TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Kız Çocukları Günü

İLKHABER-Gazetesi - Kız Çocukları Günü haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Kız Çocukları Günü haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi'nde kız çocuklarının hakları gündeme geldi Haber

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi'nde kız çocuklarının hakları gündeme geldi

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Ekim ayı 4. oturumunda, Meclis Üyesi Göktürk Boyvadaoğlu'nun başkanlığında önemli gündem maddeleri ele alındı. Oturum başlamadan önce CHP Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Adana Büyükşehir Belediye CHP Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Gizem Güneşer “11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü, 2011 yılından beri kız çocuklarının gördüğü ayrımcılığa dikkat çekmek için kutlanıyor. Kız çocuklarının haklarına ve karşılaştıkları zorluklara yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla her yıl farklı tema ile kutlanan bugün için bu yıl kız çocuklarına yapılacak yatırım, liderliği, refahı, geleceğimizin teminatı teması belirlenmiştir. Ancak yaşam yolculuklarının ilk gününden başlayarak toplumsal cinsiyet temalı ayrımcılık, şiddet, eğitim hakkına erişimde zorluklar, sağlık hakkı gibi bir çok temel hakka erişmede zorluk yaşan kız çocuklarının hayalleri ve potansiyelleri bizler toplum olarak bu ayrımcılık zihniyetini kıramadığımız için engellenmemektedir” diye ifade etti. “11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü, 2011 yılından beri kız çocuklarının gördüğü ayrımcılığa dikkat çekmek için kutlanıyor” Adana Büyükşehir Belediye CHP Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Gizem Güneşer “11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü, 2011 yılından beri kız çocuklarının gördüğü ayrımcılığa dikkat çekmek için kutlanıyor. Kız çocuklarının haklarına ve karşılaştıkları zorluklara yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla her yıl farklı tema ile kutlanan bugün için bu yıl kız çocuklarına yapılacak yatırım, liderliği, refahı, geleceğimizin teminatı teması belirlenmiştir. Ancak yaşam yolculuklarının ilk gününden başlayarak toplumsal cinsiyet temalı ayrımcılık, şiddet, eğitim hakkına erişimde zorluklar, sağlık hakkı gibi bir çok temel hakka erişmede zorluk yaşan kız çocuklarının hayalleri ve potansiyelleri bizler toplum olarak bu ayrımcılık zihniyetini kıramadığımız için engellenmemektedir” diye ifade etti. “Günümüz Türkiye’sinde kız çocukları için acı reçeteyi önümüze koyuyor” Gizem Güneşer, “Günümüz Türkiye’sinde kız çocuklarını dövmeyin, öldürmeyin, evlendirmeyin, okula gönderin diye savaşmak zorunda olmamız acı reçeteyi bir kez daha önümüze koyuyor. Bugünün kız çocukları yarının güçlü kadınları olabilmesi için bir an önce harekete geçmeliyiz. Çocuklarımızı doğru beceriler ile donatmalı, laik ve bilimsel temalı, kaliteli eğitim vererek kız çocuklarımızın güçlenmesi için gerekli sosyal, ekonomik ve siyasi yatırımları bir an önce yapmalıyız. Önümüzde kaybedecek tek bir yıl bile yok. Çocuk yaşta evlilik ve istismara karşı Narinleri acımasızca katleden ve bu zihniyete sahip çıkanlara kararlılıkla mücadele etmeli, geleceğimiz olan çocukları sahip çıkmalıyız” dedi.

Çukurova Belediyesi'nden Kız Çocukları Günü etkinliği Haber

Çukurova Belediyesi'nden Kız Çocukları Günü etkinliği

ADANA (İLKHABER) – Çukurova Belediyesi Kadın ve Aile Müdürlüğü, 11 Ekim Kız Çocukları Günü'nü kutlamak amacıyla özel bir etkinlik düzenledi. Bu etkinlik, Adana'nın dezavantajlı bölgelerinde yaşayan kız çocuklarının katılımıyla gerçekleşti ve kız çocuklarının yeteneklerini sergileme fırsatı sundu. Etkinlikte, düzenlenen gösteriler büyük bir beğeni topladı ve kız çocuklarına yönelik farkındalık oluşturulmaya çalışıldı. Çukurova Belediyesi Atatürk Yaşam Köyü'nde gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, kız çocuklarına verdiği önemi ve değeri vurgulayarak, kendi üç kız çocuğu babası olduğunu belirtti. Başkan Çetin, "Kız çocuğu olmayan benim çocuğum var demesin" diyerek kadın haklarını ve kız çocuklarının eşitliğini savundu. Ayrıca, Başkan Soner Çetin, Kadın Adayları Destekleme Derneği üyesi olduğunu hatırlattı. Başkan Çetin, Türkiye'de kadın haklarının büyük ölçüde Mustafa Kemal Atatürk tarafından kazanıldığını ve kız çocuklarına ve kadınlara verdikleri önemin altını çizdi. Ayrıca, Çukurova Belediyesi Kadın Voleybol Takımı'nın Atatürk'ün kızları ilkesiyle kurulduğunu ve Sultanlar Ligi'nde başarılı bir şekilde mücadele ettiğini belirtti. Başkan Soner Çetin, "Bu kızlar başarılı olacaklar ve Atatürkçü değerlere bağlı kalacaklar. Bu kızlarımızı tebrik ediyorum" dedi. Etkinliğe katılan Kadın Adayları Destekleme Derneği Adana Şube Başkanı Zuhal Özbelli de Başkan Çetin'in kadın dostu bir belediye başkanı olduğunu vurgulayarak teşekkür etti. Etkinlikte çeşitli kadın dernek temsilcileri bir araya gelerek pasta kesti ve fidan dikti. Bu etkinlik, kız çocuklarına ve kadınlara yönelik toplumsal farkındalığın artırılması amacıyla düzenlendi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.