca hatalı park nedeniyle ceza kesildi. Adana'da toplu taşıma sürücülerinin karşılaştığı bu sorun, trafik düzeninin sağlanması ve yol güvenliğinin artırılması açısından dikkat çeken bir konu olmaya devam ediyor.

adana korna sesine ceza

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.