TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi'nde kız çocuklarının hakları gündeme geldi

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi Ekim ayı 4. oturumunda, kız çocuklarına yönelik toplumsal cinsiyet temelli ayrımcılığın sonlandırılması ve onlara yapılacak yatırımların önemine değinildi.

Haber Giriş Tarihi: 11.10.2024 15:09
Haber Güncellenme Tarihi: 11.10.2024 15:09
Muhabir: Meryem Ünal
Adana Büyükşehir Belediye Meclisi'nde kız çocuklarının hakları gündeme geldi

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Ekim ayı 4. oturumunda, Meclis Üyesi Göktürk Boyvadaoğlu'nun başkanlığında önemli gündem maddeleri ele alındı. Oturum başlamadan önce CHP Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Adana Büyükşehir Belediye CHP Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Gizem Güneşer “11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü, 2011 yılından beri kız çocuklarının gördüğü ayrımcılığa dikkat çekmek için kutlanıyor. Kız çocuklarının haklarına ve karşılaştıkları zorluklara yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla her yıl farklı tema ile kutlanan bugün için bu yıl kız çocuklarına yapılacak yatırım, liderliği, refahı, geleceğimizin teminatı teması belirlenmiştir. Ancak yaşam yolculuklarının ilk gününden başlayarak toplumsal cinsiyet temalı ayrımcılık, şiddet, eğitim hakkına erişimde zorluklar, sağlık hakkı gibi bir çok temel hakka erişmede zorluk yaşan kız çocuklarının hayalleri ve potansiyelleri bizler toplum olarak bu ayrımcılık zihniyetini kıramadığımız için engellenmemektedir” diye ifade etti.

“11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü, 2011 yılından beri kız çocuklarının gördüğü ayrımcılığa dikkat çekmek için kutlanıyor”

Adana Büyükşehir Belediye CHP Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Gizem Güneşer “11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü, 2011 yılından beri kız çocuklarının gördüğü ayrımcılığa dikkat çekmek için kutlanıyor. Kız çocuklarının haklarına ve karşılaştıkları zorluklara yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla her yıl farklı tema ile kutlanan bugün için bu yıl kız çocuklarına yapılacak yatırım, liderliği, refahı, geleceğimizin teminatı teması belirlenmiştir. Ancak yaşam yolculuklarının ilk gününden başlayarak toplumsal cinsiyet temalı ayrımcılık, şiddet, eğitim hakkına erişimde zorluklar, sağlık hakkı gibi bir çok temel hakka erişmede zorluk yaşan kız çocuklarının hayalleri ve potansiyelleri bizler toplum olarak bu ayrımcılık zihniyetini kıramadığımız için engellenmemektedir” diye ifade etti.

Adana Büyükşehir Belediye CHP Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Gizem Güneşer

“Günümüz Türkiye’sinde kız çocukları için acı reçeteyi önümüze koyuyor”

Gizem Güneşer, “Günümüz Türkiye’sinde kız çocuklarını dövmeyin, öldürmeyin, evlendirmeyin, okula gönderin diye savaşmak zorunda olmamız acı reçeteyi bir kez daha önümüze koyuyor. Bugünün kız çocukları yarının güçlü kadınları olabilmesi için bir an önce harekete geçmeliyiz. Çocuklarımızı doğru beceriler ile donatmalı, laik ve bilimsel temalı, kaliteli eğitim vererek kız çocuklarımızın güçlenmesi için gerekli sosyal, ekonomik ve siyasi yatırımları bir an önce yapmalıyız. Önümüzde kaybedecek tek bir yıl bile yok. Çocuk yaşta evlilik ve istismara karşı Narinleri acımasızca katleden ve bu zihniyete sahip çıkanlara kararlılıkla mücadele etmeli, geleceğimiz olan çocukları sahip çıkmalıyız” dedi.

Kaynak: Meryem Ünal

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.