TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Adana Emniyet Müdürlüğü

İLKHABER-Gazetesi - Adana Emniyet Müdürlüğü haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Adana Emniyet Müdürlüğü haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Çocuklar hem gezdi, hem öğrendi Haber

Çocuklar hem gezdi, hem öğrendi

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünce yürütülen Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) projesi kapsamında gezi programı düzenlendi. İLKHABER Gazetesi'nden Abdurrahim Sağ'ın haberine göre; Adana İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) çerçevesinde, yürütülen “Gücümüz Sevgimiz” projesi kapsamında; çocuklar için gezi programı düzenlendi. Şube personelli eşliğinde projeye katılım sağlayan kursiyerlerle birlikte Tarsus’a gezi düzenlendi. ÇOCUKLAR HAYVANAT BAHÇESİNİ ÇOK SEVDİ Tarsus İlçesi’ne yapılan gezi programında çocuklar, Tarsus Şelalesi, Hayvanat Bahçesi, Nusret Gemisi ve daha birçok gezilecek alanı görme fırsatı buldu. Çocukların eğlenceli vakit geçirdikleri yerlerin başında Tarsus Hayvanat Bahçesi geldi. BİLGİLER ALDILAR Hayvanat bahçesini polis ağabey ve ablaları ile dolaşan çocuklar, hayvanlar hakkında bilgi aldı. Daha önce televizyonlarda gördükleri hayvanları canlı canlı gören çocukların heyecanı gözlerinden okundu. NUSRET GEMİSİNDE TARİHE YOLCULUK Çocuklar, Çanakkale Savaşlarında tarihe adını altın harflerle yazdıran "Nusret Mayın Gemisi" Kültür Parkı’nı da ziyaret etti. Çanakkale Deniz Zaferinde önemli rolü olan Nusret Mayın gemisinin üzerine çıkan ve gemiyi inceleyen çocuklar, polis ağabey ve ablalarından bilgiler aldı. UNUTULMAZ BİR GÜN GEÇİRİLDİ Çocuklar ayrıca dönme dolaylara da bindi. Birçok yeri dolaşan ve bilgi alan çocuklar unutulmaz Bir gün geçirdi. Çocuklar polis ağabey ve ablalarına teşekkür etti.

Adana’da gereksiz korna çalmaya cezai işlem: Toplu taşıma sürücüsü tepki gösterdi Haber

Adana’da gereksiz korna çalmaya cezai işlem: Toplu taşıma sürücüsü tepki gösterdi

Adana Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından şehir genelinde gerçekleştirilen denetimlerde, toplu taşıma araçlarında sıklıkla karşılaşılan gereksiz korna çalma alışkanlığını önlemek amacıyla önemli bir uygulama yapıldı. Dron destekli olarak yürütülen gürültü kirliliği denetiminde, otobüs, minibüs ve dolmuş sürücülerinin korna kullanımı incelendi. Denetimlerde 145 toplu taşıma aracı kontrol edildi ve 46 sürücüye gereksiz korna çalma nedeniyle cezai işlem uygulandı. Cezai işlem uygulanan toplu taşıma sürücülerinden biri, Fırat Sarıgöl, ceza kararına tepki gösterdi. Sarıgöl, yola park etmiş araçların işini zorlaştırdığını belirterek şunları söyledi: "Nasıl korna çalmayacaksın, Allah için şu yola bak ya. Adamlar oraya park etmişler, çıkamıyoruz. Küçük Saat bizim durağımız. Buna rağmen daha kendi durağımızdan çıkamıyoruz. Burada ceza yiyoruz, adamlar Küçük Saat'te park etmişler. O zaman durak yapmasın kimse. Durak yok. Yol yapmışlar, bakın görün nasıl çıkacağız buradan biz hep park. Ondan sonra ye cezayı. Bize değil onlara ceza yazın. Otopark mı burası? Yol boyu park. Hak konuşacaksak bunu konuşalım. Kornaya basınca yol açılmıyor ama basmak zorundayım, saatli çalışıyoruz, yetişmemiz gereken yollar var." Sarıgöl’ün şikayet ettiği hatalı park sorununa karşılık geçtiğimiz günlerde yapılan uygulamada ise 324 araca hatalı park nedeniyle ceza kesildi. Adana'da toplu taşıma sürücülerinin karşılaştığı bu sorun, trafik düzeninin sağlanması ve yol güvenliğinin artırılması açısından dikkat çeken bir konu olmaya devam ediyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.