TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adana 14 bin 151 yatak kapasiteli yurtlarda öğrencileri ağırlıyor

Adana'da üniversiteye başlayan öğrenciler için yurt arayışı tüm hızıyla sürüyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı KYK yurtları ve özel yurtların toplam yatak kapasitesi 14 bin 151'e ulaşmasına rağmen, yoğun başvurular nedeniyle yurt bulma sıkıntısı yaşanıyor.

Haber Giriş Tarihi: 30.08.2024 10:05
Haber Güncellenme Tarihi: 30.08.2024 10:08
Kaynak: Haber Merkezi
Adana 14 bin 151 yatak kapasiteli yurtlarda öğrencileri ağırlıyor

Adana’da KYK ve özel yurtlarında kız ve erkek öğrenci kapasitesi toplam 14 bin 151 yatak sayısına ulaştı.

İLKHABER Gazetesi'nden Bayram Bulut'un haberine göre; Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Adana yurtları otel konforunda hizmet sunuyor. 2024-2025 akademik yılının başlamasına sayılı günler kaldı. Üniversitelere kayıtlarını yaptıran öğrenciler yurtlarda kalmak için başvurularını gerçekleştirdi.

Üniversite yerleştirme sınavlarının sonuçlarının açıklanmasının ardından yüksek öğretime adım atan öğrencileri ve ailelerini yurt telaşı sardı. Yaşadığı şehrin dışındaki bir üniversiteye yerleşen gençler, Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğüne bağlı yurtlara müracaat etti. Yurt başvurularını yapan öğrenciler, başvuru sürecinin tamamlanmasını beklemeye başladı.

E-Devlet üzerinden yapılan yurt kayıtlarında, öğrencilerin yurtlara yerleştirilme sürecinde, ailenin gelir durumu ile başarı kriteri baz alınıyor. Başvurular e-devlet kapısı üzerinden alındı. Başvuru yapanların arasında ilk kez kayıt yaptıran öğrencilerin yanı sıra, ara sınıf öğrencileri de yer aldı.

81 ilde Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı 850 yurt bulunuyor. Yurtlarda öğrencilere barınma imkanının yanı sıra müzik, resim ve dil kursları gibi imkanlar da sunuluyor. Yurtlarda konaklayan öğrencilerin kayıtları otomatik olarak güncellenecek.

Adana’da da başvuru süreci tamamlandı. Adana’da toplam 9 kız ve erkek KYK yurtları bulunuyor. Yurtların arasında 4 kız öğrenci yurdu yer alıyor. Bu yurtlardan Fevzi Çakmak Öğrenci Kız Öğrenci Yurdu 1632 yatak kapasitesine sahip. Mahmut Sami Ramazanoğlu Kız Öğrenci Yurdu kapasitesi ise 1144, Toroslar Öğrenci Kız Yurdu 2150, Beş Ocak Kız Öğrenci Yurdu ise 1328 yatak kapasitesine sahip.

Kentte ayrıca 3 erkek öğrenci yurdu yer alıyor. Bu erkek öğrenci yurtları Adana Öğrenci Yurdu 1472 yatak kapasitesine, Kut'ül Amare Yurdu 1326 yatak kapasitesine, Çukurova Öğrenci Yurdu   2106 yatak kapasitesine sahip. Adana merkezinde bulunan bu yurtların toplam yatak kapasitesi   6254 kız, 4904 erkek  olmak üzere 11 bin 158 sayısına ulaşıyor.

Ceyhan ve Kozan ilçelerinde de kız -erkek karma yurtlar bulunuyor. Ceyhan Yurdu  198 kız öğrenci, 326 erkek olmak üzere toplam 524 yatak kapasitesine sahip.

 KYK yurtlarının kentteki genel toplamı ise 6 bin 714 kız, 5 bin 492 erkek  olmak üzere toplam 12 bin 206 yatak kapasitesini oluşturuyor.

Kentte KYK yurtlarının yanı sıra özel yurtlar da bulunuyor. Kentteki özel yurt sayısı i12, yatak kapasitesi ise 1945. Kentte bulunan bu yurtların tamamının kız ve erkek öğrenci kapasitesi toplam  14 bin 151 yatak sayısına ulaşıyor.

Yoğun başvuru olduğu belirtilen devlet yurtları, sunduğu imkanlarla hem burada kalacak öğrencilerin hem de çocuklarından ayrılacak ailelerin içini rahatlatıyor. Yurtlarda sportif alanlar, ders çalışma alanları gibi imkanlar da öğrencilere sunuluyor.

Bu yıl Çukurova Üniversitesine 9 bin 117 öğrenci kayıt yaptırdı.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.